Dollar koopkracht op dieptepunt – Nasdaq bedrijf vlucht in bitcoin

Jazeker, beide vaststaande feiten zijn aan mekaar gelinkt en hoe. Tal van grote naties – zeker degene die gedebrouilleerd zijn met de Trump administratie – manoevreren reeds jaren weg van de dollar dominantie. Zoals Rusland, China, Iran noodgewongen vanwege de Amerikaanse sancties, en verschillende andere niet van de minste. Maar dit gebeurt nu ook intern, binnen de Amerikaanse economie en samenleving en dat is nieuw. MicroStrategy Incorporated is een bedrijf dat business intelligence, mobiele software en cloudgebaseerde services levert. Opgericht in 1989 is het een heel succesvol bedrijf geworden ook en beursgenoteerd. In augustus 2020 kocht het voor maar liefst 250 miljoen dollar bitcoin. ´Publicly traded business intelligence firm MicroStrategy purchased 21,454 bitcoin on Tuesday, effectively pouring all $250 million of its planned inflation-hedging funds into the digital currency.´ Een niet mis te verstane 0,1 procent van alle bestaande bitcoins! MicroStratefy noemt de digitale munt dan ook ´superieur´ aan cash…

Op de loop

Tja, wie neemt het hen kwalijk. Want wat lezen we op Wolfstreet.com: ´Dollar’s Purchasing Power Drops to Lowest Ever. Inflation Heats Up, as Fed Wants, After Simultaneous Supply & Demand Shocks´. Een daling van de koopkracht van de dollar tot het laagste punt ooit. Oplopende inflatie en zowel een vraag- als een aanbod schok of crisis. Een mens (en een bedrijf) zou voor minder op de loop gaan, toch?

Universiteiten doen het ook

Niet alleen dit beursgenoteerde bedrijf vlucht uit de dollar maar zelfs Amerikaanse topuniversiteiten. In de VS is het niet ongewoon dat gereputeerde universiteiten over aanzienlijke kapitalen kunnen beschikken. Zo komen er heel wat donaties binnen van oud-studenten, afgestudeerden die het gemaakt hebben in het leven. Deze gelden (het gaat soms om honderden miljoenen dollars) worden vervolgens geïnvesteerd. Patriottisme is een mooi goed (in de ogen van Amerikanen toch) maar de eigen portefeuille nog net ietsje belangrijker. Hoe zou u zelf zijn? Topuniversiteiten in de VS worden ook wel de Ivy League genoemd. Het nec plus ultra van de onderwijsinstituten van de wereld zelfs. Wie hier binnen geraakt, en buiten ook nog mét bul, diens broodje plus rijkelijk beleg is dan ook gebakken. Presidenten en top CEO´s, wetenschappers van naam en faam studeerden hier af. Stel je nu voor dat net die Ivy Leaguers stuk voor stuk in cryptomunten beleggen? ´Yale, Harvard, Stanford, and MIT all invest in cryptocurrencies. A closer look at their research explains why: Crypto has outperformed all other asset classes over the past years.´ Want dat is precies wat hier aan de hand is. Wie durft zich nu nog af te vragen of crypto en blockchain wel blijvertjes zijn…?

Bitcoin boven!

Bitcoin heeft volgens de Sharpe ratio de beste risk-return tussen 2013 en 2019, de meest recente data. Het minste risico met de hoogste opbrengst. Had u verwacht/niet verwacht? Geef ons uw mening zo u wilt, en vertel er bij zo u wilt wat ú doet met uw fiatgeldl We vernemen het als altijd graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: