Duitse staatsbank: ‘Bitcoin is ultra hard geld dat naar $90.000 gaat in 2020’

De Duitse Landesbank BayernLB noemt bitcoin een ‘ultra hard type of money’. Na de halving van BTC in mei 2020, zal de koers vertienvoudigen, aldus een paper van deze staatsbank. Nounou, dat moeten we als cryptofans toch even laten bezinken. Waar gaat de monetaire constellatie naartoe wanneer uitgerekend staatsbanken promotie voeren voor digitale munten?!

Landenbank

Niet alleen is BayernLB voor 75 procent eigendom van de staat Beieren, dat is de Vrijstaat Beieren. De grootste deelstaat van de Bondsrepubliek Duitsland met hoofdstad Munchen. Wat het dus een officiële en staatsbank maakt. Ze noemt bitcoin dan ook nog eens een extreem soort hard géld. Plus ze berekende dat de digitale munt naar $90.000 in koers zal stijgen. Tjonge jonge, dat is maal tien gaan vanaf het niveau van oktober 2019. Hoe komt een staatsbank tot zulke lucide inzichten? Want geef toe dat dit voor een financiële staatsinstelling bepaald geen alledaagse uitingen zijn!

Zevende grootse Duitse bank

Wikipedia: ‘De Landesbanken in Duitsland zijn een groep van staatsbanken van een type dat uniek is voor Duitsland. Ze zijn regionaal georganiseerd en hun activiteiten bestaan ​​voornamelijk uit wholesalebankbedrijf. Ze zijn ook het hoofdbankbedrijf van de lokale en regionale basis Sparkassen.’ Bayerische Landesbank is ook geen obscuur regionaal bankkantoortje. Maar heeft 220 miljard euro onder beheer, meer dan 3000 personeelsleden en daarmee de zevende grootste financiële instelling van het land.

De bank die leerde van haar verleden

Hoogstwaarschijnlijk heeft de Landes Bank Bayern geleerd van haar verleden. Daar ernstig en harde lessen uit getrokken. Want ook zij was betrokkene in de Kredietcrisis van 2009 als doorverkoper van zogenaamde subprime mortgages. Amerikaanse hypotheken verleend aan huizenkopers die daar eigenlijk de financiële middelen niet voor hadden, verpakt in obligaties die internationaal doorverkocht werden. Daardoor breidde een lokale huizen of leencrisis uit tot een wereldwijde Kredietcrisis. Maar BayernLB overleefde dankzij staatssteun en goed beheer. Ze groeide uit tot een winstgevende financiële instelling. Ze kon zelfs die staatssteun en andere schulden vervroegd terugbetalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.