Een les in nederigheid: Nederland in de wereldeconomie

In volgende grafiek wordt de wereldeconomie in kaart gebracht. Welke landen komen waar in de rangorde van omvang en belangrijkheid. De tijd is oktober 2018. De visuele voorstelling levert een aantal interessante conclusies op. Zo is Nederland van de 17de plaats verdrongen door…Turkije.

Klik hier voor de ware grootte

Movers and shakers

Saoedi Arabië is dan weer Zwitserland voorbijgestoken. India is in dit opzicht belangrijker geworden dan Frankrijk. Brazilië is Italië gepasseerd in de economische pikorde. Hoog tijd misschien om meer eenheid binnen de EU na te streven? Ook interessant om te weten misschien is dat de vier grootste economieën zijn: de VS, China, Japan en dan volgt Duitsland. Tezamen vormen ze meer dan de helft van de wereldeconomie. Via dit laatste land, als lid van de Eurpese Unie, kunnen wij als klein landje daar ook een graantje van meepikken, toch? Het potentieel van Europa is enorm, indien we als één stem zouden kunnen (mee)spreken in de wereld. 18,8 trillion dollars tegenwaarde, wat ons een plaats vlak na de VS zou opleveren. Die plaats verdienen we reeds, maar naar buiten komt dit eigenlijk niet. Een verenigd Europa zou zich ook niet zo laten chanteren door ene Trump! Werk aan de winkel? Laat ons zelf ook wat minder vaak kankeren ja? De handen uit de mouwen steken, vooroordelen terzijde schuiven en mééwerken met Europa, in plaats van tegenwerken? (Het is maar een suggestie hé…)

Eén reactie

  1. Wat moeten wij rutte dankbaar zijn, hij heeft het bedrijfsleven een boost gegeven ten koste van het welzijn van het volk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: