Digibyte

Digibyte (DGB) is een open source blockchain en platform dat de mogelijkheid biedt om middelen te creëren. Het team achter Digibyte is gestart in 2013 met hun token dat DGB heet, inmiddels bestaat Digibyte daarom al 7+ jaar waarachter een team developers zit die met passie en vertrouwen hieraan werken. Digibyte’s basis ligt in bitcoin, alleen hebben zij het doel om een betere blockchain neer te zetten, waarbij een hogere veiligheid, een hogere transactiesnelheid en een hogere capaciteit centraal staan. Dit betekent dat het gebruikt kan worden door meer bedrijven en applicaties dan bij bitcoin het geval is.

Jared Tate is de founder of Digibyte welke al sinds het begin betrokken is bij het project en de groei van de blockchain en de community achter Digibyte. Het product van Digibyte bestaat in feite uit drie onderdelen, namelijk de mogelijkheid een smart contract aan te maken, een publieke ledger en de nodes om transacties te communiceren. De token van Digibyte heet DGB en is te verhandelen op Bitvavo, Bitcoinmeester en Litebit.

Digibyte koersDe prijs van Digibyte

De DigiByte coin (DGB) kende de eerste 3 jaar na de introductie in 2014 geen significante prijsstijgingen. De eerste piek in de bull market ontstond pas 2017, maar was van korte duur en ook in 2018 werd er een piek waargenomen met en bereikte DGB een all time high van $0,135. Ondanks de crisis was er ook dit jaar weer een stijging aan de gang, maar de laatste maanden is de waarde alsnog gedaald. Een erg volatiele coin kunnen we dus stellen. Deze schommelingen maken de toekomstverwachtingen rondom Digibyte niet makkelijker, maar wel interessant.  Er zijn immers redenen genoeg om de koers van DGB nauwlettend in de gaten te houden. 

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Digibyte. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Een onrustig klimaat

Digibyte kende de afgelopen jaren niet alleen volatiliteit in de prijs van zijn munt. Jared Tate, de CEO van Digibyte zorgde voor een onrustig klimaat in het bedrijf. In 2018 had Tate ruzie met Binance omwille van de hoge listing fies. En in 2019 werd Digibyte zelfs geschrapt van de Poloniex als gevolg van een conflict met Justin Sun, de CEO van Poloniex. Dergelijke beroering is niet goed voor het vertrouwen bij mogelijke investeerders, maar gelukkig is de storm gaan liggen en ligt de focus van Digibyte weer op het verder uitbouwen van hun project. Misschien is de waarde van Digibyte door deze onrust wel enorm onderschat en is het daarom de slapende reus van de cryptocurrency. 

Snelheid en schaalbaarheid

Digibyte gebruikt een code die in de basis lijkt op die van Bitcoin, maar dankzij enkele noemenswaardige verschillen is de bloktijd omlaag gebracht tot 15 seconden per blok, waardoor het ongeveer 40 keer sneller is dan Bitcoin. Om problemen in schaalbaarheid het hoofd te bieden, implementeerde DigiByte als eerste een gescheiden getuige. De transactiebevestigingen worden gescheiden van de transactie-informatie om het grootboek compacter te maken. Digibyte wil van snelheid en schaalbaarheid hun paradepaardje maken en kondigde aan om Visa te overtreffen, die reeds 2000 transacties per seconde haalt. Maar deze vage plannen zijn echter nog niet publiek duidelijk gemaakt met een actieplan.

 

Digibyte kopen of verkopen

Wil je Digibyte kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Beste websites om Digibyte (DGB) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Digibyte kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Digibyte ontwikkelingen

Sinds de lancering heeft DigiByte een ecosysteem ontwikkeld dat is ontworpen om tegenwicht te bieden aan wat de makers ervan zagen als de belangrijkste uitdagingen voor mainstream en beter bekende cryptocurrency’s zoals Bitcoin. Met zijn DigiByte token (DGB) en een gedecentraliseerde publieke blokketen gericht op snelheid en veiligheid, hoopt DigiByte zijn concurrenten te overtreffen door de volgende problemen aan te pakken:

1. DigiByte wil uw sneller dan gemiddelde netwerk zijn. DigiByte wordt beschreven als de snelste blokgeneratiesnelheid van alle publieke UTXO-blokkades (Bitcoin, Litecoin) die vandaag de dag in gebruik zijn. Daarnaast beschikt het over een vroege SegWit (Segregated Witness) implementatie en berekende beperking van de omvang van de transacties om hun efficiëntie en verwerkingscapaciteit te behouden.

