Een oorlog op korte afstand noemen we liever de Oekraïnecrisis

oorlog

Inmiddels worden we al een aantal dagen geconfronteerd met grote koppen in de media over de oorlog in Oekraïne. Bange burgers aldaar worden gebombardeerd met bommen en raketten terwijl ik met een bakkie leut op mijn bureau de vernietigende oorlogstaferelen voorbij zie komen op mijn computerscherm; een wereld van verschil. Voor veel medelanders is ook de Oekraïne een “ver-van-mijn-bed-show.” Toch is deze oorlog behoorlijk dichterbij dan de oorlogen in ‘Verweggistan.’ Oekraïne is met hun graanschuur onze achtertuin zoals het IJsselmeer de vijver is in onze voortuin.

Oorlogsvluchtelingen

In de Oekraïne hebben wat Nederlandse boeren goedkoop land kunnen veroveren en verbouwen daar tarwe op grote stukken land. Oekraïne exporteert 60 miljoen ton graan en daarvan gaat veel naar West-Europa. Hoe gaat dat worden nu de Russen het land gaan veroveren? We zullen snel van de NL-boeren horen als ze hun noodkreten slaken naar hun geboorteland in de Hollandse polder of misschien wel vluchten zoals veel Oekraïense burgers. De EU heet oorlogsvluchtelingen van harte welkom. Dat we intussen veel economische immigranten hebben toegelaten maakt dat we een gigantisch probleem hebben gecreëerd voor de “tijdelijke opvang” van oorlogsvluchtelingen. Asielzoekerscentra puilen uit en zijn half gevuld met criminele immigranten, zo lezen we in diverse nieuwspapers. Zo hebben we de deur dicht gegooid voor de echte vluchtelingen. De Oekraïners zijn nu afhankelijk van de creatieve oplossingen van onze regering. Er zal zware druk ontstaan op de Rijksbegroting. De ministers van Justitie en Volkshuisvesting zullen meer geld vragen.

Nog meer inflatie

Met deze Oekraïnecrisis zal snel duidelijk worden dat de Rijksbegroting zwaar onder druk komt te staan. Oorlogen brengen inflatie waardoor tekorten gaan toenemen. Uit angst voor sociale onrust worden belastingverhogingen uitgesteld en zal de drukte op de kapitaalmarkt toenemen door de grote vraag naar leningen van de Ministers van Financiën van alle EU-lidstaten. Onder normale marktomstandigheden zouden hierdoor de rentetarieven stijgen. Hogere vraag vraagt een hogere prijs. Gelukkig hebben we de ECB die de euro als “wereldmunt” op waarde moet houden. Een zwakke euro zal een nog hogere prijs betekenen aan de pomp. Hogere vervoerskosten worden door de transportsector doorberekend waardoor de inflatie langs verschillende wegen bij de consument terecht komt. De ECB heeft door dalende rentetarieven er een extra taak erbij gekregen. Als Europese Centrale Bank moet je het verdienmodel van de systeembanken verdedigen door de centrale rentetarieven op nul en negatief te houden. Daardoor missen wij bankrekeninghouders onze rentevergoeding en teert ons saldo in met de snelheid van een Russische raket.

Oekraïnecrisis

Tel uit je verlies als de inflatie doorstijgt naar 10 procent. Met een oorlog op Europees grondgebied worden we samen met ‘bevriende’ EU-lidstaten meegetrokken in de sociale ellende die vernietigende oorlogen nu eenmaal veroorzaken. De oorlogsindustrie zal gefinancierd door de EU-lidstaten op volle toeren gaan draaien. De enorme vernietigende werking daarvan brengt een secundaire geldstroom op gang in de vorm van ons belastinggeld dat uit de Schatkist stroomt voor hulpgoederen en noodleningen. Tekorten op de Rijksbegroting? Geen nood want de rente op staatsleningen is dankzij de ECB extreem laag, aflossen doen we later wel, ook weer met belastinggeld. Kortom, de oorlog daarginds heet bij ons niet voor niets de Oekraïnecrisis. Indirect worden we betrokken bij een oorlog die niemand wil. Een oorlog waarvan we wisten dat die komen zou maar altijd van weg keken. Daar waren we goed in. Als oorlogshandelingen dichterbij komen kunnen we niet meer wegkijken. Intussen proppen we ons ministaatje vol met immigranten en oorlogsvluchtelingen en moeten we acteren op de vierkante meters die ons nog ten dienste staan. Misschien moeten we het IJsselmeer in onze voortuin dicht plempen en vol proppen met wolkenkrabbers met bovenin zicht op de Noordzee.

Recessie in aantocht

Intussen gaan de gevechten in Oekraïne door en heeft Poetin onderhandelingen aangeboden. Bij bekendmaking van dat bericht veerden de beurzen afgelopen vrijdag op waardoor de verliezen deels werden ingelopen. Bij lopende onderhandelingen zou de economische schade mogelijk beperkt blijven als een snel akkoord wordt bereikt. Die kans lijkt nog klein zodat we mogen verwachten dat de financiële markten stevig op en neer blijven dansen totdat de vermoeidheid door aanhoudende onzekerheid toeslaat. Een dalende beurs kondigt een recessie aan, een beurscrash kondigt een economische depressie aan. Naast een Oekraïnecrisis zien we een wankel fiduciair geldsysteem dat dreigt te bezwijken onder een onmetelijke schuldenberg. Een crash is een kwestie van tijd, terwijl verwoestende oorlogen met grote sociaal economische gevolgen een neergang kunnen versnellen.

Zelensky

Het blijven spannende tijden zolang de bommen vallen op slechts 1600 km afstand. Een rit van Kiev naar Amsterdam kan op 1 dag met onderweg 1 keer tanken, mits volle tank bij vertrek in een zuinig bakkie. Een Russische raket doet er een kwartier over tenzij opgehouden door afweergeschut op de Duitse of Poolse grens. Voorlopig kunnen we nog de afschuwelijke filmbeelden aanschouwen die we op sociale media voorbij zien komen. Of zou president Zelensky, een voormalige komiek, spijt krijgen van zijn gespeelde presidentenrol en inzien dat hij met zijn optreden in een komedie heel wat meer lachers op z’n hand krijgt dan in deze oorlogstragedie. Met een oud KGB-agent als tegenspeler heb je bij voorbaat het toneelspel verloren. Zijn publiek zal uitdunnen als hij z’n rol niet opgeeft.

GW

33 reacties

 1. Wellicht behoeft deze zin in de 2e alinea een rectificatie: “Hoe gaat dat worden nu de Russen het land gaan veroveren?”

  Ik zou het woordje “Russen” willen vervangen door dictator Poetin. Uit de massaal neergeslagen demonstraties in Russische steden blijkt dat veel Russen het niet eens met de bezetting van Oekraïne.

  1. Welkom in het nieuwe normaal. Onze politici weten ook wel hoe ze demonstraties neer moeten slaan zoals die tegen het coronabeleid zijn. BLM demonstraties in het midden van de pandemie worden dan wel weer door dezelfde politici toegejuichd want die dienen een hoger doel zullen we maar zeggen.

   Dit is trouwens niet het enige waarin we met 2 maten meten. Stel dat de FSB ondersteund door Russische politieke kopstukken een stel opstandelingen meehelpt een democratisch gekozen president in Mexico te verjagen. En deze opstandelingen worden door Russische wapens overspoeld en willen een militaire alliantie aan met Rusland en willen er zelfs raketten gaan plaatsen gericht op de VS. Denkt men dan echt dat de VS niet op dezelfde manier zou gaan reageren? Was het trouwnes de VS niet die er desnoods een kernoorlog voor over had om geen Sovjet raketten in haar voortuin (=Cuba) te hebben? Waarom moet Rusland dit gedrag van de NAVO dan wel accepteren?

   En dan de hypocriete reactie van al die sport organisaties die zogenaamd politiek neutraal zijn. Rusland kan nergens aan deelnemen maar Saudi Arabie die in de oorlog met Jemen 377.000 mensen onder barabaarse omstandigheden doodde is natuurlijk welkom. En in de dood slaven gebouwde stadions in Qatar gaat dit jaar ook weer vrolijk gevoetbald worden. En wat te denken van de Olympische spelen in China die meer dan 1 miljoen Oeigoeren vasthoudt in concentratiekampen.

   Gaan we daar ook een keer wat van zeggen of gaan we weer intrappen in de propaganda van de mainstream media zodat onze aandacht wanneer we de rekening van het Covid-19 wanbeleid gepresenteerd krijgen naar Putin verschoven is i.p.v. onze eigen dictators? En met dictators bedoel ik trouwens niet onze politici maar degene die het beleid voor onze politici uitschrijven zoals blackrock, de VN, EU, WEF, enz.

   1. Heldere analyse. We verkeren in de hoogtijdagen van hypocrisie. Zal weldra plaats maken voor achterdocht, daarna wantrouwen en daarna ploft de boel.

 2. Het is nu oorlogstijd. Wij hier in West-Europa zullen er rekening mee moeten houden dat als deze oorlog tussen Rusland en Oekraïne ook onze kant opkomt, wij sowieso met schaarste aan van alles en nog wat te maken zullen krijgen en Rusland onze energievoorziening en banken platlegt d.m.v. massale cyberaanvallen op banken en elektriciteitscentrales. Ook het uitsluiten van Rusland uit het SWIFT-systeem kan voor enorme problemen zorgen op economisch en energiegebied, ook al ben ik daar wel een voorstander van. In oorlogstijd zullen we nu eenmaal met ‘collateral damage’ te maken hebben.

  Aangezien Rusland wil dat NAVO-troepen zich uit Oost-Europa terugtrekken, sluit ik niet uit dat Rusland Oost-Europese NAVO-lidstaten gaat aanvallen en wij als NAVO-lidstaat daardoor rechtstreeks in oorlog raken met Rusland. Artikel 5 van het NAVO-verdrag zegt immers dat wanneer één NAVO-lidstaat wordt aangevallen dat dit dan een aanval is op de gehele NAVO.

  1. De “Swift-sanctie” lijkt er inderdaad te komen: https://nos.nl/collectie/13888/artikel/2418965-steeds-meer-landen-steunen-verbanning-rusland-uit-betalingssysteem-swift .

   Wanneer regeringen van de EU-lidstaten daartoe onder de “mantel” van de EU besluiten dan moeten wij burgers daar maar genoegen mee nemen? Kwestie van rechte rug misschien hoewel ik mij afvraag of de meerderheid van de bevolking dit soort sancties steunt, of misschien wel helemaal niet begrijpt. Ook al ben je een voorstander van deze sanctie, we zullen er wel degelijk financiële last van gaan ondervinden.

   In de moderne samenleving zijn velen niet gewend om financiële pijn te lijden om daarmee anderen, een dictator en zijn oligarchenkliek dus, te raken. Behalve de Russische bevolking wordt ook de westerse samenleving geraakt. Ben zeer benieuwd hoe maandag de financiële markten deze berichten oppakken. Vrijdag gingen de beurzen omhoog in de veronderstelling dat het allemaal niet zo’n vaart ging lopen.

   1. Wie weet, komt er volgende week wel een enorme prijsexplosie van olie en gas, een gigantische beurscrach en een financiële ineenstorting die vele malen erger zal zijn dan die met de Val van lehman Brothers in september 2008. Stort het Westerse financiële systeem compleet in, dan is het Westen vleugellam en kan Rusland heel gemakkelijk West-Europa binnenvallen.

   2. Welnee dat is allemaal bluf, hoe lang gaat de Eu het uitzingen zonder russisch gas en olie en andere producten? Als ze Rusland uit de swift gooien dan zullen er veel eu politici hun biezen moeten pakken houdt de bevolking maar eens rustig als de energie prijzen nog eens verdubbelen en er is zelfs dan niet voldoende beschikbaar.

 3. Op https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/kamerstukken/2022/02/26/kamerbrief-stand-van-zaken-oekraine/Stand_van_zaken_ontwikkelingen_in_en_rondom_Oekra%C3%AFne.pdf ” Kamerbrief stand van zaken ontwikkelingen in en rondom Oekraïne” lees ik op pagina 11 het volgende:

  “Deze oorlog treft Nederland nu al, omdat importprijzen omhoog gaan. Russische acties maken ons dus armer. Die rekening gaat onvermijdelijk bij iemand terechtkomen; doorschuiven naar toekomstige generaties biedt daarvoor geen soelaas. De situatie vraagt daarom ook een offer van ons, al is dat klein vergeleken met de gebeurtenissen ter plaatse.”

  Dat betekent dus geen koopkrachtherstel voor de burger, hooguit enige compensatie voor de laagste inkomensgroepen. En komt het kabinet heel spoedig met een omvangrijk bezuinigingspakket te midden van oorlogstijd?

 4. Wat een gekraai over “Oorlog in Europa”!! Toen de Navo een aanvalsoorlog voerde tegen Servië kraaide daar geen haan over “Oorlog in Europa”.

  1. Klopt Luc!
   Als onze tegenstander het doet heet het een aanvalsoorlog.
   Als we zelf aanvallen worden in de media zachte termen gebruikt. Dat heet propaganda .. Velen met mij hebben meer vertrouwen in Putin dan in de psychopaten in Brussel

 5. Beschamend om te concluderen, dat het beleid op alles zo’n beetje fout is. Dat zegt iets over Nederland.

  1. Defensie, alles is wegbezuinigd. Er is geen sprake van een weerbaar Nederlands leger. Het materieel is verouderd of defect, slechts een handje vol militairen is daadwerkelijk inzetbaar.

  2. Vluchtelingenbeleid. De opvang zit vol met gelukzoekers en criminelen, die jarenlang hun uitzetting kunnen vertragen. Worden ze eenmaal uitgezet, dan weigeren ze een coronatest…en..ja hoor dan blijven ze weer een jaartje hangen in ons vriendelijke landje. Het vluchtelingenbeleid is meer een klucht te noemen. De bevolking van de Oekraine wacht een hartelijk welkom, als ze met miljoenen tegelijk komen! Er zijn huizen genoeg, toch!

  3. Woningbouw. Niks doen, alles aan de niet functionerende markt overlaten. Bouwvergunningen tegenhouden, omdat een vlindertje in het gebied rond dwarrelt !
  Totaal van de pot gerukt dus.

  De status van het Nederlandse volk, die is helemaal te zot voor woorden.
  Men moet uit solidariteit (met Groningen) de gaskraan helemaal dichtdraaien…dus verwarming niet op 21C of 19C…maar UIT…..
  Oh, wat zeg ik nou….dat is niet correct, stel dat men koude voetjes krijgt ! De verwende, slappe hap is daar niet toe in staat. We laten liever onze eigen burgers in Groningen letterlijk de grond in zakken. Kun je nagaan wat we voor de Oekraine overhebben ! Niks dus. Niemand gaat een boterham minder eten, laat staan de kachel uitzetten. Gelukkig kunnen de Groningers nog verhuizen naar de Veluwe…als het water tot de lippen staat.
  De Nederlandse burger leeft in een droomwereld, kijkt de andere kant op als het te dichtbij gebeurd.
  Hoe kan je met zo’n volk ooit een oorlog winnen……..

 6. Op twitter, maar ook op mainstream media, gaan berichten rond dat er de komende weken cyberaanvallen zijn te verwachten op belangrijke digitale infrastructuur in EU-landen. Volgens ingewijden zijn er al behoorlijke bedragen aan cash bij de banken opgenomen. In Oost-Europese landen staan zelfs rijen voor de pinautomaten. De Swiftsancties zijn met onmiddellijke ingang van kracht geworden en Rusland zal de bal terug kaatsen.
  https://twitter.com/wmiddelkoop/status/1497833719813525504

  1. Start deze week een ongekende bankencrisis die vele malen erger zal zijn dan de financiële crisis die volgde op de Val van Lehman Brothers in september 2008? Als het Westen financieel en economisch compleet instort, is er helemaal geen geld meer voor defensie en heeft Rusland vrij spel in Oekraïne.

   1. Erger nog: de hele santekraam móet ineen storten, voordat aan ‘iets nieuws’ kan worden begonnen.
    Politici, markten en banken zijn adepten van het grootkapitaal. Poetin dus ook.

    1. Uit chaos scheppen we orde. Wie praat hier altijd over: de vrijmetselaars uiteraard die hebben ook dikke vinger in de pap met wat er in deze wereld geschiedt. De internationale banksters kennen geen loyaliteit of grenzen zelfs Napoleon had dit goed door. Ze zijn enkel nu nog rijker, machtiger en professioneler geworden. Deze wereld mag vooral niet tot rust komen er moeten altijd oorlogen , conflicten zijn daarmee kan uitstekend verdiend worden door de oa pharma, wapenindustrie, etc , etc die allemaal in handen zijn van de internationale banksters.

     1. Goed gezien Pieter.
      Het gewone volk moet en zal onderdrukt worden. Dan heeft de satanische sekte haar doel bereikt.
      Het wordt hoog tijd dat de slapende meerderheid van het klootjesvolk dit vuile spel gaat doorzien. Dan is het direct afgelopen.

  2. Die cyberaanvallen heeft ook ome Schwab al lang geleden voorspeld. De oliepijpleiding in usa was een van voorproefjes. Net als in Zweden, waar ineens niet meer afgerekend kon worden bij de kassa.
   De wereld zit vol met krankzinnige idioten, die weinig goeds met het gewone volk hebben.

 7. De door Gerrit Welbergen gevreesde impact op de beurzen valt mee.
  “Politieke beurzen hebben korte benen” is een bekende spreuk onder aandeelhouders.
  Dat betekent: ernstige geopolitieke gebeurtenissen hebben meestal slechts een
  begrensde negatieve invloed op de beurs-
  koersen: geopolitieke gebeurtenissen zijn op
  de beurzen snel overwonnen.

  1. Daartoe zijn de afgelopen jaren dan ook meer dan genoeg ‘nucleaire’ (onomkeerbare) opties gelicht. Waarvan de positieve werking telkens slechts van korte duur was, als een soort uitstel van executie.
   De bodem zakt weg onder onze voeten onder het gewicht van de gevolgen, als de maskers vallen, ook de politieke optie wordt gelicht en zelfs het gebruik van de allerlaatste optie, de atoombom, geen taboe meer is.

  2. Maar wat als de consument ernstig wordt getroffen door inflatie, door angst voor een grote oorlog, angst om in te teren op z’n zuur verdiende reserves, angst voor de bom, kortom sociale ellende lijkt aanstaande. Als eerste zal het MKB onderuit gaan en gaan beleggers bij dalende winsten van beursgenoteerde bedrijven hun stukken verkopen. Vandaag een korte paniekreactie, daarna een licht herstel en als de bom valt, ja, wat dan…

   1. Ja, wat dan? Kijk naar Oekranïne, of onze reactie in 40/45: als de bommen vallen kruipen we bevend en biddend onder de grond of vluchten we naar veiliger oorden, zoals het platteland, waar gelukkig nog niet alle boeren vertrokken zijn.

 8. Aandelen uit de bankensector zijn de Swift-
  verliezers. Uitsluiting van Russische banken uit betalingssysteem Swift blijft niet zonder gevolgen voor Europese bankensector.
  Voor de overlevingskans van de Europese dochter van de Russische Sberbank, Sberbank Europese AG met twee dochterondernemingen in Kroatië en Slovenië wordt gevreesd.
  Aandelen DB en Commerzbank vanochtend
  8 % in waarde gedaald en ook andere Europese bankaandelen onder druk.

  1. En hoe zou het zitten met de ‘brievenbussen’ met belastingafspraken van staatsgasbedrijf Gazprom en Russische oligarchen aan de Zuidas? Zijn die ook ‘bevroren’?

 9. RTL-Z: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5291395/sancties-rusland-centrale-banken-swift-economie-schade “Sancties raken Rusland hard, maar doen Westen ook pijn”:

  “De sancties van het Westen delen een rake klap uit in het gezicht van de Russische economie. Maar de EU houdt zelf ook een pijnlijke vuist over. We moeten rekening houden met schade aan de eigen economie. “Deze sancties zijn een duivels dilemma”, zegt Nout Wellink, econoom en oud-president van De Nederlandsche Bank (DNB).”

 10. Als Rusland de hand kan leggen op de niet ontgonnen bodemrijkdom in de Oekraïne, dan kan het een beslissende rol spelen in de energietransitie https://www.politico.com/news/2022/02/24/could-russian-sanctions-hobble-u-s-clean-energy-push-00011392. Norilsk spint nu al garen bij de huidige schaarste aan grondstoffen. Onze afhankelijkheid van fossiele brandstof wordt gewoon vervangen door afhankelijkheid van de grondstoffen die nodig zijn om alternatieve energie te leveren.

 11. Poetin Rusland terug naar zijn oude machtige Sovjet-Unie willen brengen is een uitvindsel van onze propaganda regimepers.

  1)hij wil terecht een neutrale buffer, men zou eens Cuba of Venezuela eens zwaar moeten bewapenen en zeggen, ja, dat doen we om ons te beschermen tegen een Amerikaanse inval, wedden dat Amerika het opneemt als een bedreiging.
  2) sinds de val werden de verdragen die de NAVO met Gorbatsjov aanging en waarin duidelijk stond dat de NAVO niet zou uitbreiden en het Minsk verdrag van 2014 dat voorzag in Oekraïne als een federatie met een nieuwe grondwet, waarin Donetsk en Luhansk soevereiniteit zouden krijgen. Beide verdragen bleven dode letter. Der Spiegel heeft onlangs de oude militairen documenten hierover teruggevonden en heel Duitsland heeft kunnen lezen dat de NAVO liegt en bedriegt om zijn machtsgebied uit te breiden.
  3) na de val van de Sovjet-Unie heeft Rusland met geen enkel land een oorlog opgestart, Amerika intussen al met 50.
  4) als Poetin zou wachten om te handelen tot na de toetreding van Oekraïne tot de NAVO, dan is het veel te laat en werd het Wereldoorlog 3.
  5) Oekraïne bezetten, zoals men in het Westen beweert zonder na te denken, en al die andere landen innemen en bezetten is onmogelijk, dat kan geen grootmacht volhouden en dus complete waanzin.

  Dat rechtvaardigt een inval niet, maar het is wel de oorzaak ervan.
  Wat me stoort is dat Poetin onterecht wordt neergezet als een gestoorde idioot en de NAVO als de vereniging die strijdt tegen het onrecht, hij heeft ook zijn fouten en ambities, maar toen Amerika en Engeland Irak binnenvielen, en er tussen de 150000 en 1 miljoen doden vielen op basis van volks/landenmisleiding door Blair en Bush sprak het Westen erover alsof het een goed ding was. Zie Official Secrets docu-film op Netflix. De eenzijdige blik is verkeerd, alle foute en misleidende propaganda moet worden aangepakt.

  Mg Alphonse

  1. Duidelijke reactie, waarvoor dank. Ik heb in mijn columns al vaker gewezen op de informatie-oorlog die op de achtergrond wordt uitgevochten tussen de overheids-gestuurde mainstream media en de alternatieve media. Oorzaak is de verborgen agenda van de globalisten die doodleuk beweren dat de uitleg van de Agenda 2030 van het WEF door kritische analisten berust op fakenieuws. De Agenda 2030 die vol staat met propaganda voor een 4e industriële revolutie waarin robotica en transhumanisme verder moet worden ontwikkeld. In een wereld vol onzekerheden is de massa graag bereid te luisteren naar de grote leiders die het “beste met ons voor hebben.”

 12. Georgië 2008, heeft Rusland het gehele militair apparaat vernietigt.
  Toen de Nato dacht het land weer een leger te geven zette Putin 2,5 miljoen Georgiërs het land uit, want als je bij het westen wilt horen ben je niet meer welkom in Rusland.
  Nu is in feite in Oekraïne hetzelfde gaande en de gehele speciale operatie zal 2 jaar duren.
  Nu word het gehele militair apparaat vernietigd daarna is de politiek aan de beurt en de Bandera, NAZI, zal ook geheel verdwijnen.
  Ruslands consumenten hebben veel een goed gevulde beurs en de import vervangers industrie lacht alleen maar om het sanctie gedrag van EU/VS.
  Velen weten niet dat automerken zoals VAG, BMW EN MERSEDES in feite in en met Russische producten worden gemaakt.

 13. Veel van de sancties is politieke retoriek.
  Bleek wel dat hr Johnson GB olie sanctie uitriep in het lager huis te Londen.
  want nog dezelfde werd het herroepen uiteraard buiten camera en microfoonbereik.
  En zo zal het binnen EU ook gaan plotseling zonder 140 miljard m3 Russisch gas zit ieder in de kou en de industrie ligt stil.
  VS wil veel sancties maar door vazal EU laten uitvoeren.

 14. De Verenigde Staten (de Deep State) zijn al jaren geleden begonnen met het voorbereiden van een oorlog tegen Rusland door gebruik te maken van de Oekraïne,om daar confrontatie met Rusland uit te lokken.Zij zijn uit op de vernietiging van Rusland in zijn huidige vorm. Het leiderschap van Rusland, Poetin, moet vervangen worden (regime change) omdat Rusland niet meewerkt aan de Westerse Nieuwe Wereld Orde(Vierde Rijk).In 2014 werd door het Westen, onder leiding van Verenigde Staten, de democratisch gekozen regering van de Oekraïne verwijderd. Dit gebeurde middels een staatsgreep, bekend als de kleurenrevolutie Euromaidan. Hierna werd een door de VS gecontroleerde regering geïnstalleerd.Vanaf dat moment heeft het Westen Oekraïne van alles beloofd, en heeft het Westen Rusland eindeloos geprovoceerd.De laatste jaren leek het er steeds meer op dat Oekraïne lid zou gaan worden van de NAVO.Maar Rusland wil geen NAVO-land aan zijn grens, wat is daar mis mee? Zou de VS toestaan dat Mexico of Canada door Rusland zwaar bewapend?Natuurlijk niet. Nog gekker werd het toen Zelensky op de Veiligheidsconferentie in Munchen in 2022 suggereerde dat Oekraïne moest overwegen een kernwapenprogramma te starten.Er werden ook militaire trainingsmissies opgestart, wapens geleverd.Zo begon de oorlog in Oekraïne…En voordat Poetin Oekraïne binnenviel, hadden Oekraïense nazi’s al 15.000 Russen vermoord, alleen maar omdat ze Russen waren.“De operatie heeft als doel mensen te beschermen, die gedurende 8 jaar door het Kiev-regime gepest zijn en onderworpen zijn aan genocide.Acht jaar lang hebben we er alles aan gedaan om de situatie met vreedzame politieke middelen op te lossen.Alles was tevergeefs,”zei Poetin…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: