18 REACTIES

 1. De ‘economie’ groeit niet meer tot aan de sociale en monetaire instorting van het huidige systeem. Dit systeem is ontworpen op een fundament van eeuwige groei. En eeuwige groei bestaat niet. Bullshit die msm verhalen over 0,4% krimp.

  De export vanuit China naar Italie kromp met 38,5% derde kwartaal tov 2011. Dit soort cijfers gaan we hier ook meemaken. Binnen 2 jaar. Ik hoef geen zielige CPB hoofdjes te zien op prime time. Of een Van Rompuy die de Nobel prijs voor de vrede in ontvangst neemt. Recessie geleuter om de kaasschaafmethode te legitimeren. Vooralsnog. Fucking Goering methodes.

 2. Ik zit nu even naar die filmpjes te kijken. Al in de eerste 30 seconden vraag ik me meteen af onder welke steen die lui hebben gelegen?
  We worden gewoon besodemieterd waar je bij staat!

  Het eerste filmpje is bijna gewoon lachwekkend.
  Kijk ze nou verbaasd zijn en ineens aankondigen dat de cijfers wat meer negatief bijgesteld moeten worden.
  Het zowat weg van een toneelstukje hahahaha, slecht opgevoerd ook nog hahahaha.

 3. Nederland is afgegleden naar een ‘kosten/baten’ staat waarin burgers worden gezien als uitsluitend productiemiddelen. Ter glorie van het grote geld (de tegenwoordige afgod) en het gebrek aan rendement zijn sociale rechten en waarden verdwenen of verkocht.

  Nederland als bedrijf, de burgers als productiekrachten, de omgeving en natuur als middelen. Een land waarin geen materieel gebrek heerst maar wel geestelijke armoede. De gevolgen zien we nu, hufterigheid, onverschilligheid, rommel, asociaal gedrag, oppervlakkigheid, ontspoorde gebekte jeugd, armoede, hardheid, individualisering, stress, lelijkheid. Wat heeft dit met economie te maken?

  Heel veel

  De basis van een gezonde solide economie vormen de sociale fundamenten van een samenleving. Niet alleen voorzieningen die de werkelijke basisbehoeften van mensen dienen, maar ook sociale waarden als medemenselijkheid, empathie, actief burgerschap, de zorg voor elkaar, inlevingsvermogen en hoop. Ze vormen het hart van de beschaving en zijn de peilers waarop een solide reële economie zich kan ontwikkelen.

  Niets van bovenstaande helaas. Tegenwoordig draait het om winst, aandeelhouderswaarde, rendement, groei. Politici, de media en zelfs de gemiddelde mens op straat lijkt zich niet te bekommeren over wat mensen werkelijk nodig hebben. Burgerschap? Idealisme! Sociale nutsvoorzieningen? Leuke melkoe, Sociale zekerheden? Mensen moeten, ook de zieken, zwakkeren, ouderen, hun broek maar ophouden! Welzijn? Levert niet direct geld op!

  In de ‘kosten/baten’ staat voelen mensen zich steeds minder begrepen, de excessen in de vorm van diverse lelijkheden openbaren zich nu, met grote snelheid, in ons dagelijks leven. In de randstad wellicht meer dan op het platteland, maar een algemene onvrede en onbegrip vanuit de burger richting de politiek en de manier waarop ons land wordt bestuurd wordt steeds merkbaarder. Het broeit, het jeukt, de boosheid en frustratie borrelt.

  Een systeem wat slechts een handvol enkelen bevoordeelt en vijandig staat tegenover de massa, niet alleen in materiële tekorten maar ook in de vorm van het ondermijnen en minachten van de natuurlijke biologische behoeften van mensen, heeft, op lange termijn, geen kans van slagen. Een dergelijk systeem zal zichzelf uiteindelijk vernietigen, waar we nu ondertussen getuige van lijken te zijn.

 4. @ 4 Mooi commentaar. Vervelende is echter dat zaken heel snel (maanden) maar ook heel langzaam kunnen gaan (decennia of misschien zelfs honderden jaren). Ik voorzie dat het allemaal nog erg lang gaat duren.

