Een Britse werknemer kiest voor salaris in 100 procent bitcoin

De 24 jarige Zakk Lakin, werknemer van cryptohandel Coin Center, wordt volledig in bitcoin vergoed. Hij kreeg de keuze, ook voor een gedeelte van zijn salaris in cryptomunten. Maar de software ontwikkelaar wil volledig voor BTC gaan. Mensen vragen me vaak hoe ik het klaarspeel, leven van en met bitcoin, zegt Lakin. Maar “the truth is that my lifestyle hasn’t really changed.”

Trend zal doorzetten

Het is ook makkelijker dan men denkt, aldus Lakin. ‘(…) there are multiple online retailers that accept cryptocurrency and even third-party tools that allow you to settle invoices on platforms such as Amazon.’ Deze trend ziet hij ook doorzetten, in alles van voeding tot benzine tanken. Hoe gaat hij om met de schommelingen van de bitcoinkoers:

“I convert all of my permanent outgoings (such as rent, direct debits etc) to British pounds on payday to avoid any issues around the Bitcoin price movements and then the rest is left for disposable income/savings.”

Cointelegraph.com

Bitcoin gebruiken zoals bedoeld is

Dat betekent doen zoals je spreekt en spreken zoals je doet. Ermee betalen dus, zegt de software ontwikkelaar. Als werknemer van een cryptohandelaar hoeft hij ook geen transactiekosten te betalen. Anderen ermee bekend maken en onderwijzen in crypto’s, vindt Lakin ook fijn. (Dat heeft hij dan gemeen met schrijver dezes…) In Nieuw-Zeeland is het officieel een wet. Lonen en vergoedingen mogen vanaf september 2019 in cryptomunten uitbetaald worden, zo gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: