‘ Derivaten zijn het probleem van huidige crisis ‘

16

In de mailbox: ‘Ik kwam dit onderstaande filmpje tegen. Een kort interview met auteur, historicus en econoom Webster Tarpley door Press TV. Tarpley legt uit hoe kredietbeoordelaars en derivaten de schuldproblemen in Europa aanwakkeren. Ik dacht, misschien een interessante video voor op Biflatie.nl.’ | Bedankt voor de tip MP. Video’s over zombiebanken, Collateralized debt obligation, Credit Default Swaps, kredietbeoordelaars en JPMorgan / The London Whale zijn altijd welkom!

16 REACTIES

 1. Een duidelijk verhaal dit filmpje. Jammer dat bij RTL 7 dit soorte van internationale belangen onderbelicht blijven.
  Ik las net een artikel van mijn grote vriend rob koenders bij dft.nl hij heeft het woord depressie gebruikt:
  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/robkoenders/12428765/__Eurozone_in_kritische_conditie__.html

  Komt erop neer dat Merkel en dus Duitsland niet wille bijstorten in het esm.
  Nou ik moet zeggen dan is er toch een aanzienlijke kans dat de k-klap gaat komen.
  Tegenargument is dat de nederlandse economie weer uit de recessie. Het centraal plan bureau heeft volgens mij net zolang de wegingsfactoren van de economische groei berekening aangepast tot er een positief groeicijfer uitkwam.

  Het is ronduit onthutsend wat er economisch gaande is. Zo’n Jan Kees de Jager wordt door de gemiddelde nederlander als een sympathiek en capabele minister gezien terwijl die onder ander met het esm-verdrag en de garantie stellingen aan de ING-bank (aangaande de amerikaanse hypotheken) Nederland keurig naar het faillissement brengt.

 2. De laatste ‘Tissen’ :

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/noordzuidconflict.xml

  Klare taal in een waanzinnige tijd.

  Dus eerst de wereldwijde K-Klap, gevolgd door de Wereldwijde Communistische Revoluties die de weg naar de definitieve NWO moet vrijmaken.

  En u zult zien dat u , eenmaal volkomen berooid en na gekort te zijn op uw voedselbonnen, zonder noemenswaardige (intellectuele) tegenstand die revoluties en de daaruit voortkomende NWO zult omarmen als zijnde ‘de enige oplossing’.
  Want daar hebben ‘ze’ de wereldwijde financiële crisis ook voor geschapen hè ?

  ‘Als rijpe vruchten zullen de West-Europeanen voor het communisme vallen’ , zei Lenin ooit.

  En hij gaat gelijk krijgen, dat zult u zien …

 3. @ willem Het is daarom ook altijd belangrijk in de gaten te houden wie wat zegt, er zijn namelijk bijna altijd belangen bij gediend. Een de Jager wil rust in de tent en dus liegt hij. En een Soros die eerst zegt, over drie maand gaat het mis in Europa en gisteren zegt hij weer nog 3 dagen. Zo’n man lijkt gewoon belang te hebben bij een lagere Eurokoers omdat er natuurlijk geld me te verdienen valt.

 4. Ik lees net ergens op een twitter van iemand dat Italië 0 (als in zero, nul, nada, zip, zilch) bonds verkocht heeft tijdens een veiling. Kan iemand dit bevestigen?
  Dan gaat Italië nl ook te water…

 5. @3 ktm Het rommelt natuurlijk al. Wat denk je van een Turks vliegtuig wat neergeschoten is…
  Als je in complot sferen wilt denken worden we ook klaar gestoomd voor iets van een religieuze oorlog, vandaag komt nieuws naar buiten van een Noorse Al Qaida terrorist. Wat is er mooier dan een onzichtbare vijand.

 6. @5 Wellicht dat je in de war bent gaat om zero coupon bonds:

  Italy sells zero-coupon 2014 bonds at 4.712% vs 4.037% in May, same demand: bid/cover 1.65 vs 1.66

 7. @KTM:

  Gisteren ontvingen van een klant het volgende e-mailtje. Een goed verstaander weet waar dit over gaat.

  I’m not sure if you have received payment this morning of the £11469.69, it was due to be paid today but we are still having problems with our bank this morning they have not updated our account since last Thursday, yes unfortunately we are with the Royal bank of Scotland, has word of this fiasco reached Holland?
  Peter (my Financial Director) has been in contact with our Relationship Manager and he has assured us that the problem should be fixed in the early hours of tomorrow morning.

 8. @8: Ze gooien het op een software foutje: http://www.bbc.co.uk/news/business-18575932

  Ik zou me in ieder geval niet gerust voelen bij RBS. Wat is er nog waar van wat banken zeggen? Alhowel de bank wel deel van de straat is, maar de staat heeft ook geen geld meer, of kunnen het niet maken om nog meer miljarden van de burger naar de bankiers te brengen.

 9. @Pe, ah ik zie het. Dank voor de verduidelijking. Ze hebben dus wel verkocht, maar tegen een flinke hogere rente.

  @Cynicus, het lijkt erop alsof ze willen doen voorkomen dat het allemaal wel oké is, maar de werkelijk is vast anders. Sinds wanneer speelt dat van RBS? Eind vorige week?

 10. @cynicus : Het gaat hier vermoedelijk om een zgn ‘dry run’ van de haute finance. Even een (kleinschalige) generale repetitie houden om de effecten op mens, handel & maatschappij te bestuderen. Deden ze ook met de rellen in augustus ’11 in Engeland ; die lieten ‘ze’ expres uit de hand lopen, en (staats-)agitators werden ‘gearresteerd’ en 2 km verderop met andere kleding weer ‘uitgezet’ (uit politie-busjes !).
  Ik geloof niet in computer-storingen vd RBS die een week duren ; die worden namelijk altijd binnen een etmaal opgelost. Cash-tekort is ook geen verklaring tenzij expres veroorzaakt ; een paar nachtelijke transporten en de filialen zouden weer bevoorraad zijn.

  O ja, sinds vanochtend zijn (volgens Debka Files) Britse elite-troepen tot 10km Syrië binnengedrongen en in vette gevechten verwikkeld geraakt met Assad’s Garde-troepen -ook ‘geruststellend’ nieuws hè ? –

  Het zal me een hete zomer worden, om over het najaar nog maar te zwijgen …

  … het vervolg van de barensweeën van de komende NWO …

 11. De problemen in de UK spelen al sinds vorige week woensdag en kan nooit zomaar een sofwarefoutje wezen. Wellicht hebben diverse banken het nu al moeilijk om aan RC-verplichtingen te voldoen.

 12. KTM: achter de schermen wordt keihard aan de vernietigingsoorlog en grote uitdunning gewerkt. Ach man jij bent net zo cynisch als ik. Met een ex-collega bespreken we al meer dan 10 jaar dit soort zaken. Het begint nu allemaal uit te komen.

 13. Mensen ik raad jullie echt aan om de site van tarpley http://www.tarpley.net in de gaten te houden. Hij is objectief, maar ook realistisch. Hij weet echt super veel van geschiedenis en politiek, maar ook van economie. Het is net een wandelende encyclopedie :p En hij heeft super goed in de gaten hoe alle smerige geopolitieke spelletjes gespeeld worden.

  Elke week staat er een nieuwe World Crisis Radio podcast op zijn site. Het is af en toe nogal droge stof, maar zeer informatief! 🙂

 14. @MP: Dit nieuws zie je niet op Nieuwsuur etc. en iedereen staart zich blind op wat onze bewindslieden zeggen. Als Jan Kees ook maar een wind laat schiet de AEX-index ineens omhoog. Het hele derivatenvehaal kom je nauwelijks in de mainstream media tegen. Hoeveel Nederlandse hypotheken zullen er inmiddels in dergelijke pakketjes 180 keer zijn doorverkocht?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.