Dit is waarom ons pensioenstelsel niet werkt

15

De Autoriteit Financiële Markt (die de laatste tijd al wat interne problemen had) heeft laten weten dat ondernemers nu ook verplicht zouden moeten gaan sparen voor een pensioen. Is dat wel zo’n goed idee? Onderstaand een video over hoe ons pensioenstelsel precies werkt.
[youtube id=”3U_lU-CbxlQ” align=”center”]

 

 

 

15 REACTIES

 1. Prachtig filmpje, dank voor deling, zo gaat dat vandaag. Gelukkig bestaat er zoiets als biflatie, dat pensioenprobleem kunnen we dan wel oplossen. Ook dat kan eenvoudig zijn maar of eenvoud altijd begrepen wordt, een andere kwestie. ‘Ongekend is onbemind’ staat hier op z’n plaats.

 2. Er is een prima en heel eerlijke oplossing! Niet de leeftijd verhogen, maar een maximaal aantal jaren uitkeren, dat is veel eerlijker.

  Raar ,dat die sukkels (overheid) daar niet aan denken……….

  Wel de ingangsleeftijd verhogen, maar dan kan ook de maximum leeftijd worden verlaagd!!!

  OFWEL geef iedereen niet meer als 13 jaar pensioen, dat is eerlijk en simpel. Daarbij komt dat heel veel de leeftijd van 80 geen eens halen. Men mag dus niet klagen als men daar overheen gaat, prima gezond, maar er zit geen geld meer in de pot voor de rest en U heeft al gehad(!).

  Nederland weet heel goed wat beperken is, kijk maar naar de WW, was 5 jaar, is 3 jaar en wordt maximaal 2 jaar, daar kan het ook….daarna bijstand.

  Wel vreemd, trouwens, want een pensioeverzekeraar gaat ervan uit dat U 99 jaar wordt??? Daar wordt de uitkering op gebaseerd…Tja, ik ken heel wat ouderen, maar geen enkel heeft de 99 gehaald??? Wat gebeurd er eigenlijk met al die winsten…….lekker een bonus voor de directie?
  Is U deel van de koek op, dan blijft er altijd nog AOW en bijstand over (als U ww is verlopen komt U ook in de bijstand, niet ongebruikelijk toch), iedereen blij.

  • De hoogte van Pensioen, wordt berekent aan de hand van het aantal arbeidsjaren dat iemand heeft gewerkt en de hoogte van de premie die totaal is afgedragen ( afgezien van rendementen of kortingen ).
   Het is duidelijk geen volksverzekering.
   Het huidige pensioen stelsel is toen heel slecht opgezet voor pensioen gerechtigden.
   Het is 1 groot werkverschaffingsproject geworden in kolossale glaspaleizen,hoge kosten met vette opvreters en parasieten.
   Iedere pensioen spaarder had een eigen geblokkeerde pensioenrekening moeten hebben, bij een solvabel bank, met een 4 keer 25% keuze belegging, rente-obligaties-aandelen-goud/zilver of 100% rente die per half jaar gewijzigd kan worden.
   Al het ingelegde geld is en blijft ook van jou, als je het zonder risico laat staan.
   Maar ja,die bijdehante overheid debielen moesten dit zo nodig dirigeren.
   Deze rekening kan onder voorwaarde gedeblokkeerd worden, b.v bij aankoop van een huis en overlijden.
   Heb ik 20 jaar geleden al gezegd.

 3. Helaas…..Nederland en de hele Westerse Wereld zullen steeds verder de stront inzakken.

  DAAR IS NIETS AAN TE DOEN!

  Dat is demografisch bepaald met dank aan onze democratie. Nog een decennia vechten om de laatste kruimels, wie krijgt wat en hoe veel of hoe weinig.

  Ga er maar aan wennen, dat langzaam maar zeker al onze sociale rechten zullen verdwijnen. We mogen blij zijn als er nog iets van bijstand overblijft.

  Kortom, god voor ons allen, maar ieder voor zich, ofwel een derdewereld land is geschapen.

  Het licht gaat langzaam maar ZEKER UIT.

  Dat is geheel terecht, immers de productie van goederen vindt plaats in landen als China en rara, daar zal het beter gaan. Deze golf bewegingen zijn in de geschiedenis normaal.

  Vaak komt er eerst hoogmoed voor de val, daar lijkt onze maatschappij last van te hebben…..we willen het niet accepteren, maar de realiteit zal ons dwingen.

  Ons welzijnsniveau zal drastisch blijven dalen. Het maakt dus niet uit hoe de koek verdeeld wordt…….uiteindelijk heeft niemand nog een kruimel.

  • Beste Martin, je uiting van frustratie spreekt boekdelen, gezien de omstandigheden is dat natuurlijk meer dan begrijpelijk, dat is het probleem niet. Gelukkig zit je hier bij biflatie dat ons heel andere vooruitzichten biedt, niet iets om zomaar te geloven maar om een keertje aandacht te geven. Het is de moeite waard.

   • Beste Werner,

    Ook de biflaten kunnen het schip niet keren. Eind deze maand krijgen we weer vuurwerk, de Grieken zullen ons de rug toe keren……en wie betaald de rekening, juist… wij de loonslaven.

    We zullen met leden ogen onze ondergang moeten aanschouwen, lang leven Europa!

    • Beste Martin, doemdenken is nog nooit een goede zaak geweest, net zoals ontkenning van de realiteit, dat is geweten. Nog erger is dat wetenschap deskundig over de situatie rapporteert maar ook niet gehoord wordt. Kennisdeling is dan een eerste stap, evolutionair dynamisch is er geen vuiltje aan de lucht, al deze turbulentie kent z’n redenen. Dit mag misschien interessant zijn om lezen, ter kennisgave …

     Het lijkt misschien ver gezocht, in dit artikel meer info over wat we het ‘evolutionaire imperatief’ kunnen noemen, goedschiks, kwaadschiks. Wat zeggen wetenschappers over de crisis, is er iets dat we – temidden van al het strijdgewoel – flagrant over het hoofd zien? Kennisdeling is een eerste stap, geloof niets zomaar maar op z’n minst geeft het stof tot denken. Ons ‘buikgevoel’ zegt vanalles, kunnen we dat gevoel ook rationeel een plaats geven opdat de situatie helderder wordt? Chaos en orde, welke rol speelt biflatie in dit proces?

     https://biflatie.nl/artikelen/economisch/biflatie-chaos-en-orde/

 4. Je kan dit verhaal niet los zien van de AOW, feitelijk is daarbij hetzelfde aan de hand. Een kleiner wordende groep werkenden moet de AOW opbrengen voor de grotere groep gepensioneerden. Dus behalve de pensioenen die van het salaris afgaan heb je ook nog de loonheffingen. Kortom we komen nog op de koffie. Laten we beginnen met alle straatnaamborden van Drees van de muur trekken. Hij is geen held, maar de aanstichter van een maatschappelijke ramp. Er is ook nog een sociaal aspect aan dit soort omkeerstelsels. We worden door dit soort regelingen als NL-ers gedwongen nationalistisch en socialistisch te zijn omdat de heer Drees ons als NL-ders dwingt als 1 organisme te opereren, waarbij individuele vrijheden verloren zijn. Immers je eigen financiële middelen worden je fiscaal afgenomen waardoor je niet KAN sparen voor je oude dag, en word je afhankelijk gemaakt van het systeem en bepaald een ander hoe lang je moet werken en kan je je hand ophouden en op een partij stemmen die hopelijk jou oude dag leefbaar maakt. Democratische dictatuur zou je dat kunnen noemen.

  • Tussen socialisme en kapitalisme zit nog een hele wereld.
   Australië vind ik een mooi voorbeeld van een goed compromis.
   Er zijn goede sociale voorzieningen maar ondernemerschap wordt geen strobreed in de weg gelegd. Been there, done that. Okay, dat was 19 jaar terug. Ik weet niet hoe het nu is?
   Ik denk dat wij het keiharde kapitalisme in de USA niet willen.
   Kijk maar naar de welvaartskloof.
   Uiteraard zijn er meer systemen denkbaar die nu nog geen naam hebben of in ieder geval nog geen naamsbekendheid hebben.

  • Drees sr zag het indertijd wel goed en was geen domme man in zijn tijdsperiode.
   Omstandigheden veranderen altijd.
   Voor de oorlog leefden 9 van de toenmalige 11 provincies in armoede.
   Er moest toen sociaal veel verbeterd worden.
   Alleen zijn partij nazaten den Uyl- Kok-Lubbers ( CDA ) en de domme,naïeve sukkels die er na kwamen hebben er een verschrikkelijke zooi en Sinterklaas bende van gemaakt.
   Iedere Nederlander had een eigen huis kunnen bezitten.

 5. Broodje aap filmpje, dat over een omslagstelsel gaat, dus de AOW. Hierbij betalen de werkenden de uitkering voor de ouderen. Discussies over de ‘vergrijzing’ in de Tweede Kamer dateren al uit de jaren ’90. Dat systeem is nu inderdaad failliet, met dank aan onze politici, die al die tijd hebben zitten potverteren in plaats van dat geld opzij te leggen voor de belanghebbenden.
  Iedereen die een aanvullend pensioen heeft, betaalt dit zelf (of heeft dit in het verleden gedaan). Je krijgt dus gewoon je eigen geld terug op je pensioenleeftijd. Als je nu oud bent, heb je al voor je aanvullend pensioen betaald. Als je jong bent, moet je er nog voor gaan betalen, je krijgt immers over 40 jaar pas je uitkering. Dat blijkt ook uit de cijfers. Er zit meer dan 1300 miljard euro in de pensioenpot, die is nog nooit zo vol geweest. Allemaal opgebracht door de ouderen.
  Omdat de Nederlandse Bank (lees de overheid) de rekenrente bepaalt (dit is de rente prognose voor over 40 jaar) en die doelbewust een stuk lager legt dan het daadwerkelijke rendement van de pensioenfondsen, (ook tijdens de crisis), halen de fondsen hun dekkingsgraad niet meer. Dit betekent dat zij de premie moeten verhogen, niet mogen indexeren en uitkeringen korten, terwijl hun balans wel alsmaar doorgroeit.
  Het geld van de pensioenfondsen (wat is bedoeld voor de uitkeringen) gebruikt de overheid nu om te investeren in politieke ‘wenslijstjes’ waar zij zelf het geld niet voor heeft. Het in orde brengen van de bank balansen (De hypotheekfondsen moeten de ‘onder water’ hypotheken overnemen), geld pompen in het MKB, waarvan er dagelijks tientallen failliet gaan en mega investeringen in onrendabele windmolenparken (alleen al 18 miljard subsidie).

  Valt me tegen van Biflatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.