Economie slecht? Start een oorlog

6

Zoals brood en spelen ten tijde van de Romeinen worden wielrennen en voetbal in “gewone” tijden gebruikt om de massa af te leiden.  In harde economische tijden moeten extremere afleidingen gezocht worden.

Doelwit Syrië

Het is meestal de zelfbenoemde Politieagent van de Wereld die oorlogen inleidt.  Geen cent te makken maar gewapend tot de tanden.  En opvallend is dan nog dat hij die oorlogen altijd verliest! Vietnam in een niet zo ver verleden en Libië (burgeroorlog), Afghanistan (grootste heroïneproducent ter wereld geworden), Irak (nog een eeuwigdurend bloedbad)… Nu staat het volgende doelwit weer op de lijst: Syrië.  Dit land wordt wel gesteund door Rusland, China en Iran, oei.

Propaganda

Toch en misschien wel precies daarom ziet het er naar uit dat de VS president Assad zullen trachten af te zetten.  We horen het tromgeroffel al en de voorpagina’s zullen weer voor weken of maanden gevuld worden met “afleiding”.  Dat waar het écht om gaat voor de burger – de economie en de invloed daarvan op zijn persoonlijk leven – zal naar pagina 5 verwezen worden.  Hoed u voor Amerikaanse (en andere) propaganda! Die gifgasaanvallen? Niet bewezen hoor dus hoogstwaarschijnlijk slechts een mooi excuus.