Digital nomads: Hoe cryptocurrency te gebruiken?

De crypto ruimte evolueert sneller dan ooit, met meer en meer beleggers die ervoor kiezen om Bitcoin te kopen als een opslag van waarde. Desondanks was het oorspronkelijke doel voor het gebruik van Bitcoin het vermogen om als alternatieve valuta te dienen.

In de afgelopen twee jaar hebben we een enorme groei gezien van handelaren die Bitcoin accepteren, of ze er nu direct mee betaald worden of diensten van derde partijen gebruiken om klanten ermee te laten betalen. Het gebruik van Bitcoin als munteenheid komt geleidelijk aan op gang, en er zijn bepaalde mensen die het al kunnen gebruiken voor de meeste van hun behoeften.

Onder hen kunnen digitale nomaden, ook wel werkende reizigers genoemd, cryptocurrency gebruiken om voor de meeste van hun behoeften te betalen. In de volgende secties bespreken we waar en hoe je crypto kunt gebruiken als een digitale nomade, en wat de voordelen zijn om dit te doen. Laten we beginnen!

Cryptocurrency betalingen voor vluchten

Voor het geval je niet op de hoogte was, zijn er tal van gevestigde luchtvaartmaatschappijen die Bitcoin-betalingen accepteren in ruil voor een zitplaats op hun volgende vlucht. Van alle industrieën die cryptocurrency-betalingen voor hun diensten verwelkomden, lijken luchtvaartmaatschappijen een van de oudste te zijn, aangezien sommige bedrijven teruggaan tot 2014 in hun eerste oprichting van dergelijke betaalmethoden.

Er zijn twee soorten platforms die gebruikers toestaan om met cryptocurrency voor vluchten te betalen:
● Boekingsplatforms, zoals Alternatieve Airlines, die fungeren als tussenpersoon voor vluchten over meerdere luchtvaartmaatschappijen.
● Rechtstreeks boeken vanaf websites van luchtvaartmaatschappijen. Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die directe cryptobetalingen aanbieden, waaronder Airbaltic, Norwegian Airlines, en meer.

Cryptocurrency betalingen voor accommodatie

De tweede belangrijkste noodzaak voor digitale nomaden is hun behoefte aan tijdelijke accommodatie. Dit kan komen in de vorm van korte termijn verhuur, hotels, en zelfs hostels voor degenen met een krap budget.

In de afgelopen 3 jaar hebben we een enorme toename gezien van hotels en boekingswebsites die cryptocurrency betalingen accepteren. Nogmaals, de twee categorieën zijn als volgt verdeeld:

● Boekingsplatforms, zoals Travala, Expedia, CheapAir, en Bitcoin.travel, die fungeren als tussenpersoon tussen klanten die accommodatie nodig hebben, en hotels die accommodatie aanbieden aan individuen. Betalingen gebeuren via de BitPay-widget, waardoor platforms zoals Expedia betaald kunnen worden in FIAT-valuta, terwijl digitale nomaden betalen in crypto.
● Individuele hotelwebsites, die vaak vermelden dat ze bereid zijn om Bitcoin-betalingen te accepteren. Als je toevallig een hotel bezoekt zonder vooraf te reserveren, is het altijd het beste om te vragen of ze bereid zijn om betaald te worden in Bitcoin. Je zou verbaasd zijn hoeveel er bereid zijn om dit te doen.

Andere diensten waar digitale nomaden voor kunnen betalen

Naast het controleren van cryptocurrency prijzen tijdens het reizen, en het betalen voor vluchten en hotels met hun winsten, kunnen digitale nomaden crypto gebruiken om te investeren in veel meer dan alleen deze twee.

Laten we beginnen bij de meest basisbehoefte van elke digitale nomade – een laptop! Er zijn veel webgebaseerde elektronische winkels die Bitcoin-betalingen accepteren voor een breed scala aan opties. Cryptoemporium is een van de populairste keuzes voor wie aankopen doet binnen de Europese Unie, terwijl SpendaBit een betere optie lijkt te zijn voor wie aankopen doet op andere locaties. De laatste is een grote marktplaats die gebruikers in staat stelt veel meer dan alleen elektronica te kopen.

Beperkingen van cryptocurrency voor digitale nomaden

Er zijn twee dingen die we hier moeten bespreken: Wat Bitcoin en cryptocurrencies niet kunnen kopen, en de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van crypto als een digitale nomade.

Eerst en vooral, als het gaat om je leven als digitale nomade, moeten de meeste dagelijkse vrijetijdsactiviteiten, zoals een bezoek aan de dierentuin, betaald worden met de lokale FIAT-munt van je bestemming. Je kunt wat geld (en tijd) besparen op de wisselkoersen door te pinnen, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje.

Het andere wat u niet met Bitcoin kunt kopen is het meest essentiële – eten! Grote supermarktketens accepteren nog geen Bitcoin-betalingen, dus het zou zinloos zijn om te vragen of dergelijke uitzonderingen gemaakt kunnen worden.

Dat gezegd hebbende, lijkt er licht aan de horizon te zijn. Grote cryptocurrency exchanges zoals Coinbase en Binance rollen momenteel onze cryptocurrency debetkaarten uit, waarmee gebruikers gebruik kunnen maken van hun crypto holdings om overal te betalen waar een debetkaart wordt geaccepteerd. Tijdens het verkooppunt wisselt de exchange automatisch de waarde van de valuta om in FIAT en betaalt de merchant waar je aan het winkelen bent.

Risico’s om te overwegen

Het dragen van een mobiele crypto-portemonnee kan riskant zijn, vooral als alle informatie en veiligheidsmaatregelen op hetzelfde apparaat zijn opgeslagen.
Hardware portemonnees kunnen een doelwit van u maken, en u kunt ze gemakkelijk verliezen als u met veel bagage reist.
● U heeft altijd een internetverbinding nodig om aankopen te doen met Bitcoin, vooral als u mobiele portemonnees gebruikt. Dit kan een serieus probleem zijn voor sommige locaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.