Dit is het bewijs voor een op hande zijnde recessie

Terwijl de Federal Reserve hint op het verhogen van de rente, zijn er 2 indicatoren die ontegenzeggelijk uitwijzen dat een nieuwe recessie reeds van start is gegaan in de Verenigde Staten. Systeemkenner Mike Maloney diept een bericht op Zerohedge verder uit en overtuigt dat deze trend een nieuwe recessie heeft verraden.

Waar de reguliere media de oren van de massa strelen met positieve geluiden vanuit de Federal Reserve die klaarstaan om de rente iets verder op te trekken omdat macro-economische omstandigheden dit zogezegd zouden toelaten, ontwikkelt er zich op de achtergrond een trend dat lijnrecht tegenover deze schijnbaar positieve ontwikkeling staat.

Indicatoren verraden op handen zijnde recessie

Zo maakt Zerohedge melding van een drastische afname in Amerikaanse overheidsinkomsten. De toename van deze overheidsinkomsten zijn gedaald tot maar liefst 1,2 procent year-to-year terwijl deze in juni 2013 nog piekte op 13,4 procent. Onderstaande afbeelding toont aan dat de voorgaande 6 keren wanneer deze situatie zich voordeed, de Amerikaanse economie in een recessie belandde.

recessie

Het korte bericht op Zerohedge sluit af met bemoedigende woorden voor degene die zich liever blindstaren op de mainstream media propaganda: negeer vooral de harde feiten omtrent de productiviteit, obligatiemarkt, bnp-verwachtingen en de overheidsopbrengsten waar nu alle alarmbellen rinkelen, en laten we vooral positief blijven door ons te richten op de arbeidsmarkt, wellicht de sector bij uitstek waar data het gemakkelijkst gemanipuleerd kan worden.

Een nieuwe recessie in de maak

Goud en zilver goeroe Mike Maloney ging in zijn vlog op YouTube in op dit artikel van Zerohedge waarin hij data presenteert dat uitwijst dat niet slechts de afgelopen 6 recessies in Amerika gepaard ging met dalende overheidsinkomsten, maar dat recessies altijd gepaard gaan met dalende overheidsinkomsten. Bijgevolg is er een signaal dat deze conclusie kracht bijzet, namelijk de economische groei ten opzichte van het bruto nationaal product. Deze indicator zit reeds 2 opeenvolgende kwartalen in een dalende trend. Zorgelijk!

Screen Shot 2016-08-28 at 12.10.52

Het allerergste van deze situatie is dat het herstel na 2008 gekocht was met 3.2 biljoen dollar – de bailouts na 2008 inclusief QE 1 tot en met 3. Met dit geld is het zwakste herstel uit de geschiedenis “gekocht”. Er kan met recht gesteld worden dat deze situatie diep triest is. De situatie van vandaag komt ‘1 op 1’ over met data dat in alle voorgaande situaties voorafging aan een recessie. Volgens Mike Maloney is een nieuwe recessie reeds een feit. Heeft de Federal Reserve nog wapens in het verschiet om het tij te keren?

Eerder geschreven voor Slimbeleggen.net

12 reacties

 1. Spannend, afwachten maar. Geluid uit China is ook niet positief te noemen. En werkeloosheid in de EU neemt alleen maar toe. Zo zijn er meer indicatoren die niet hoopvol zijn.

 2. Kan het financiële systeem in de huidige toestand een nieuwe recessie nog wel aan? Rentes kunnen niet verder verlaagd worden en overheidsstimulaties zijn ook uitgewerkt. Met als gevolg dat een nieuwe recessie het huidige financiële systeem doet imploderen?

  1. Is dat niet de opzet en het plan van de grootste banken bij elkaar..? Door middel van oorlog de uiteindelijke financiele collapse voorkomen en grof geld verdienen aan oorlogstuig en de weder opbouw… WEL ondertussen iedereen als slaaf in dienst , werkend en betalend aan een lening waar die nauwelijks vanaf zal komen.. OOK leveren mensen weer wat vrijheid in en worden de oogkleppen weer strakker afgesteld.. Een Groot Europa zal het worden bestuurd vanuit Brussel..
   Het scenario dat Rusland de boosdoener is draait op volle toeren , als de meute dat gaat geloven zal de massale mening voor een groot ” veilig ” Europa kiezen. En er zal uiteindelijk niets veranderen dan nog meer slaafse inwoners van Europa die volgens scenario precies de kant op gaan die ze moeten gaan.

  2. Zolang de meeste mensen geestelijk nauwelijks groeien en obesitas de pan uit rijst veranderd er vrij weinig voorlopig. Afgelopen week Rutte gezien bij de DWDD ? GRRRRRR… Het is bijzonder vreemd te noemen hoe je als ” geinformeerde ” aan de zijlijn staat te luisteren hoe onze minister-president zijn ” schapen ” naar de stal begeleid , hapklare brokken neer gooit en de deur dicht smijt. De presentator stelt de juiste verkeerde vragen zodat Rutte heel eenvoudig leugens als waarheid kan vertellen.. Presentator knikt bevestigend.. En tafelgast Ali B ? Helemaal niets… muisstil.. De propaganda draait op volle toeren !!
   Ik weet bijna zeker dat als ze internet hadden gehad in de jaren 20-30 er tussen de massa ook wakkere mensen waren die alles fout zagen gaan ! Vette discussies over de naderende crisis en de alsmaar groeiende macht van de grootste banken.. DIT LOOPT UIT OP EEN OORLOG ! hadden ze vast tegen elkaar gezegd. Ook toen was het maar een kleine groep en de massa had de helft van de ontwikkelingen niet eens door… Ik heb altijd hoop gehad dat juist internet en de kans om massaal te verenigen , info delen DE VERANDERING zou zijn die ” Het Spel ” van de elite eindelijk zou kunnen doorbreken maar helaas zie ik daar nog weinig beweging in en is internet juist een tool van de elite voor de dummies… 24 uur per dag beschikking tot gratis porno en onzin voor de ” ongelovigen “.
   Man , wat wou ik dat het anders was… Vriendelijke groet , Bas

