Een cryptomunt van Walmart: is dat wel smart?

De grootste fysieke warenhuisketen ter wereld wil een eigen cryptomunt. Facebook wil er één, dan wij ook, moet de Amerikaanse familie Walmart gedacht hebben. En nam er meteen een patent op, zo blijkt begin augustus 2019. Dat de aankondiging van de libra een storm van protest oproept, schrikt de distributeur blijkbaar niet af. Denkt Corporate America de Trump administratie aan te kunnen? Zeker voor oer-Amerikaanse bedrijven lijkt het nochtans praktisch niet te doen. Aan de andere kant zou Walmart niet de huidige wereldgigant geworden zijn als het niet beter, sterker en inventiever zou zijn. Dan de concurrentie, oké, maar tegen de regering ingaan? 

Walmart’s U.S. patent #2019023656 via Bitcoin.com

Ieder zijn eigen munt?

Het begon allemaal op 18 juni 2019 met de aankondiging door Facebook van een stablecoin. Officieel ziet de Trump adminstratie dit niet zitten, eufemistisch uitgedrukt dan nog. Vanwege de slechte reputatie van de sociale mediagigant op het gebied van privacy. De slordige omgang met vertrouwelijke data, die soms zelfs verkocht wordt of werd. Officieus heeft de regering schrik voor de eventuele bedreiging van de machtspositie van de Amerikaanse dollar. De libra historie is nog niet van de baan, of daar dient dus een andere gigant zich aan. Wat als straks àlle grote Amerikaanse bedrijven een eigen digitale munt ambiëren? Banken natuurlijk zoals meestal uitgezonderd, zoals de JPM coin.

Kiem uitroeien

De bedreiging voor de greenback positie is op het eerste zicht niet reëel. ‘Each week, nearly 265 million customers and members visit our more than 11,200 stores under 55 banners in 27 countries and eCommerce websites in 10 countries. With fiscal year 2018 revenue of $500.3 billion, Walmart employs over 2.2 million associates worldwide.’ Walmart is wel de grootste op zijn gebied, maar heeft lang niet het bereik en invloed van Facebook. Maar het kan een precedent scheppen. En o.i. wil de Amerikaanse wetgever zelfs de kiem van een potentiële bedreiging van de dollar verhinderen. ‘Het brengt andere maar op slechte gedachten, kijk naar wat Facebook aangericht heeft.’ In die aard redeneert die regering vast.

Eén reactie

  1. Zeker geen dom idee. Een eigen crypto coin kan makkelijk uitgewerkt worden als een vorm van klantenbinding bvb.: Promo’s alleen maar betaalbaar via de winkel crypto munt. Hiervoor is wel een degelijke regularisatie voor nodig, zodat dergelijke coins een evenwaarde hebben (en behouden). De idee dat we maar in staat zijn om met 1 munt te betalen, zal volgens mij meer en meer in twijfel worden getrokken, zeker door de verdere digitalisering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: