“Drie simpele stappen”/The Endgame betekent totale controle

2

“I’m going to explain this in three simple fast steps”. Daarin herkennen we de hand van, of beter: de stem van George Gammon. Zijn YouTube kanaal is reuze populair met 100K abonnees, dat is inclusief ondergetekende. En wat legt George zoal uit in ‘drie eenvoudige stappen’? Nou, heel wat, heel veel, en het is ook allemaal goed te begrijpen. Wij houden van zijn enthousasmerende manier van presenteren. De scheefgetrokken situaties en wantoestanden die Gammon belicht zijn niet echt om vrolijk te worden. Maar welke realistische kijk op macro economie, crises en de monetaire constellatie is dat wel? We tonen u maar liefst vijf video’s van hem. Elk gaan ze compact maar toch diep in op diverse facetten van de wereldeconomie anno april 2020. Tezamen geven ze een adequaat beeld van wat ons als burgers te wachten staat. En dat is: weinig fraais! Natuurlijk bestaat er altijd de mogelijkheid u tijdig in te dekken. Een verwittigd Nederlander is er twee waard. Geen financieel advies, maar het komt toch altijd weer neer op: got gold? Got crypto?

Happen

De stand van zaken evolueert zo snel? Zo snel, en niet in de goede richting, die van oplossingen, licht aan het einde van de tunnel. Dan hebben we het over wat op 20 april 2020 plaatsvond. Een gebeurtenis die vast de (financiële) geschiedenisboeken zal halen. Als de dag dat de olieprijs negatief ging. George Gammon moést daar gewoon zijn zeg over geven. Daarom voegen we nog zijn allerrecentste videoboodschap toe. ‘Oil prices shock the world’, getiteld. De ‘oorspronkelijke’ vier video’s werden er dus vijf. Maar… Omdat we het over olie hebben, komt de Amerikaanse dollar om de hoek kijken. Dus waren we zedelijk verplicht aan onze collectie nog een zésde toe te voegen. Ja, het wordt een hele hap, veel te slikken, zo u het aankunt, beste lezer! Zo u durft ook, om ze tot u te nemen. Misschien beetje bij beetje? Die zesde (en laatste, beloofd!) is veelzeggend getiteld: ‘This is the end of the Petrodollar’. Voor nu dus: smakelijk! En dat het u allemaal maar niet te zwaar op de maag gaat liggen… Voegen we er nog aan toe dat we George niet gecontacteerd hebben in deze. Onze keuze van precies deze video’s is arbitrair en een persoonlijke keuze.

Schulden schrappen/ Perverse economie

Waar komen al die schulden eigenlijk vandaan? In het bijzonder dan die van de westerse wereld. Met de Verenigde Staten voorop met de grootste schuld ooit in de geschiedenis. Wie heeft al gehoord van het London Debt Accord uit 1953? Ondergetekende in ieder geval niet (vast een van de gaten in mijn kennis, die er ondertussen wel moet uitzien als Zwitserse gatenkaas). George Gammon toont hier opnieuw hoe goed hij de geschiedenis van, onder veel meer, geld kent. We onthouden vooral dat er gesproken wordt over het wegschelden van schulden. Ook een manier inderdaad, buiten het oneindig bijverzinnen van geld:

CBDC

Wat staat voor Central Bank Digital Currency. Zegen of vloek voor de cryptowereld? In ieder geval gaat géén overheid over tot een eigen digitale munt om de andere, bestaande bezitters van digitale munten te plezieren. We mogen er dus gematigd blij om zijn, jawel. Maar Gammon waarschuwt ons met aandrang. Beter zouder we hier net bevréésd om zijn, of we nu cryptomunten bezitten of niet:

Vast goed?

Dat staan nog te bekijken. Vastgoed, onroerend goed, mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit rijtje video’s. We hadden het reeds over schuld, geld, en nu dus vastgoed. Wat gaat de markt doen de komende maanden? Uitkijkend in april 2020: kopen, verkopen of wachten? Watch and learn:

Deflatie

Een economie kan verschillende kanten opgaan. Door heel veel economen in het verleden en heden wordt een béétje inflatie als positief gezien. Ondergetekende vraagt zich af: waarom eigenlijk. Wat als er nu eens géén inflatie meer zou bestaan? Wat alleen met een digitale munt als bitcoin kan gebeuren. Wanneer alle coins gemijnd zijn, er nooit meer bijkomen en de inflatie dus nul zal zijn. Dit terzijde. Maar dus: inflatie, deflatie, stagflatie, ja zelfs biflatie. Deflatie, waarbij de prijzen van allerhande dus zakken, zou wel héél erg zijn voor een economie. Die heeft de Amerikaanse economie gekend, in de jaren ’30 van de twintigste eeuw. Not a pretty sight, indeed:

De dag die de wereld schokte

Nou ja, de oliewereld dan toch zeker. Er komen trouwens almaar meer van dergelijke dagen. Is dat tot op een punt dat we nergens meer door ‘geschokt’ zijn? Murw geslagen misschien? In ieder geval is, tot we een volledig groene economie zullen hebben, aardolie een onmisbaar goedje. Het wordt niet gratuit het Zwarte Goud genoemd. De oliecrisis van de jaren ’70 van de vorige eeuw betekende dat er te weinig olie op de markt kwam. De prijs schoot dan ook door het dak want iedereen wilde, moést wel olie hebben. De oliecrisis die we out of the blue in april 2020 meemaken, heeft net het tegenovergestelde effect. Er is plots een tevéél aan aardolie. En ditmaal zijn er géén afnemers. Het kan verkeren, zei Gerbrand Adriaenszoon Bredero, en gelijk had ie:

New World Currency/The Endgame als complete distopie!

Alles wordt digitaal. We horen het onszelf nog zeggen, zien het ons nog opschrijven. Dat is ook wat The Atlantis Report (TAR) verkondigt. Geld dus ook. Dollar alvast. TAR noemt dit een miljoen keer meer Orwelliaans dan contant geld. De overheid zal ten allen tijde kunnen monitoren wat u doet met uw geld…pardon: digitale overheidsmunt. Dat zal allemaal in één groot logboek komen. Laat ons het een digital ledger noemen. Ook wel genaamd: de blockchain. En wat als die overheid de aankoop van bepaalde zaken of diensten met die CBDC (central bank digital currency) nu eens….verbiedt? Kunnen we een dergelijke controle van bovenaf zelfs voorstellen?! Misschien wel soon coming to a place near you? Kijk, luister en huiver:

2 REACTIES

  1. Deze westerse funkie controle is al sinds 2011 al in gang gezet door de US, met medewerking van de rest van de west, omdat ze langzaam de controle begonnen te verliezen.
    En de rest wilden de baas wel graag volgzaam volgen, niet wetend waarheen!

  2. Je moet steeds selectiever en bewust blijven, want op Y-t, komt er steeds meer tegenwicht en misleiding op het kanaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.