2. Veiligheid mag niet de achilleshiel van de cryptowereld zijn. Het DigiByte-team is van mening dat de blokketenimplementatie in staat is het merendeel van de potentiële veiligheidsgerelateerde lekken te dichten dankzij de wereldwijde decentralisatie waarbij meer dan 200.000 computers, telefoons, nodes en servers betrokken zijn. Daarnaast heeft Digibyte ook zijn baanbrekende DigiShield en MultiShield technologieën geïmplementeerd om de moeilijkheidsgraad te beheersen en zichzelf te beschermen tegen terugkerende kwaadaardige aanvallen.

3. De implementatie van de blokketen moet meer vooruitstrevend zijn in zijn toepassing. Bij DigiByte wordt dit probleem aangepakt door drie belangrijke technologieën in het oog te houden die zich parallel aan de blokketen hebben ontwikkeld: cybersecurity, het internet van de dingen (IoT) en Artificial Intelligence (AI). DigiByte hoopt zijn innovaties op het gebied van beveiliging uit te breiden naar ivd-toestellen en zijn blokketentechnologie te combineren met AI om meer te kunnen leveren op het gebied van data-analyse, cyberbeveiliging en automatisering.

Kan DigiByte echt sneller en goedkoper transacties aanbieden?

Met deze architectuur hoopt DigiByte uiteindelijk een uitdaging te vormen voor de dominante betalingsverwerkers zoals PayPal en Western Union die dagelijks ongeveer een miljoen transacties verwerken. Om dit doel op de lange termijn in ieder geval dicht te benaderen, heeft DigiByte de snelheid van het genereren van blokken op zijn netwerk teruggebracht tot één blok per 15-18 seconden.

Tegelijkertijd kunnen de transacties op het DigiByte-platform binnen het interval van 1-3 seconden worden geverifieerd. Op basis hiervan beweert het DGB-team dat de cryptografie ongeveer 40x sneller is dan de Bitcoin op dit moment. Dit wordt vertaald naar het feit dat het DigiByte-blokketenproces ongeveer 560 transacties per seconde verwerkt, waardoor het dichter bij het algemene doel komt om 2000 transacties per seconde te verwerken, zoals bijvoorbeeld Visa dat doet. Dit moet uiteindelijk worden bereikt door elke twee jaar na de start van het project de tijd voor het genereren van blokkades te verdubbelen.

Wat zijn dan de verwachtingen van Digibyte?

Digibyte kende in het verleden een ongewone prijsevolutie met een lange vlakke start gevolgd door veel schommelingen. Bovendien kende het bedrijf veel onrust en blijven ze vaak vaag over hun concrete plannen. Anderzijds waren ze wel de eerste blockchain om SegWit te implementeren en pionierden ze ook met MultiAlgo mijnbouw.

Meer nog dan bij andere crypto’s zijn voorspellingen dus erg moeilijk. Maar terwijl de schommelingen in prijs sommige mensen afschrikt, wekt het bij andere interesse op om een unieke slag te slaan. De koersverwachtingen zijn overigens wel positief en een hoog rendement is dus mogelijk voor diegene die zich niet te emotioneel laten beïnvloeden door de hoge prijsschommelingen, en de nodige ervaring op zak hebben om te weten wanneer ze hun winst moeten nemen.

De toekomst van Digibtye

Zo is het team achter Digibyte dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Digibyte toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit. Veel kiezen er dan ook al voor om in te stappen voor de verwachtingen van 2021.

 

Zijn er dan voorspellingen te doen over de prijsverwachting van Digibyte?

Helaas is dat niet mogelijk. Belangrijk is het om naar de roadmap te kijken van een blockchain project. Kijk daarom naar het team, de visie, de doelstellingen, de samenwerkingen en ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen werken. Dit geeft een goed toekomstbeeld van Digibyte (DGB).

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.