Een gemengd marktbeeld, 300 miljoen cryptobezitters en eBay doet ook mee!

What goes up, must come down luidt het gezegde, al geldt dat niet voor alle cryptomunten vanochtend. De cryptomarkt toont een gemengd beeld. Bitcoin haalde wel $59.000 maar dan zette een correctie in, die heel wat andere munten mee naar beneden trekt. De munt blijft rond de $55.000 – $56.000 hangen. Ethereum weet hieraan te ontsnappen en haalt opnieuw een all time high van $3456. Net als Dogecoin (DOGE) dat wel 16 procent omhoog spurt. Ook BNB, Binance Coin tikt een nieuw hoogtepunt aan van wel $680.

Musk de grappenmaker

De gas price voor Ethereum is flink gedaald en dat maakt meer en snellere transacties op de blockchain mogelijk. Meer en meer smart contracts worden erop geschreven, wat maakt dat ETH nog steeds de King of smart contracts blijft. De stijging van Dogecoin vindt louter op hype plaats. Nauwelijks enig praktisch nut maar de eenvoudige verklaring is dat DOGE meer en meer gekocht wordt…omdat de koers stijgt. Een munt kopen louter omdat de koers stijgt – we hebben er grote twijfels bij maar het is de realiteit. De prominente cryptobeurs eToro gaat zelfs DOGE verhandelen, is het opportunisme? Maar het voedt de koersstijging nog meer. Elon Musk is ermee begonnen vorig jaar om de munt, als grap door studenten gecreëerd, in the spotlight te zetten. Door er af en toe over te tweeten, stel je voor. Het gekke is dat Elon nu niet meer kan stoppen of zéggen dat het een grap is. Hij zou een enorm publiek dat aan zijn lippen…neen: tweets hangt, verliezen. En oh wee wanneer een massa zich online tegen je keert? Liefde wordt dan plotsklaps haat… Gekke cryptowereld zullen we maar zeggen en goed voor wie er veel mee verdient. Pas toch maar op met munten zonder intrinsieke waarde, nut of gebruik, te kopen louter omdat anderen het doen. Dit soort kuddegedrag loopt altijd slecht af!

Houd de dief!

Criminelen hebben in 2021 reeds voor $100 miljoen gestolen van blockchain projecten. Overal waar veel geld omgaat zie je wel fraudeurs en oplichters. Het is tegelijk een waarschuwing om voorzichtig te zijn aan wie en waaraan je geld toevertrouwt. 

Big in Africa

Ethiopië gaat de Cardano (ADA) blockchain gebruiken om de prestaties van alle schoolleerlingen en studenten op te volgen. Niet echt het soort niews dat je vanuit het zwarte continent zou verwachten? Niet eens het obligate nieuws van hongersnood, ziekte of oorlog. Dit is ook Afrika en goed voor hen! Cardano is Big in Africa.

Big spenders

´Barry Silbert’s crypto venture capital behemoth Digital Currency Group is set to invest up to $750 million into the shares of Grayscale Bitcoin Trust, according to a May 3 press release.´ Grayscale is Brits en de grootste belegger in digitale waarden ter wereld. Het koopt die en houdt ze aan voor institutionelen, zoals genoemde durfkapitaal investeerder, en voor rijkere individuele beleggers. Tot $750 miljoen – u merkt het soort indrukwekkende bedragen waarom het hier draait…

Mijlpaal

Dit is een mijlpaal voor de crypto business! We zijn met bijna 300 miljoen! Beleggers groot en klein die digitale munten, tokens bezitten, aanhouden, erin traden. Wat een toename, want luttele maanden geleden was dat nog maar een slordige 100 miljoen…

Micro-futures

De grootste derivatenbeurs ter wereld, de CME, Chicago Mercantile Exchange, gaat micro-bitcoin futures verhandelen De termijncontracten zullen een waarde hebben van een tiende van 1 BTC. De lagere instap zal nog meer beleggers aantrekken, aldus een woordvoerder van de beurs. CME begon reeds in 2017 bitcoin futures te verhandelen en het is een populair profduct geworden.

Ebay doet mee!

Besluiten we nog met heel positief nieuws voor cryptocurrencies: de e-commerce gigant die iedereen wel kent –eBay – gaat betalen met cryptomunten integreren. ´eBay CEO Jamie Iannone told CNBC that he is planning to integrate cryptocurrency as a means of payment soon. Moreover, he is optimistic about the future of his company. This includes the potential for the site to introduce non-fungible tokens (NFTs).´

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.