economicsDit is een tijd van snel, hard, kort en bondig, vluchtig ook.  Jammer maar helaas, ’t is zo.  Wij proberen daaraan tegemoet te komen maar soms ook tegenin te gaan.  Er zijn nu eenmaal onderwerpen die zich niet laten vatten in kort en bondig.  En gelukkig maar – dat er bijvoorbeeld ook boeken zijn! Maar dit terzijde.  Over tot de orde van de dag en die is : Ray Dalio, een van ’s werelds meest succesvolle beleggers als hoofd van het 13 miljard grote hefboomfonds Bridgewater.  Wanneer zo iemand spreekt kun je maar beter luisteren.  Wij ontleden wat hij te zeggen heeft.

De stadia/cycli

In een document of zeg maar eerder een boek van 200 pagina’s stelt hij zijn visie op de wereldeconomie voor: “How The Economic Machine Works”.  Wij vinden het persoonlijk… niet zo interessant omdat het teveel focust op het verleden.  Jawel, ’t is uit het verleden dat het heden ontstaan is maar ons inziens gaat dit te ver…of niet diep genoeg, ook niet hedendaags genoeg.  We pikken er wel de meest opvallende stukken uit en die zijn wel intrigerend.  Scroll in het boek door naar pagina 167 :

Dit is werkelijk essentiële informatie! Ons inziens zit de westerse wereld in dit laatste stadium: landen die arm zijn maar nog steeds denken (en doen alsof!) dat ze rijk zijn.  Het is het stadium van het verval, het allerlaatste stadium voor het einde.  China daarentegen als voorbeeld zit ergens tussen stadium twee en drie.  Conclusie : zij hebben de meeste groeiperspectieven nog voor zich – wij hebben ze reeds achter ons… Dalio produceerde ook een visuele mini-versie van How The Economic Machine Works.  Beslist waard om te bekijken en beluisteren :

[youtube id=”PHe0bXAIuk0″ align=”center”]

 

2 reacties

  1. zal ik het dan uitleggen in 1 regel?

    Economisch leven is zo weinig mogelijk gebruik maken van voorzieningen om zo goed mogelijk te leven…

    En dat is nou net wat het vertekende overheersende systeem niet wil.

    Ik ben klaar met uitleggen.

  2. “Ray Dalio, een van ‘s werelds meest succesvolle beleggers als hoofd van het 13 miljard grote hefboomfonds Bridgewater.” Gadverdamme, maffia. En daar moeten we dus daar naar luisteren? Moeten we zeker ook luisteren naar de succesvolle JPM-mannetjes die met hun inmense voorraden gestolen kapitaal nu alle bitcoins opkopen om de prijs op te drijven om deze straks -skyhigh- weer te verkopen aan ons, de sukkels, de pensioenfondsen, institutionele beleggers want ooh-zoveel-rendement… Die hele geperverteerde kliek van egocentrische winstmachines lachen zich de ballen uit de broek. Ik, ik vind het om te huilen als ik denk aan de toekomst van mijn dochters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: