Een crypto winnaar/De Bitcoin Show of Tragedie

´Een crypto winnaar´. Warempel! Naar zo´n titel had geen DOG(E) omgekeken een paar weken geleden. Want iederéén was winnaar, toch? Iedereen verdiende toch dik aan cryptobeleggen? Edoch; na het kwalijke intermezzo, de grap, de tourne face die ene E. Musk de cryptowereld lapte? In-bitcoin-uit-bitcoin? Na wat de Chinese overheid vandaag op ieders bordje legt – ´geen enkele financiële instelling mag nog wat voor zaken dan ook doen met cryptomijners en -verwanten´? Bestaan ze nog, zijn er nog (levende) winnaars in crypto (mezelf en abonnees dan uitgezonderd die op tijd grotendeels uitstapten)? Ja, toch. We moeten de heer R. dan ook van harte feliciteren met zijn strategie. Die schrijft hij ons, en dat verdiende een antwoord.

´Beste Joost, team,

Jullie nieuwsbrief lees ik iedere keer met veel plezier. Gedegen analyses en prettig geschreven! 
 
Zelf ben ik een nieuwkomer in de crypto wereld. Ben februari 2021 ingestapt. Uit nieuwsgierigheid. Ik ben een echte cryptohopper. Ik wil rendement op korte termijn om leuke dingen te kopen. Tot op heden dus 4 maanden iedere maand 15% rendement gepakt. Dus ook al nu in mei net voor het bloedbad 😁. Bijv. recent btc verkocht met flinke winst. Onlangs weer gekocht voor koers 35.000. Was op de hoogte van de door jouw geschetste situatie. Dat het wat gedaald is jammer, maar ook niet meer dan dat. 1 juni gaat mijn meter pas weer lopen…
 
Overigens heb ik jaren geleden mijn vermogen voor de lange termijn geregeld. Dat is goed gelukt en veilig. 
Wat Btc over 10 jaar waard is interesseert mij persoonlijk totaal niet. 1.000.000? Bestaat niet meer? Dan is voor mij het nieuwtje (speeltje) er al lang weer af denk ik…
 
Dit jaar maar niet veel langer denk ik is het vooral een leuke hobby! 
 
Nogmaals dank voor de interessante artikelen.
 
Mvg
 
Beste R, hoe fijn is dit om lezen…? Ik herhaal het waar ik maar schrijf (Biflatie.nl. Cryptonieuwsbrief.nl, De Crypto Belegger,…): ´van winst nemen is nog niemand armer geworden´ (U bent daar wel het levende bewijs dan van, en proficiat!) Laatst haalde ik nog een video aan van collega en vriend Tom Lassing waarin die zei: ´het gaat om de knikkers en niet om het spel´. Met die ´knikkers´ bedoelt hij dan de euro´s op je rekening. Klopt toch? Zelf schreef ik ook nog ´Wat wilt u zijn: een arme(re) cryptobelegger of een rijke(re) belegger?´ Heel fijn, ook dank voor het compliment! Doe zo voort, dat zei een leraar me ooit bij de deliberatie van mijn rapport in de lagere school. Tja, en dat deden we dan maar hé? Ter leering ende vermaeck, bij deze. Groetjes! Joost

6 reacties

 1. Ben in maart ingestapt voor 100 euro. Steeg na een maand naar 150. Rendement van 50%.
  Ik dacht dat gaat lekker.
  Na 2 bloedige crashes gezakt naar 35 euro. Ik zie wel waar het schip strand, maar de lol is er wel van af. Crypto is niet mijn ding. Je leest ook bijna alleen maar succesverhalen en over stijgingen, maar de pijnlijke verliezen en dalende prijzen krijgen maar heel weinig aandacht. Niet mijn wereld.

  1. Beste Johan,
   Jouw verhaal over verliezen en dalingen krijgen idd weinig bekendheid. Maar ze zijn mij (bovengenoemde Heer R.) wel degelijk bekend. Daarom had ik besloten om winst te pakken wanneer het kon. De drempel was 15%. Heb ik dat, dan cash ik. De winst neem ik op en daar koop ik iets leuks voor voor mezelf. Met de rest ga ik weer verder. Dat kan soms enkele dagen duren, maar ooit had ik dat na 3 uur. En ja, van alles lezen, alle (!) koersen volgen, niet alleen je eigen muntjes, maar ook alle andere, en durven handelen. En ja, dat kost veel tijd en daar moet je zin in hebben!
   Mijn analyse van een hele hectische maand mei. Eerst winst gepakt: 15%. Toen na de zoveelste waarschuwing van Joost (bedankt!!!) 1/3 van de inleg eruit gehaald. De rest is idd fors gekelderd, maar ik heb bewust die gok genomen… Nu de stofwolken optrekken zie ik dat mijn verlies voor deze maand dan in totaal 10% is. Maar de 3 voorgaande maanden (ben ook net bezig…) hadden in totaal al 45% opgeleverd. Ook daadwerkelijk opgenomen dus. Het is nu net 20 mei, maar ik zie dat ik daarvan 10 dagen fors heb gehandeld! Nogmaals, daar moet je zin in hebben. Vooralsnog vind ik het allemaal heel leuk, ook leerzaam, want er ging voor mij een hele nieuwe wereld open.

   1. Klopt helemaal Rob. Ik had op een bepaald moment 50% winst. Die had ik toen moeten opnemen en bij de 2 bloedige crashen even tijdig uitstappen. Dan zat ik nu nog in de plus. Ik volg wel alles, ook van andere munten en durf te handelen, maar nog niet op de juiste wijze.

 2. Jammer! Er is nochtans véél mee te verdienen, maar dan moet je wel heel goed weten waar je mee bezig bent (geldt voor alles hé…) Goede voorbereiding – de Crypto Cursus bv. hier bovenaan. De Cryptonieuwsbrief, elke weekdag, gratis, http://www.cryptonieuwsbrief.nl,... Daarin waarschuwde ik al in april dat het feest niet zou blijven duren – China ging vroeg of laat het spreekwoordelijke roet in het eten gooien (de passage van Elon was maar ruis…) Weet dat er vele duizenden, tienduizenden in uw geval zijn, met enorme verliezen… Jammer! Maar ach, een etentje minder straks denk dan maar… Groetjes en dank voor uw zeer typerende bijdrage, Joost

  1. Zo is het Joost. Ik eet er geen boterham minder om en laat mijn coins staan tot het bittere eind. Wellicht wordt de 35 euro in ETH, Cardano, Chainlink, Litecoin en Ripple ooit nog weer 100 euro en anders maar niet.
   Volg al het nieuws wel, maar dat heeft me niet geholpen. Dat van China was wel aangekondigd, maar er wordt zoveel aangekondigd en dan plots als je ‘s-morgens wakker wordt staat alles dik in het rood.

 3. Ergens waar steeds meer geld in omgaat krijgt op een geven moment de status ‘to big to fail’. Hoeveel ‘teveel’ is weet ik niet maar dat er steeds meer geld in crypto omgaat is me wel duidelijk.
  Als we dat moment voorbij zijn dan zal een crash als deze een giga effect op de economie hebben en dat willen onze beleidsmakers natuurlijk niet. Uitendelijk moet alles evolueren binnen de ‘geleidelijkheid’.
  Misschien naderen we het punt van ‘to big to fail’ wel en moet het grote geld/beleidsmakers wat tegen gas geven of mss wel het geheel onderuit halen voordat het ‘to big to fail’ wordt.
  Wat het punt to big to fail voorbij is zijn bvb de huizenmarkt, de edelmetalen, de aandelenmarkt etc…. Al deze markten kunnen natuurlijk ook corrigeren maar zeden zien we schommelingen als in de crypto wereld en in deze markten weet je bijna zeker dat na verloop van tijd….de koers weer zal stijgen tot boven het crashpunt. In de huidige crypto wereld weet ik dat zo zeker nog niet met alle initiatieven van ECB’s, FED’s etc
  Maar goed…zo nu en dan koop ik ook wel eens een lot dus waarom niet eens een gokje wagen in crypto….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.