 5. DE PvdA maakt ons al overigens al klaar voor de komende ellende de EU heet, en roept al om offers. Ik verwacht dat er over 4 jaar niet eens meer verkiezingen komen en dat alles al afgedragen is aan de EU

  “Europa gaat meer geld kosten dan ooit was beloofd. En ja, we gaan meer bevoegdheden met elkaar delen dan we comfortabel vinden.” Die onheilspellende boodschap had PvdA-leider Diederik Samsom maandagavond voor zijn gehoor op een partijbijeenkomst in Amsterdam ter gelegenheid van de 25 sterfdag van Joop den Uyl.

  Dat meldt persbureau Novum. Volgens Samsom zijn de concessies nodig: “Omdat we voor onze kinderen dat Europa willen dat problemen oplost, in plaats van creëert.” Nederland staat volgens de PvdA-leider voor belangrijke keuzes, onder meer over de vorming van een bankenunie. “Europa wordt onze zwaarste beproeving.”

  Samsom hield verder een pleidooi voor politieke samenwerking tussen de coalitie en oppositie. ”U heeft daar nog niet veel van kunnen zien, we zijn nog maar net begonnen, maar neemt u van bij aan: het bijzondere karakter van deze coalitie is wat mij betreft niet de samenwerking VVD – PvdA, maar de samenwerking coalitie-oppositie. Alleen zo komen we de lastige jaren door.”

 6. De strategie van de EU-bestuurders is als volgt: Geld extreem schaars houden en zo zorgen voor economische krimp. Iedereen zal dan staan achter centralisatie van Europa. En is dat eenmaal zo ver, dan pompen ze bakken poen de samenleving in en kan Van Rompuy c.s. over een jaar of 10 weer een Nobelprijs komen ophalen. Dit keer voor de economie.

  Dus daar is het allemaal om te doen: Centralisatie. Het heeft allemaal niks met de economie te maken, want dat is een kwestie van poen bijpompen.

  En begrijp me niet verkeerd: Ik ben apert tegen centralisatie (maar voor eenwording. Ik denk alleen dat daar geen centraal EU-bestuur e.d. voor nodig is. Eenwording gebeurt op basis van het internet e.d. Het gaat om menselijke eenwording, en niet om centralisatie van macht).

  Kortom, Deze hele financiele crisis is bedrog. Een gecreeerde illusie. En dat probeer ik jullie al een maand of wat aan het verstand te peuteren. Maar jullie trappen er allemaal in, en uit angst ga je waardeloos goud kopen.

 7. Pe schreef in een reactie onder een vorige blog:

  [i]”Goud wordt in de toekomstige EU gewoon confiskeerbaar. Ik zie het bezit voor particulieren ook gewoon verboden worden. Want de EU zal alles controleren.”[/i]

  En dat is idd precies wat er gaat gebeuren. En daar waarschuw ik jullie ook allemaal voor. Ik kom niet op deze site om te trollen of expres tegenovergestelde opinies te ventileren. Ik heb reële verwachtingen en weet wat er komen gaat. Paar dingen:

  – ze zullen nooit toestaan van Griekenland uit de EU stapt,
  – goud wordt geheel afgeschaft als waarde-ondersteuning,
  – cash geld wordt afgeschaft,
  – geld wordt louter ruilmiddel,
  – er wordt wettelijk vastgelegd wat de waarde is van geld,
  – democratie wordt volledig uitgehold,
  – we gaan nog enkel Mario Monti-achtigen zien in het bestuur: niet gekozen,
  – we gaan richting een ‘kapitalistische 2.0 USSR’

  En elke investering in goud gaat in de nabije toekomst keihard worden afgestraft.

 8. Samson wil onze kinderen in een fascistische dictatuur hebben waar ze mogen paraderen voor Onze Grote Geliefde Leider van Rompuy.
  Volkomen onbegrijpelijk van iemand die we kennen als idealistisch stenengooier naar de ME. Wellicht heeft hij zijn aanstaande schitterende carrière t/m zijn pensioen al helemaal uitgestippeld gekregen in ruil voor wat kleine compromissen over onze overbodige democratie.

 9. @ 10 en 11
  Ik vraag me nog steeds af wie Samsom eigenlijk adviseert. Zoals we weten laten de politieke leiders zich namelijk gewoon vaak alleen maar dingen influisteren terwijl ze eigenlijk geen idee hebben wat ze nu precies zeggen. Van Rutte weten we dat hij voor financiele zaken terug valt op Victor Halberstad (ex-GoldmanSachs). Dus als iemand wat info aangaande PvdA adviseurs heeft…

 10. Ik zie nog steeds niet in waarom goud geconfiskeert zou moeten worden, of anders gezegd: waarom ze dat zouden doen.

  Immers: vraag 1000 mensen op straat of ze belegd vermogen hebben in goud. Ik denk dat je 5 mensen treft die iets van goud hebben in de vorm van gouden munten of baren.

  Ergo: confiskeren heeft geen enkele zin. Want de kosten voor het controleren erop zijn vele malen groter dan wat ze aan goud binnen zullen harken.

  Hier ga je de mist in met je redenering dat goud waardeloos zal worden Dave:

  “De strategie van de EU-bestuurders is als volgt: Geld extreem schaars houden en zo zorgen voor economische krimp. Iedereen zal dan staan achter centralisatie van Europa. En is dat eenmaal zo ver, dan pompen ze bakken poen de samenleving in…”

  Als ik nu op deze bewering af ga, dan zou goud dus volgens jou volkomen waardeloos worden. Er wordt geen prijs meer aan gehangen.
  Dus als ik een gouden kies nodig heb, is de stof gratis dan?
  Bepaalde kankersoorten worden bestreden met behulp van 1 gram goud. Dus ook deze aanschaf zou dan gratis zijn.

  Ik ga hier nog eens een nachtje over slapen.

 11. @13
  Het gaat hier niet om de adviseurs. Na de verkiezingen komen de “bestuurders” uit alle krochten van bestuurlijk Nederland tevoorschijn gekropen en vormen, geheel ongekozen, onze regering. Deze mensen komen niet zomaar tevoorschijn maar worden geselecteerd op basis van bepaalde criteria. Onderdeel van de selectie is ongetwijfeld of je zonder te knipperen je eigen kinderen kunt uitbenen, bakken en opeten.
  Deze ongekozen regering zweert vervolgens trouw aan een koningin met een compleet eigen Bilderberg invloed en agenda. Het partijensysteem zorgt er vervolgens voor dat de 2e kamer grotendeels doet wat de ministers willen. De rest is amusement om ons, de paupers, bezig te houden.

 12. Tja, de berichtgeving is natuurlijk tweeledig he.
  Ten eerste laten ze het volk hiermee weten dat ze (donders-)goed weten dat het slecht gaat en slechter wordt, waarbij ze de werkelijke cijfers nog even zo voorspiegelen zodat de burgers denken “0,6%? Och, is dat alles?”.
  Ten tweede moet het volk nu de indruk krijgen dat het kabinet niet zo erg is als we denken. Om de indruk te wekken dat ze niet ten koste van alles gaan bezuinigen en ook een keer op de rem willen trekken.. Dus een keertje een extra bezuinigingsronde overslaan. Heel slim!

 13. Dave zei: De strategie van de EU-bestuurders is als volgt: Geld extreem schaars houden en zo zorgen voor economische krimp. Iedereen zal dan staan achter centralisatie van Europa. En is dat eenmaal zo ver, dan pompen ze bakken poen de samenleving in en kan Van Rompuy c.s. over een jaar of 10 weer een Nobelprijs komen ophalen. Dit keer voor de economie.

  Dus daar is het allemaal om te doen: Centralisatie. Het heeft allemaal niks met de economie te maken, want dat is een kwestie van poen bijpompen.

  En begrijp me niet verkeerd: Ik ben apert tegen centralisatie (maar voor eenwording. Ik denk alleen dat daar geen centraal EU-bestuur e.d. voor nodig is. Eenwording gebeurt op basis van het internet e.d. Het gaat om menselijke eenwording, en niet om centralisatie van macht).

  Kortom, Deze hele financiele crisis is bedrog. Een gecreeerde illusie. En dat probeer ik jullie al een maand of wat aan het verstand te peuteren. Maar jullie trappen er allemaal in, en uit angst ga je waardeloos goud kopen.

  Einde citaat

  Dave, ik geloof niet dat zoiets als goud waardeloos is, maar de rest van je betoog snijdt hout.
  Ik ben het wel met je eens dat de waarde van schaarse mineralen en producten gecontroleerd worden door de huidige machthebbers…
  Maar dat is uiteindelijk ook fictief.
  De machthebbers willen macht behouden en controleren, dus domineren ze edelmetalen en belangrijke mineralen, energiebronnen en natuurlijk voedingsbronnen.

  Maar of dat eigenlijk humanitair verantwoord is, daar kun jij ook niet op antwoorden , of anders moet je met kennis van de feiten komen……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.