 3. Mike Maloney, neem die nu maar niet te serieus.

  Deze voorspeller prees, nog geen 5 jaar gelden goud en zilver
  aan maar ondertussen verkocht hij zijn eigen belangen in zilver en goud.

  Mike die houdt er altijd een dubbel agenda op na hij is net
  zo onbetrouwbaar als de rest.

  Haal de A en L uit zijn achter naam en je weet precies waar
  hij voor staat MONEY.

  1. Ik denk dat de lange termijn visie van Mike zo slecht niet is. Mike Money is gewoon een buitengewone goede zakenman, zoals Willem Middelkoop zijn belangen ook op tijd verkoopt. Dit neemt niet weg dat deze heren de achter hun verhaal staan. Ook zij weten dat niet alles met 1 rechte lijn omhoog gaat.

 4. Al met al, is en blijft het een spelletje dat gespeeld wordt door de overheden, grootbanken, multinationals, elite, lobbyisten en aanverwante media.entes

  Natuurlijk, de bestedingen en daarmee de belasting inkomsten vallen tegen en zullen nog veel meer gaan tegen vallen.

  Dan wordt er weer een andere oude plaat opgezet en de rentes op termijn weer opgejaagd.

  Een inzakkend BBP, rechtvaardigt trouwens nooit een verhoging van de rente, dat is alleen het geval bij echte inflatie, om de economie af te laten koelen.

  Maar deze logische, getoetste economische wetten worden niet meer gehanteerd
  door veel overheden, omdat:

  _ Ze momenteel niet van toepassing zijn.

  _ Het spel van renteverlagingen door
  de grootste schuldenlanden/continenten ten einde loopt.

  _ Door verhoging van rente op hypotheken en consumptief krediet kan de bevolking opnieuw verder uitgezogen worden, krijgen de banken meer inkomsten, dragen weer meer belasting af aan de overheid.

  En zo is/wordt er weer een nieuw spelletje gespeeld met de massa.

  We zijn allen een roepende in de woestijn, hebben er allemaal een mening
  over, maar er zal op termijn niets veranderen, wat dit verhaal betreft.

  We kunnen er nu niets aan veranderen, omdat we met elkaar geen eenheid
  vormen in bewustzijn en overtuiging.

  Dit in tegenstelling tot de machthebbende partijen.

  En dat is ook een heel natuurlijk proces, er moet eerst een bittere strijd
  gevoerd gaan worden op leven en dood.

  Zij gaan hun macht niet zomaar opgeven en uitleveren aan een zooitje
  werkmieren.

  Daar zal eerst minstens de helft van doodgetrapt of vergiftigd worden.

  Maak u geen illusies over uw toekomst, van uw kinderen, kleinkinderen.

  Er ligt al een heel scenario klaar voor u.

 5. Welnee, niks aan de hand, de inkomsten van de overheid gaan juist toenemen! Gewoon meer lenen en meer uitgeven.
  Ik zal het even uitleggen. Kijk de FED creert leningen aan de overheid, om zo het financieringstekort te dekken. Hiervoor moet rente aan de FED worden betaald, zeg 1,5%.
  De FED heeft dus inkomsten en maakt dus winst, van deze winst draagt men dividend af aan de staat, ofwel vestzak ,broekzak.
  Er wordt al jaren gewoon geld uit niets geschapen en de wereld draait nog steeds rond.
  Het gaat nog gekker worden met negatieve rentes, hierdoor leent de overheid geld in de vorm van een obligatie, maar krijgt elk jaar nog rente bijgestort op de rekening! Makkelijker kunnen we het niet maken! In beide situaties gaat de staat dus verdienen, ofwel een mooi businessmodel zou ik zeggen. Dit kan nog jaren doorgaan, omdat de onnozele burgers niks doorhebben en hun politieke leiders blind volgen.
  Ik voorspel dat zowel Amerika , als Europa het Japanse model volgen, ofwel nog tientallen jaren de rente rond de nul procent of lager en de schulden oplopen tot duizend maal het Bruto Nationaal Inkomen…..lang leven de geldpers.

  1. Okay, niks aan de hand voor de meeste burgers.

   Maar, het blijft een spelletje/poppenspel, dat uitloopt op een maatschappelijk,menselijk drama, hoe vrolijk of je het ook wilt presenteren.

 6. Toch verbazingwekkend om te zien, hoeveel reacties er extern gericht zijn en zo weinig vanuit hen zelf.

  Heeft met persoonlijke angst en verantwoording te maken.

  Schuif het maar door aan ‘het’, of aan een ander.
  Dan heb ik het door geschoven naar een ander en hoef ik er geen verdere moeilijke uitleg meer aan te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: