Eén Coronavirus/Covid19 dode: miljoenen Zuid-Koreanen moeten binnen blijven

Een 63-jarige man is in een Zuid-Koreaans hospitaal gestorven op donderdag 20 februari 2020. Postuum blijkt dat, opgenomen met een longontsteking, hij het Coronavirus/Covid19 in zich had. Het is daarmee het eerste overlijden met deze oorzaak in Zuid-Korea. Er zijn ook 22 nieuwe besmettingen bijgekomen. Wat het totaal voor het land op 104 brengt. Eénentwintig van deze bijkomende gevallen vonden plaats in de stad Daegu. De burgemeester vraagt de 2,5 miljoen inwoners zoveel mogelijk binnen te blijven. Het resultaat zijn verlaten straten. Iedereen is bang. De angst om de besmetting zelf te krijgen, angst voor verspreiding van het virus is terecht. Maar kan veel grotere gevolgen hebben dan de ziekte zelf, voor het dagelijks leven en werk van iedereen, de handel en economie. Angst verlamt en leidt tot stilstand.

Maatregelen

Dat is ook wat vaccinatie-expert en vice-decaan geneeskunde en gezondheidswetenschappen Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen stelt. De “maatregelen zijn nu erger dan het Coronavirus zelf.” Maar hij pleit er toch voor die stringente maatregelen wat terug te draaien. Ondergetekende is het daarmee helemaal niet eens. Complete isolatie is de enige mogeljkheid om erger te voorkomen. Wanneer we zien hoe snel de besmetting vanuit de brandhaarden in China naar meer dan 26 landen is verspreid, en dit in acht of negen weken…?

“National quarantine efforts that are currently focused on blocking the inflow of the virus [from China] and stemming its spread are inadequate for preventing the illness from circulating in local communities,” Daegu’s Mayor Kwon Young-jin said at a press conference, according to the AP.’

Lockdown

In totaal telt Zuid-Korea zo’n 52 miljoen inwoners. Veel van de besmetten zouden in contact gekomen zijn met een vrouw tijdens een kerkdienst. Zo blijkt maar weer dat één geïnfecteerd persoon er heel wat anderen mee kan aansteken. Wat ook wel een ‘superspreader’ wordt genoemd. ‘Een term die in de medische vakliteratuur wordt gebruikt om een ­patiënt aan te duiden die een disproportionele rol speelt in de verspreiding van een virus. Zo besmette een Britse zakenreiziger onlangs elf mensen in drie landen met het nieuwe coronavirus.’ Iedereen immobiliseren is waarschijnlijk de beste remedie, maar dan komt het hele land met alles erin ook tot complete stilstand. Plus dat je in feite ook de grenzen dient te sluiten, en niemand meer mag binnenlaten. Niet te voet, via zeehavens, luchthavens zeker, treinen, auto’s… En dit tot iedereen die besmet is ofwel genezen is, ofwel overleden. Doe dit maal alle landen met besmettingen, maar dan ook voor de zekerheid met élk land ter wereld? Die wereld staat compleet stil (hoewel de aarde nog wel zal blijven draaien…) Ondertussen oogt de wereldkaart met alle besmettingshaarden indrukwekkend:

Aljazeera.com

Update

Door op deze link te klikken, komt u op de pagina met de laatste trieste stand van zaken qua besmettingen en overlijdens. In China zelf plus nog eens 27 landen, en dit helemaal up to date tot moment van schrijven, donderdag 20 februari 2020. Heeft u misschien een ander idee over hoe verdere verspreiding in te perken? We vernemen het als altijd graag… Op deze pagina verneemt u trouwens meerdere keren per dag over het onderwerp het laatste nieuws, updates en video’s. Daar is Biflatie einde januari 2020 mee begonnen. Daar zullen we ook mee doorgaan tot dit vreselijke virus onder controle is. Bewongen. Onderdrukt. Uitgeroeid. We hopen…daar snel mee op te kunnen houden. We zeggen vaak: hopen en geloven is goed; controleren is beter.

Eén reactie

  1. De communistische leiders worden intussen nerveus en proberen de wereld gerust te stellen dat de fabrieken weer langzaam worden opgestart. Maar ja, als het estafettestokje wordt doorgegeven aan de buurlanden en nog meer fabrieken stil vallen dan worden beleggers, en met hun de centrale banken, behoorlijk nerveus. Zelfs Beijing wordt op slot gegooid, zo lijkt het: https://www.zerohedge.com/geopolitical/coronavirus-deaths-outside-china-surge-overnight-explosion-new-cases-suggests-outbreak

    Dit hele Chinese drama kan wel eens ontaarden in een heuse volksopstand als deze hopeloze toestand te lang aanhoudt. Zal van kwaad tot erger kunnen gaan. Als de Chinese ondernemingen straks in gebreke blijven met hun schuldaflossing dan is het hek van de dam. De schuldenberg in China is extreem hoog en absoluut onhoudbaar als de groei daarginds voor langere tijd inzakt. Vraag mij af of dat uiteindelijk de echte doodsteek wordt. Doodeng.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: