Eén van ´s werelds grote moneymanagers: ´Bitcoin moet aan $400.000 staan´/´2 procent in je portfolio wordt 20 procent´

You wish! En anders ondergetekende wel. Toch is het opvallend hoe banken, fondsbeheerders en andere financiële instellingen elkaar lijken te willen overtroeven. Door om ter hoogst een prognose voor de prestatie van cryptocurrencies af te geven, voor bitcoin in het bijzonder. Want het is nog altijd deze grootste en oudste digitale munt die primair hun belangstelling wekt. Niet zo tot voor twee drie jaar, toen Cryptoland nog slechts bevolkt werd door de kleine belegger, de zogenaamde retail investor. Wilden de institutionelen – ook wel het ´slimme geld´ geheten – toen niks met bitcoin et al. te maken hebben, dan is vandaag net het omgekeerde waar. Sinds de zomer van 2020 vindt die ommekeer in ernst plaats. Zijn net zij het die de stierenmarkt voor crypto in het algemeen zo positief beïnvloeden, als de spelers met de diepste zakken. Zo bekijken we de prognoses voor bitcoin afgegeven door JPMorgan Chase en een van ´s werelds prominente geldbeheerders: Guggenheim Partners. 

Bitcoin maal vier?

De strategen van JPMorgan Chase rekenen uit dat BTC de $40.000 moet halen om het eventuele vervolg van de beursrace valabel en waarschijnlijk te maken. Opnieuw halen dan wel, want op 8 januari jl. zette bitcoin nog een nieuw all time high neer van $41.724. Op moment van schrijven doet BTC $36.639. Kijkt u hier zo u wilt voor de live koers, 24/7/365 want bitcoin slaapt nooit. Het lijkt niet zo veraf, want een plus 10 procent doet bitcoin nog al eens op één enkele dag. Geen markt ooit, ergens ter wereld, historisch die zo volatiel is als de cryptomarkt. Dus watjes en zwakkeren van hart of zenuwen zijn gewaarschuwd, want volatiel betekent omhoog maar ook omlaag gaan! ´Bitcoin has the potential to reach $146,000 in the long term as it competes with gold as an asset class, according to JPMorgan Chase & Co.´ Dit dan wel als prognose voor de lange termijn, waarbij niet gespecifieerd wordt wat die dan precies inhoudt. 

Wie schrijft die blijft, idem voor wie spreekt

Omdat alles wat je zegt, uitspreekt of schrijft op het internet voor altijd opgeslagen is, kunnen we hier in drie korte video´s die ommezwaai vanwege deze bank zien. Dat is geen verwijt, want alleen dommeriken veranderen nooit van standpunt, maar wel opvallende in deze, ook terwijl JPMorgan Chase lang niet de enige is hiermee. Kijkt u even mee zo u wilt naar haar standpunt respectievelijk drie jaar terug, een jaar geleden en vorige week:

Guggenheim dan. ´With $295 billion in assets under management, Guggenheim Partners is one of the world’s leading investment banking, brokerage services, and asset management firms.´ Chief Investment Officer Scott Minerd verklaart in een interview dat bitcoin aan – slik – $400.000 hoort te staan. Omdat het een betere investering zou zijn dan goud. Omwille van ´portability, the scarcity of its supply, and its “unusual” value in terms of transactions.´ Dat prijstarget is gebaseerd op de hoeveelheid goud in de beleggingswereld. Wel voegt hij eraan toe dat de ´parabolische stijging´ van de laatste weken ´onhoudbaar´ is. De CIO bevestigt ook dat wat we net nog schreven op Biflatie – dat de kleine belegger of retail investor terug is. Volgens Guggenheim Partners is hij het die bitcoin (mee) naar nieuwe hoogtes zal tillen. 

2 Procent wordt 20 procent

Scott Minerd doet nog een straffe uitspraak. Guggenheim investeert zelf in bitcoin, en ´recommended that investors put some of their wealth into the cryptocurrency´. Hij stelt for the record dat 2 procent ervan in je portfolio ´20 procent wordt wanneer dit alles ´over´ zal zijn! 

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Eén reactie

  1. Zolang de grote spelers erbij komen, neemt de waarde zeker toe. En zal het alsmaar stijgen want de grote spelers willen niet verliezen. Gaan er ook alles aan doen om niet te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.