Inside Job is een schitterende documentaire uit 2010 over de financiële crisis die in 2008 begon en waar we allen nog altijd de gevolgen van ondervinden. Waarschijnlijk hebben veel biflaten deze eco-docu al eens gezien, maar het is niet verkeerd om de uiteenzetting nog eens te aanschouwen. Er wordt door Charles Ferguson ingegaan op de grootste recessie sinds de jaren ’30. Een uitgebreide analyse over de oorzaken en de gevolgen van de kredietcrisis in 2008 en hoe het financiële systeem op het randje van de afgrond balanceerde.

inside job docu

De banken hebben de macht

Terwijl miljoenen mensen hun baan verliezen en de armoede blijft stijgen, blijven de de CEO’s van ‘s werelds grootste banken exorbitante bedragen op hun rekeningen ontvangen. Mochten de banken echt in problemen komen, dan draaien de overheden (c.q. de belastingbetalers) op voor de miljardenverliezen van deze bankiers. Het is wachten op het volgende schandaal. De laatste was van de Rabobank. De belangenverstrengelingen van de controlerende macht, ofwel de beleidsmakers wordt steeds duidelijk. Er is weinig aan te doen De banken hebben nog altijd de macht in deze wereld.

Verantwoordelijkheid

De docu bestaat uit 5 delen en graaft zeer diep naar de verantwoordelijkheid: Hoe we hier in zijn beland?  De Amerikaanse zeepbel 2001-2007.  De crisis.  Verantwoording.  Waar zijn we nu?  Totale schade? 20 biljoen dollar. Het wordt duidelijk hoeveel macht de graaiende bankiers op Wall Street eigenlijk hebben en hoe corrupt de overheden en autoriteiten zijn.

[youtube id=”9Xyn3OnsH3o” align=”center”]

Over de maker

Charles Henry Ferguson (1955) is the founder and president of Representational Pictures, Inc., and director and producer of No End In Sight: The American Occupation of Iraq (2007) and Inside Job (2010),which won the Academy Award for Best Documentary.  Ferguson is also a software entrepreneur, writer and authority in technology policy”. Een schande dat de gevangenissen niet vol met Wall Street bankiers zitten, zegt hij.  Net als de andere verantwoordelijken voor een crisis die miljoenen mensen hun baan en hun huis kostte. Wat toch de ergste gedacht blijft is het feit dat deze crisis voorkomen had kunnen worden. Inside Job won een Academy Award voor Beste Documentaire.

7 reacties

 1. Ach ja de mens is geneigd tot alle kwaad,list en bedrog komt uit ons hart voort,dat is ook de reden dat deze wereld uiteindelijk niet blijft bestaan,daarnaar bezien mag je blij zijn dat het leven kort is,want anders zou je nog veel problemen waaronder een kernoorlog mee moeten maken.

 2. Hey, zie ik daar Kenneth “90%” Rogoff? Wat moet die man niet denken in een 400 % debt/gdp omgeving van de grootste 20 economieen?

  Wat zou hij eerst hebben gekocht; goud of Norit? Iemand?

 3. En het wezen van Jekyll Island natuurlijk.

  https://ia601506.us.archive.org/5/items/TheCreatureFromJekyllIsland/TheCreatureFromJekyllIsland-ByEdwardGriffin.pdf

  By the way, gaat de FED taperen? Beter; kan de FED taperen, of zitten we aan het begin van de hyperinflationaire eindfase?

  M.i. kan de FED niet stoppen, net als de BoJ. En straks de ECB nu Duitsland heeft laten weten er niet vuistdiep in te gaan. Monetariseren die hap.

  Berschoenen gekocht 13 jaar geleden, Fl 180,- per paar, kosten nu € 230,- per paar. Bijzonder mes 1,5 jaar geleden €350,-, nu € 390,-
  En het wordt nog veel leuker.

  1. Het hoeft ook niet persé een ‘Extreme Ratio’ te zijn, hè houtskool ?

   Voor 60-80€ heb je al een mes waar je een deur mee kunt openwrikken !

   ( of een menselijke borstkas natuurlijk )

   heheh …

 4. is al paar keer op TV geweest bij de VPRO
  en als ik dit zie, ze maken geld uit niets, dus de schulden kunne ook in het niet verdwijnen, gewoon delete ipv een groot bedrag invullen en op verzend drukken ( zie Ben B van de FED toen hij de verzekering bedrijf ging steunen,

  en ik meen dit, sinds de crisis er is stijgen de beurzen economie krimpt, harder dan ze zeggen, anders stopt alles, dus die steun gaat naar de banken en beurzen, lekker gokken zonder risico’s
  maar goed, mensen kijken liever naar SBS en RTL en heel lang over voetbal praten, dat is ook kunst he.. misleiden.
  hoe beter je kijkt, hoe minder je ziet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: