ECB besteelt spaarrekeninghouders, wanneer worden we wakker…

ECB

Het is maar hoe je het bekijkt. De titel van deze column is gewaagd want zomaar iemand of een instelling betichten van diefstal is niet niks. Misschien riskeer ik een blokkade van mijn aanstaande CBDC-rekening zodat ik niet meer kan deel nemen aan het (digitale) betalingsverkeer. Dan maar contant, toch? Voor betalingen in de supermarkt en bij de bakker zal dat nog lukken maar de Sociale Verzekeringsbank zal mijn AOW niet aan huis uitbetalen en mijn pensioenfonds evenmin. Dat wordt lastig, om daarvoor elke maand naar Deventer en Heerlen te reizen is ook nogal een opgaaf met die dure brandstof. Conclusie: niemand kan in deze digitale wereld zonder een digitale bankrekening terwijl contant geld nog steeds een wettig betaalmiddel is.

Strafrente in EU-schuldeneconomie

Als eerzame burgers die deelnemen aan het maatschappelijk verkeer hebben we geen keus en zijn we verplicht om een bankrekening aan te houden. Anders dan in het verleden toen we als vergoeding voor het uitlenen van ons overtollig kasgeld aan de bank een rentevergoeding kregen bijgeschreven moeten we nu genoegen nemen met een strafrente. Geen spaarrente maar strafrente, te gek voor woorden. Door te sparen geraakt het geld niet in de economie, dus worden we gestraft. Systeembanken liggen aan het infuus van centrale banken en verwaarlozen hun trouwe spaarrekeninghouders. Het lijkt of we vrijwillig in de val lopen die de ECB voor bankrekeninghouders heeft opgezet. Het is de huidige tijdgeest van een EU-schuldeneconomie met eigen valuta. We zijn lid van de EU en hebben met 18 andere lidstaten in 1992 de euromuntunie opgericht en de ECB aangesteld om de prijsstabiliteit van de euro te bewaken. Dit zegt de ECB:

“De euro is het meest tastbare bewijs van de Europese integratie. De euro gaat dagelijks door de handen van ongeveer 341 miljoen Europeanen en is daarmee de op één na meest gebruikte munt ter wereld. De voordelen worden meteen duidelijk als u naar het buitenland reist of op internet dingen koopt in een ander EU-land.”

Big Banks

In de aanhef van dit artikel beticht ik de ECB van diefstal, maar feitelijk maken directeur Christine Lagarde en haar staf zich schuldig aan wanbeleid. Mismanagement van narcistische beleidsmakers op een moment dat de euro veel waarde verliest tegenover de belangrijkste concurrent de dollar. De euro heeft in een jaar tijd 15 eurocent verloren t.o.v. de dollar. De inflatie steeg al ruim voor de inval in Oekraïne. Deze oorlog en de nog in te voeren sancties richting Rusland zullen de inflatie nog verder doen oplopen. Een mooie dekmantel voor de ECB die met haar wanbeleid ons geld in waarde laat dalen. We staan er bij en kijken er naar. De massa denkt dat dit onderdeel is van het beleid van de belangrijkste bank in Europa. We zijn er al aan gewend dat ons geld digitaal ligt weg te rotten. Of we nu bij de ING, ABN/AMRO, RABO, of welke systeembank dan ook ons geld bewaren, het is één pot nat. Grote banken zijn samengeklonterd tot één groot bankenkartel(Big Banks) en concurreren niet meer met hun spaarrentetarieven zoals ooit in de vorige eeuw het geval was toen we rentebijschrijvingen zagen van 5 tot 10 procent in de jaren zeventig/tachtig. Nu is de spaarrente bij alle banken gelijk met slechts een verschilletje van 0,01 procent. Hier spreekt de macht van het grootkapitaal!

Europa is geen EU

Ondanks wanbeleid en bankroof accepteren we collectief het monetaire beleid van de ECB. Of is het moedeloos? Het lijkt hetzelfde fenomeen als toen ons in het coronatijdperk angst werd aangepraat. Toen moesten we solidair zijn en ons massaal laten vaccineren om te voorkomen dat onze oudjes naar het ziekenhuis moesten. Nu zijn we solidair met het sanctiebeleid van de EU omwille van de burgerbevolking in Oekraïne. Europees Commissaris Frans Timmermans vraagt ons om meer te betalen voor olie en voedsel en wijst dan naar de oorlog. Nog maar kort geleden was het om een virus. Op de diepere oorzaak van de oorlog wordt niet ingegaan. Dat de oorlog is veroorzaakt door een geopolitiek machtsspel zal aan de massa voorbij gaan. Net als bij de coronapandemie worden we nu door de media overvoerd met emotionele beelden. Geen ziekenhuisbedden met coronapatiënten maar bedden met oorlogsslachtoffers. We zien emotie-TV en in de talkshows mogen we niet vermoeid worden met moeilijk verteerbare analyses. Er is namelijk een gemeenschappelijke vijand. Niet een virus maar een Rus die oorlog voert in Europa. Tegen een land dat geen deel uitmaakt van de EU maar dat mag niet hinderen. Het is toch Europa? Maar misschien snap ik het niet, Europa is toch geen EU?

Beslag op spaargeld

De EU is een unie met ambtelijke instituten die worden geleid door ongekozen Europese Commissarissen en worden gecontroleerd door 751 goed betaalde Europese Parlementariërs. O nee, het zijn er nu 705 sinds GB is vertrokken. Daarvan vertegenwoordigen deze 29 afgevaardigden ons kleine kikkerlandje. Loopt u het lijstje eens door. Kent u ze? Deze volksvertegenwoordigers staan wel erg ver van ons NL-burgers af. Ook alle afgevaardigden en ambtenaren van de EU-instituten. Dus ook de leiding van de ECB die het monetaire beleid voert over onze euro en ons spaargeld waar ze beslag op hebben gelegd. Beslag gelegd! Gewoon legaal, want als rekeninghouders hebben we geen keus. Ons geld is in handen van Big Banks. Hoe misdadig is de ECB met monetair beleid als de leenrente omhoog schiet en sparen wordt beboet. Puur wanbeleid en mismanagement! Het zal aan mij liggen maar ik ben opgevoed in de tijd dat sparen werd beloond. Dat het gezond was om reserves aan te leggen voor mindere tijden. De burger werd beloond door de bank die een eerlijk verdienmodel had door spaargeld uit te lenen voor een hogere rente. Betrouwbaar en gezond monetaire beleid heeft plaats gemaakt voor bedrieglijk en ziekelijk beleid. Wanneer worden we wakker?

GW

19 reacties

 1. Alles wat er nu in de wereld, ook op financieel gebied, loopt volgens het uitgedachte plan. Creeer chaos ( daar zitten we nu in), dan komt de werkloosheid en vervolgens de armoede. En daar bovenop komt er een bewust gecreëerde voedselcrisis om de wereldbevolking terug te brengen naar de 500.000.000 schapen / slaven.
  Dit wordt op diverse alternatieve nieuwssites al jaren voorspelt en daarvan wordt per dag meer de schrijnende realiteit. Het gewone verstand / overleg / samenwerking is ter ziele! Het ergste is dat wereldwijd de regeringen als marionetten daaraan meewerken en het volk volledig laten barsten. Het gewone volk is zoals altijd volledig de pineut en natuurlijk zijn er de profiteurs van dit alles. En dan gaan we terug naar de eerste regel.
  Maar ook zij komen, net als een ieder mens, ooit tussen zes plankjes.
  En wat heb je dan bereikt??

  1. Als de wereldbevolking terug moet naar 500 miljoen, waarom is er dan een lockdown geweest en zijn vaccins er gekomen om Covid-19 het hoofd te bieden?

   1. Het aantal van 500.000.000 staat gebeiteld in de Georgia Guide Stones. Kijk maar op internet. Door de lockdowns gaat de middenstand ter ziele, gevolg werkloosheid en de spuiten? Welke COVID? Kijk eens op Lockstep 2010, waarin een pandemie aangekondigd wordt.

  1. Het klopt als een bus wat erin staat. M.i. wordt Europa bewust om zeep geholpen. USA weet heus wel dat het tijdperk van de petrodollar ten einde loopt en zal nooit een sterk Europa willen zien. En de Marionetten spelen dit spel mee.
   Arme burgers in de EU die daarmee in de armoede gestort worden. Wanneer zouden de ogen eens open gaan? Ik denk nooit, want daar zorgt de MSM wel voor.
   Zolang er bier, chips en soaps zijn snurkt de massa gewoon door. Totdat het voedsel echt onbetaalbaar wordt. En dan….

 2. Bij eerste link invoeren bij zoeken:”ecb beleid
  spaargeld” dan komt u toch op de juiste pagina van de link.
  Helaas, niet helemaal goed gegaan, maar hoop dat u het bedoelde artikel kunt vinden.

 3. Een stukje bureaulatekst van Gerrit.
  Armne signore Draghi heeft ’t al zo vaak proberen uit te leggen: is ‘diefstal’ wel diefstal, als ‘benadeelde’ er iets waardevols voor terug krijgt? Behoud van je betaalde werk, bijvoorbeeld. En de mogelijkheid om überhaupt iets opzij te kunnen leggen.
  Draghi vergat even voor het gemak een andere categorie bofkonten: de beleggers in aandelen. En de betaalbaarheid van schulden van arme eurolanden. Maar toch! Wat stelt een procentje spaarrente dan nog voor?

  Nog los van de toeslagenaffaire zien velen in de eigen belastingdienst een grotere rover dan de ECB. De onafhankelijke rechter moest eraan te pas komen om spaarders te ontzetten uit de ‘rekenrentklem’, waarbij volkomen ten onrechte belasting werd geheven over een een imaginaire, dus denkbeeldige, renteopbrenst op spaartegoeden. Kassa voor de NL staat.

  Ook onze gewwardeerde pensioenfondsen weten van wanten. Allereerst natuurlijk door een vergelijkbare rekenrentetruc, waardoor het al jaren lijkt alsof pensioenfondsen niet of maar net aan hun verplichtingen jegens verzekerden kunnen voldoen en een aanpassing van pensioenen aan de inflatie achterwege ‘moet’ blijven. Terwijl de top van de fondsen, de vermogensbeheerders en de private equity rustig doorgaan met graaien. Wat in dit verband te zeggen van een ‘winst’ voor alleen het ABP in 2021 van € 14 miljard?

  Gerrit, doe ons een lol en ruim die rommella eindelijk eens op, er klopt niet veel van. De grootste schurk is meestal je buurman (of de tuinman, volgens Agatha Christie).

 4. Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

  Wanneer gaan wij nou eens met z’n allen onze bankrekening leeg halen. Gewoon maar de bank en zeggen ik wil mijn saldo opnemen.
  Overmorgen ben je van het probleem af en kunnen we eindelijk weer een nieuwe start maken.

  PS koop eerst even wat fysiek goud of zilver.

 5. Ik snap de ophef niet. Het betreft hier een mijlpaal in onze geschiedenis, ofwel de macht verschuift van de Westerse wereld naar Azie. Dit is toch een logisch gevolg, omdat jaren lang de maak industrie massaal naar Azie is verhuisd, waarbij de Westerse wereld een oogje toekneep. Ineens praten niemand over mensenrechten of een sociaal minimum, welnee winst was belangrijker en de Westerse werknemers werden te mondig en te duur.
  Nu, is er geen ontkomen meer aan, de toekomst is glashelder, Aziaten zullen het beter krijgen (meer welvaart) en wij hollen achteruit. Waarom die verbazing, dit is economie in de praktijk.
  De landen, die produceren (maak industrie) hebben de macht, hoe simpel kan het zijn.
  Nu denkt U, maar de werkgelenheid in Nederland is hoog. Ja, maar dat zegt niks, weet U nog het voormalig Oostblok, daar had iedereen werk, maar het welvaartniveau was waardeloos.

  Vroeger had je metaalarbeiders en productiemedewerkers. Nu, doen we het met handhavingsambtenaren en verblijfsvergunning advocaten. Voor diegene die het niet opvalt, de laatste categorie produceert niks, kost alleen belastinggeld.
  Niemand praat nog over ons verleden, de scheepvaart bedrijven, de luchtvaart (Fokker), de autoindustrie (DAF) etc. etc. het is allemaal vertrokken, weg, voorbij over en uit.
  Ok, we hebben ASMI en Tatasteel, maar dat was het en die worden ook al bedreigd door de milieu gekkies.

  Of de overheid (en bankelite) nu steelt van de spaarrekeninghouder of via vermogensbelasting, of via gemeentelijke heffingen, of via brandstofaccijns of via AOW ontkoppeling……whats in a name. Er is veel kapitaal nodig om tijd te rekken en de ineenstorting zo lang mogelijk uit te stellen.
  Hopelijk lang genoeg, voor de oudjes. Dus laat de Russen maar stoppen bij de Poolse grens.
  En ga door met pappen en nathouden.
  Ook U stem maakt geen verschil, ongeacht de kleur van het kabinet, U moet betalen.

 6. BINGO ! ! !

  “– en daarmee de Duitse afhankelijkheid van Russische natuurlijke hulpbronnen. Dat maakt – althans voor de nabije toekomst – een einde aan het vooruitzicht op een Bismarckiaans Russisch-Duitse band, waardoor de VS uiteindelijk de controle over de Euraziatische landmassa van het Kanaal tot de Stille Oceaan zouden verliezen aan een opkomend pact tussen China, Rusland en Duitsland.”

  https://www.frontnieuws.com/megalopolis-versus-rusland-totaler-krieg/

  ( niet dat niet ook regelmatig onzin op die site staat )

 7. Korte reactie vanaf mijn vakantieadres. Oplettende lezers zien dat deze column van mijn hand is. Foutje bij de redactie.

  Deze week geen column van mij. Ik scan bij het ontbijt even de financiële markten en sla dan snel mijn laptop weer dicht om van het mooie weer te genieten. Kost mij niets, is nog gratis. De beurzen stellen mij totaal niet gerust, het zal een volatiele beursweek worden met veel turbulentie. Ik beleg niet dat doet het ABP voor mij, maar ook dat stelt mij niet gerust. Deze beursweek sluit af op vrijdag de 13e, ook dat stelt mij niet gerust, Vandaag luistert iedereen naar de speech van Poetin, die eigenwijze Rus. Ook dat stelt mij niet gerust… Ik trek mijn wandelschoenen aan om te genieten van de natuur, o wat een heerlijke rust.

 8. Samengevat : de reactie van Johan van Vught komt daarmee ineens in een heel ander daglicht te staan heheh …

  En natuurlijk een fijne vakantie toegewenst aan Dhr Welbergen !

  ( één van de laatste voor de komende tien jaar ? “Sorry” ! )

 9. “De wereld vergaat, we gaan allemaal door het putje en er komt een nieuwe wereldorde die nu toch echt nauwgezet wordt voorbereid / uitgevoerd.”. Ik lees het hier al jaren en jaren en jaren….. 🙄

  “We komen nooit meer van de QR-code af.” Ook een aanname die niet blijkt te kloppen.

  Veel sterkte voor iedereen hier. Het lijkt mij geen sinecure om zo bevreesd door het leven te moeten gaan.

 10. Beste @Laurie, ik ben ook een optimist; kijk liever naar de blauwe hemel en leuke meisjes dan naar de struikelstenen op mijn pad. Fluit een deuntje en denk: “Niks aan de hand”. Ga dus weleens op mijn bek.

  Feit is, en dat kan ook ik niet ontkennen, dat het zwartste doemscenario, van pakweg 10 jaar geleden, nog wordt overtroffen door de barre werkelijkheid. Niet alleen het systeem, maar de hele wereld zit zwaar in de sores. Economisch, sociaal, ecologisch: de heilige maakbaarheid loopt uit de klauw. Recessie en voedseltekorten worden door autoriteiten voorspeld. Zelfs een alles verwoestende nieuwe wereldoorlog zit in de pijp, is volgens sommigen eigenlijk al aan de gang.

  Een kleine stap en de vermaledijde QR-controle wordt weer geactiveerd. De epidemieën zijn niet weg en het kan ook handig distributiegereedschap zijn, bijv. bij de verdeling van levensbehoeften.

  Kortom, de genieter hoeft geen zot te zijn, maar ook geen angsthaas. Wat gebeurt, gebeurt. Daar doet al ons geschrijf niets aan af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: