Duitsland erkent Bitcoin als betaalmiddel

bitcoinBitcoin, de bekende virtuele munteenheid, wordt door het Duitse Ministerie van Financiën gezien als ‘privaat geld’. Daarmee is Duitsland het eerste land ter wereld dat Bitcoins officieel erkent als een betaalmiddel. Dit kan gaan betekenen dat bij zakelijke transacties omzetbelasting moet worden afgedragen. Verder ziet het Duitse Ministerie Bitcoin als een rekeneenheid.

Nog veel onduidelijkheid

Ondank dit gegeven blijft nog wel veel onduidelijkheid bestaan. Onlangs stelde het ministerie nog dat koerswinsten van Bitcoins een jaar lang belastingvrij zouden zijn. Wanneer precies de omzetbelasting afgedragen moet worden is nog niet helemaal duidelijk. De erkenning van de Duitse overheid was het gevolg van vragen die gesteld werden door de parlementariër Frank Schaeffle van de Freie Demokratische Partei (FDP). Volgens hem zou Friedrich Hayek tevreden zijn, omdat de geldprivatisering hiermee geholpen zou worden.

De erkenning van Bitcoin

Begin augustus 2013 besloot een Amerikaanse federale rechter uit Texas ook dat Bitcoin een legitiem betaalmiddel is. Het besluit van de rechter en het oordeel van de Duitse overheid zijn belangrijke stappen richting de algemene erkenning van Bitcoin als echte valuta. Daarentegen kan deze ontwikkeling ook betekenen dat overheden het virtuele geld meer kunnen gaan reguleren. Dat zou in strijd zijn met het oorspronkelijke concept waarbij de decentralisering van geld centraal staat.

5 reacties

 1. Gekoppeld aan de valuta’s? In rupees winst, in euro’s verlies? Digitale en (dus) gecontroleerd ‘Freegold’? Dick Seegers?

  ‘Eerlijk’ geld zallet nie worden biflaten. Je ken nu handelen, met hefboom…

  http://www.plus500.com/nl/Instruments/BTCUSD?id=29632&tags=hout&pl=2

  Mahmahat Singh stapt in op BTC/€, 3 azen, maarrr, de squid’s AUD/€ liep gevaar, DUS mr. Singh ‘got thrown under the bus’ by tbtf.

  Awel, biflaten, rigged markets… http://www.zerohedge.com/news/2013-08-20/we-have-confirmation-mornings-market-fail-brought-you-goldman-sachs

  Alles dat kan worden ‘gecontroleerd’ werkt in uw nadeel, als ‘uw’ overheid failliet is, en markten slechts bestaan om u steeds harder en sneller aan uw scrotum te laten krabben.

  Ik snap dat u mij niet meer snapt, biflaten. De paalrot heeft dusdanige vormen aangenomen dat ik het niet meer kan uitleggen.

  1. Mahmahat Singh stapt in op BTC/€, 3 azen, maarrr, de squid’s AUD/€ liep gevaar, DUS mr. Singh ‘got thrown under the bus’ by tbtf.

   Is dat wiskunde of wat?? hahahaha 🙂

   1. Duh, een dollar-derivaat… Da’s inderdaad vaak zo met fiat…

    Het is te manipuleren, m.a.w.; er kan koper worden toegevoegd aan de zilveren munt, btc’s lot is dus, inderdaad, ook gekoppeld aan de dollar 😉

    Daytrader speelgoed als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: