VISA CEO: Cryptocurrencies kunnen “extremely mainstream” worden. VISA, de wereldbekende kredietkaart company, wil absoluut op de eerste rang zitten voor alles wat cryptocurrencies betreft. Dat wordt wel duidelijk in het interview met CEO Al Kelly dat zakenblad Fortune hield. Zonder uit te sluiten dat cryptocurrencies op niets kunnen uitdraaien (!) wil VISA ´absoluut´ in het centrum van het digitale gebeuren zitten. Haar 70 miljoen klanten zullen en moeten ermee in contact komen. Ook al omdat eeuwige concurrent Mastercard zich engageert in crypto. ´´Ik weet niet wat de toekomst op dit gebied zal brengen, binnen pakweg 5 jaar, maar ik weet wel dat VISA vandaag er midden in wil raken´´, zegt hij.

Fear Of Missing Out

Dat is nu precies wat FOMO heet, de fear of missing out, schrik om achter te blijven met lege handen en geen deel te hebben aan. Zo vertaal je dit verschijnsel best. Het ongewone is dat dit zich onder dergeljke institutionelen voordoet. Terwijl FOMO altijd iets geweest is voor de kleine belegger en trader, de zogenaamde retail investor. Institutionelen vertegenwoordigen wat je het ´Grote Geld´ mag noemen. Dat zijn dan allerlei financiële instellingen; denk ook aan PayPal dat zich sinds 2020 al aanzienlijk heeft geëngageerd in crypto; verzekeringsmaatschappijen, beleggings- en pensioenfondsen, private stichtingen en zo meer. We schreven zelf enkele maanden geleden elders dat het nu veiliger dan ooit is om als kleine belegger in crypto te stappen. Precies omdat het Grote Geld in feite de weg wijst…. (Geen financieel advies natuurlijk, dat spreekt!)

Bitcoin ´manie´?

´´Deze Bitcoin retail manie is ongezien. De kleine belegger en trader, de zogenaamde retail investor, steekt de institutionelen voorbij!´´ ´Unprecedented´, letterlijk, dus zonder weerga, nooit gezien. Straffe uitspraken en vaststellingen van een van de prominentste Amerikaanse banken, JPMorgan. Die retail investor kocht dit eerste kwartaal van 2021 zelfs méér bitcoin dan de institutionelen, stelt de bank verwonderd vast. (Mijn genoemd artikel gelezen misschien?…grapje) 

Helder als Glass…maar oh zo volatiel?!

Crypto databureau Glassnode bevestigt dit met haar eigen vaststellingen, onder meer omdat het aantal bitcoin accounts in een zo snel tempo toeneemt. Wel merkt het bureau dit op: de nieuwkomers van de laatste 6 tot 12 maanden in de digitale space, verkopen veel sneller dan zij die hodlen en al minstens drie jaar hun coins bijhouden. Ons inziens, voegen we er zelf aan toe hier: doordat er meer en meer kleine beleggers en traders aan boord komen in het cryptobeleggen, zal de volatiliteit van bitcoin nog aanzienlijk toenemen. In andere woorden: die retail investor heeft niet zo´n sterke handen als de institutioneel. Wanneer deze laatste in iets investeert, is dat niet om binnen drie weken al uit te stappen. Institutionelen zitten in hun investeringen voor de langere termijn. Iets om eens goed over na te denken misschien…?

 

Herinnert u zich nog dat einde 2020 op Twitter belangrijke accounts gehackt werden, overgenomen door onbekenden? Plots merkten prominenten als Bill Gates, Barack Obama en Donald Trump dat iemand hun Twitter account had overgenomen. Het maakte deel uit van een genoemd ´bitcoin scam´ waarbij meer dan 180.000 dollar aan bitcoin werd gestolen. Ontfutseld van argeloze volgers van deze prominenten. Wel, het blijkt een 18-jarige te zijn uit Florida, dat genoemd ´mastermind´ achter de hele oplichting. Hij heeft zich vrijwillig aangegeven bij de politie. Zijn straf is 3 jaar gevangenis, en daarna zal 3 jaar proeftijd volgen. De Jeugd van Tegenwoordig…?

This way for Bitcoin

Bitcoin, BTC, is heel vaak een richtinggever voor de totale cryptomarkt. Veel coins, munten en tokens, bewegen dan zoals bitcoin – opwaarts of neerwaarts. Maar niet allemaal en niet altijd. Elk jaar vindt wel een zogenaamd ´altcoin seizoen´ plaats. Waarbij BTC daalt in koers of weinig doet, en het nieuwe geld in de markt naar die alternatieve coins stroomt. Vandaag schommelt bitcoin van 55145.12 — 57198.24. De hele markt lijkt nog wat te moeten bekomen van de recente, toch zware koersval. Van ongeveer 60.500 naar 53.500 dollar. Op moment van schrijven zoekt bitcoin steun boven de 55.000 dollar. 

We groeien, traag maar langzaam

De totale cryptomarkt is ietsje groter geworden in marktkapitalisatie: gisteren stond die nog op 1,711  trillion (biljoen) dollar, en vandaag is dat 1,722 trillion. Bitcoin domineert nog steeds de markt met een percentage van 60,5. Geen verrassing dus. Hier zijn de live koersen van alle digitale munten. Enjoy!

…en morgen gezond weer op!

Morgen 18 maart 2021 zijn we er weer met meer crypto/blockchain nieuws. 

https://www.cryptonieuwsbrief.nl/ 

4 reacties

  1. Dankjewel Joost, zoals altijd een helder, strak en intelligent stuk, wat de lezer inzicht en mogelijkheden kan geven.

    Ga zo door, voor mij ben je een van de beste en helderste fin/tech/btc reporters en collumisten van Nederland.
    Mijn complimenten je doet echt goed werk! bedankt.

    Complimenten van een “ouwe” investeerder die sinds 1988 via een vriend, met beleggen in aanraking kwam en die nu heilig overtuigd is vh feit dat CRYPTO COINS de verzekering is tegen het in elkaar stortende FIAT geld, wat over een tijdje niets meer waard is (zie je in de pjis van goud en zilver die zullen verveelvuldigen).

    En jij zegt het al jaren, “ga in de crypto’s” en ik ben het helemaal met je eens
    Crypto’s zijn de verzekerings penningen van normale mensen tegen het instortende EU/$?Yen?Pound fiat geld, wat (door hyperinflatie) zo dadelijk en een record vaart geen drol meer waard zal zijn. Alleen vastgoed, land, edelmetalen en crypto houden hun waarde, de rest (alle schulden, spaargeld en pensioenen) zal dan zo goed als nul waard zijn.

    Het is geen vraag of dit gaat gebeuren, maar meer “wanneer” dit gaat gebeuren. Maar dat het gebeuren gaat (sneuvelen van het fiat geld systeem) is al 70 keer of meer gebeurd en ELK fiat systeem, zonder uitzondering dus 100% van de tijd, is in elkaar gestort. Bij de Romeinen, de Grieken, in Duitsland en in Zimbabwe, elk fiat geld systeem wat voorheen heeft bestaan, bestaan niet meer. En dat zal deze keer hetzelfde zijn, want de schulden zijn onhoudbaar geworden en moeten door inflatie “vedampt” worden om de zaak weer in balans te krijgen. Mark my words.

    Groet en blijf aub publiceren!

    1. ‘Mark my words’: we gaan weer eerlijk werken en zweten voor ons dagelijkse brood. Niet voor een beeldscherm, als ‘operators’, maar met eelt op de knuisten, als arbeiders.

      Door (hyper) inflatie ‘verdampen’ niet alleen de schulden, maar ook het niet-duurzaam bezit en inkomen, wordt de westerse manier van leven onbetaalbaar, slaat armoede genadeloos toe en blijft er van de economie niet meer over dan zelfredzaamheid en een illusie op distributiebonnen.

      Geëigende monetaire tegenmaatregelen (duurder geld door renteverhoging) moeten begrijpelijk achterwege worden gelaten, maar steeds meer printgeld rondpompen heeft hetzelfde, vernietigende effect.

      Het wordt allemaal niet voor het eerst vertoond, maar de intensiteit van de actuele (niet alleen economische) ‘correctie’ zal tonen dat de ‘vooruitgang’ in de afgelopen 100 jaar niet meer was dan en wassen neus.

      1. …mag ik uw reactie aanvullen, beste Paul, met het volgende: ´…omdat het alles gebaseerd is op: schuld´?
        Dank en groetjes, Joost

    2. Ik ga uw reactie inkaderen denk ik, en boven mijn bed hangen! Buig buig (ik voor u uit dank!) Na soms bakken kritiek te krijgen van partypoopers, heel opwekkend, erg vriendelijk van u. Heel vaak is het zo: de massa is het met je eens, en zwijgt. Het is goed bevonden, maar men uit dit niet, reageert niet. Wie wel reageren zijn zij die het oneens met je zijn. Mag! Uiteraard! Maar enkelen gaan dan ietsje verder en schelden op je. Spelen op de man in plaats van de bal. Ze lezen absoluut niet graag wat ze lezen…maar komen toch telkens weer terug, om dat te zeggen! Begrijpe wie begrijpen kan. Weet u het, beste Max? Persoonlijk wanneer ik het ergens mee oneens ben, of iets niet graag lees, dan scrol of surf ik verder. Alleen wanneer iets extreem onjuist is zal ik reageren op iets wat ik lees. (Teveel nuttige zaken te doen, begrijp je?) Maar wanneer iets heel mooi of knap gevonden of zeer interessant is, kan ik ook wel eens een woordje plaatsen. Want ik bewonder veel en graag. Geef dan meestal ook een compliment. U, Max, zit in beleggen sinds 1988 zegt u, dus nog eerder dan ik, en misschien heeft u ook meer ervaring opgedaan, kan! U zegt het helemaal Max, het is dé ultieme verzekering! Zo is het ook bedoeld natuurlijk: voor het volk, van het volk. Maar Max, vergeet ook niet dat overheden verschrikkelijk veel macht hebben. Zij kunnen echt maken en breken. Wanneer zij (en het is meerderheid want ze komen ook vaak samen, vergeet dat niet) besluiten op een gegeven moment de stekker eruit te trekken… U weet van Mongolië, dat cryptomijnen gaat verbieden in haar territorium, op 1 april? Dat zijn al een paar procentjes minder bitcoin nietwaar? China wil besparen op energie, energieverspilling tegengaan, dus ook qua electriciteit, en M. is deel van China. De proefprojecten met haar DC/EP – digitale yuan – worden almaar uitgebreider. Nu zijn ze hem aan het testen voor e-commerce. En de testen hebben nog succes ook. Wanneer bitcoin de digitale yuan in de weg zal of zou zitten…? Ik, beste Max, voor wat het waard is, adviseer u, en dit is gratis advies en toch ontzettend belangrijk…om van tijd tot tijd winst van tafel te nemen. Als ´oude rot´ in beleggen kent u vast het adagium: ´Van winstnemen is nog niemand armer geworden´. Het ga u goed en nogmaals dank voor het compliment! Biflatie hoop nog van u te horen, vernemen… Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: