Economie slecht? Start een oorlog

Zoals brood en spelen ten tijde van de Romeinen worden wielrennen en voetbal in “gewone” tijden gebruikt om de massa af te leiden.  In harde economische tijden moeten extremere afleidingen gezocht worden.

Doelwit Syrië

Het is meestal de zelfbenoemde Politieagent van de Wereld die oorlogen inleidt.  Geen cent te makken maar gewapend tot de tanden.  En opvallend is dan nog dat hij die oorlogen altijd verliest! Vietnam in een niet zo ver verleden en Libië (burgeroorlog), Afghanistan (grootste heroïneproducent ter wereld geworden), Irak (nog een eeuwigdurend bloedbad)… Nu staat het volgende doelwit weer op de lijst: Syrië.  Dit land wordt wel gesteund door Rusland, China en Iran, oei.

Propaganda

Toch en misschien wel precies daarom ziet het er naar uit dat de VS president Assad zullen trachten af te zetten.  We horen het tromgeroffel al en de voorpagina’s zullen weer voor weken of maanden gevuld worden met “afleiding”.  Dat waar het écht om gaat voor de burger – de economie en de invloed daarvan op zijn persoonlijk leven – zal naar pagina 5 verwezen worden.  Hoed u voor Amerikaanse (en andere) propaganda! Die gifgasaanvallen? Niet bewezen hoor dus hoogstwaarschijnlijk slechts een mooi excuus.

6 reacties

 1. De situatie in het Midden-Oosten zie ik zo’n beetje als volgt:
  Iran staat achter Assad
  De Golfstaten zijn tegen Assad
  Assad is tegen de Moslim Broederschap
  De Moslim Broederschap en Obama zijn tegen generaal Sisi
  De Golfstaten zijn pro generaal Sisi, wat betekent dat ze tegen de Moslim Broederschap zijn
  Iran is pro-Hamas, maar Hamas is tegen de Moslim Broederschap
  Obama staat achter de Moslim Broederschap, maar Hamas is tegen de Verenigde Staten
  De Golfstaten staan achter de Verenigde Staten, maar Turkije is samen met de Golfstaten tegen Assad
  Turkije staat achter de Moslim Broederschap en is tegen generaal Sisi
  Generaal Sisi wordt gesteund door de Golfstaten
  Wie heeft er in vredesnaam Al-Qaida nog nodig? Dit moest me even van het hart, alles is dus volkomen duidelijk en transparant met overal betweteraars.
  Ik moet er niet aan denken dat we binnenkort Europa, de VS, China, Rusland, Japan en India ook nog gaan binnenhalen in dit theater, want zonder hen is het feest natuurlijk niet compleet.

 2. Zoals de Grote Depressie van de jaren ’30 eindigde met de Tweede Wereldoorlog, zal de huidige economische depressie eindigen met een grote oorlog in het Midden-Oosten die nu op het punt van uitbreken staat. Moeten wij rekening me houden dat er dan ook een algemene mobilisatieplicht komt om in het Midden-Oosten mee te vechten?

 3. zo waar…

  Rutte, Samsom en die fijne kompanen uit rest van de EU kijken een beetje beteuterd vanwege de naderende oorlog, maar het komt ze o-zo-goed uit.

 4. “En opvallend is dan nog dat hij die oorlogen altijd verliest!”

  Verliezen? Buit: olievelden,mijnen met waardevolle grondstoffen, zoals genoemd papaver(voor onze big pharma), vrij toegang(of moet ik zeggen plunderen?) voor westerse corporaties(shell,big pharma etc etc ) en niet vergeten het opbouwen van strategische militaire basissen op de veroverde landen. Heb eens een kaart gezien van Amerikaanse legerbasissen over de wereld,je weet niet wat je ziet! China is bijvoorbeeld compleet omsingeld.Irak en Afghanistan waren dus strategische zetten, Obama zei een jaartje geleden dat ze hun marine vloot richting Azie gingen sturen omdat zich daar nu de problemen bevinden.

  http://www.globalresearch.ca/the-worldwide-network-of-us-military-bases/5564

  Scroll een stukje naar benden om de kaart te zien uit 2001-2003, het zullen er nu waarschijnlijk een stuk meer zijn.

 5. Wil men graag weer een oorlog om het piramide spel te maskeren?
  Waarom loopt men zo hard van stapel? Het kan best zijn dat wat Kerry zegt, grotendeels correct is, maar dan is het nog niet zeker dat de raketten zelf een dodelijk gas hebben gehad en met opzet zijn afgeschoten om de mensen te verstikken. Het is aan de onderzoekers ter plaatse te controleren of de raketten bijv. een opslagplaats hebben geraakt van chemicalien. Raketten hoeven maar op een foto laborarorium terecht te komen. De ontwikkelaar die met houtspinters in contact komt vormt al blaauwzuurgas. Denk aan Irak! Eerst volledig bewijzen en dan moet men zich nog tien keer bedenken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.