Deze tussentijdse verkiezingen die elke twee jaar na de start van een presidentiële ambtstermijn gehouden worden zijn erg belangrijk. Het zijn de Democraten die vandaag gewonnen hebben. Zeker voor de machtverhoudingen in het bestuur van groot belang. Gezien de Republikeinen van Trump, die wel hun meerderheid konden uitbouwen in de Senaat, het nu veel moeilijker gaan hebben om hun plannen door te zetten. Deze moeten immers beide bestuursorganen passeren vooraleer wet te kunnen worden. Reken maar dat de Democraten, na de nederlaag van Hillary Clinton, de tegenpartij het vuur aan de schenen zal leggen. En er is meer…

amerika dollar

Prelude tot impeachment?

In volgende podcast verneem je meer over de stand van zaken. Want de situatie blijft toch enigszins ongewoon met een Republikeinse meerderheid in de Senaat. Maar er is dus meer. De Democraten zijn nu in de mogelijkheid om… niet president Trump af te zetten, dat is immers  sowieso altijd onmogelijk tijdens een ambtstermijn.  Maar ze kunnen wel zoveel invoed uitoefenen opdat hij eventueel zelf zal opstappen. Ze zullen proberen de schandelen te bundelen en hem moreel te dwingen af te treden. Het is al eerder gebeurd, met president Nixon in 1974, die de bui zag hangen en wijselijk de eer aan zchzelf hield. Door na het Watergateschandaal zelf op te stappen.

Hoge opkomst

De opkomst die normaal erg laag ligt bij dergelijke midterm elections, was relatief zeer hoog. Het betekent dat heel wat Amerikanen het belang inzagen van hun stem te gaan uitbrengen.  Amerikanen met gezond verstand en die zijn er nog genoeg, willen geen nieuwe wapenwedloop. Laat staan een in de ruimte! Wensen geen ruzie met verre en nabije buren die ze toch niet kunnen winnen. Willen niet dat eeuwenoude beschermde natuurparken opengesteld worden voor nog meer gewin voor de olie- en gasindustrie. Wensen het beetje ongerepte natuur op het land en in zee te behouden.

Tegen het establishment

De minder slimme Amerikanen, die er ook plenty zijn, worden meestal dom gehouden door een media die voor 90 procent in handen van het establishment zit. We moeten toch blijven geloven in het goede van de mens, de Amerikaan in dit geval. Alle soorten media wrijven zich nu in de handen. Stof tot schrijven, documentaires, opinies poneren en commentaren spuien en wie weet zelfs een film te zijner tijd te over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: