Een vruchtbaar crypto-weekend, To The Moon…NOT!, en een dringende waarschuwing!

Afgelopen weekend heeft niet alleen als het goed zit heel wat moeders deugd gedaan, maar ook heel wat cryptobezitters verheugd. Ethereum zet de hoogste koers neer ooit – $4.151. Bitcoin staat aan iets boven $59.000 en doet daarmee misschien wel opnieuw een gooi naar zijn all time high. Buiten DOGE, Dogecoin, staan zowat alle munten in de top 20 flink in het groen. De totale market cap van alle cryptocurrencies is eveneens fors toegenomen, tot wel $2,57 trillion – biljoen.

Oplichterij

Dogecoin heeft een veer moeten laten na het optreden van Tesla baas Elon Musk in de veelbekeken Amerikaanse televisieshow Saturday Night Live. De visionair die niet alleen raketten naar de maan wilt sturen maar al maanden bezig is ook DOGE aan te sturen, nam plots wat gas terug. Elon maande cryptobeleggers aan voorzichtig te zijn. Hij noemde DOGE ´a hustle´, oplichterij dus, ook al deed hij dat als ´grapje´. De hele show is bedoeld als grappig – voor wie van Amerikaanse humor houdt. Iets kopen als belegging louter omdat het in koers stijgt, is altijd al een slecht idee geweest. Bezitters van DOGE konden er niet mee lachen en stuurden de munt tot 30 procent lager. Van $0,72 naar $0,49. Dit is niet het soort ´oplichterij´ waarvoor we u willen waarschuwen; Dogecoin is een uit de hand gelopen grap, niets meer, niets minder. De echte oplichterij – daarover leest u wel aan het einde van deze Cryptonieuwsbrief!

To the moon

Wel opmerkelijk is dat de eerste missie naar de maan in 2022 naar verluid gefinancierd wordt met Dogecoin. ´Musk tweeted in early April that SpaceX was going to literally send Dogecoin to the moon. At the same time, the entrepreneur did not explain what exactly he meant. After his announcement, the value of the cryptocurrency increased by 30%. On Sunday, amid news about a Dogecoin-paid satellite, the currency rose to $0.58 from $0.50 the previous evening.´ Het echt grappige, of trieste, is dat eens mister Musk over de munt begon te tweeten, niet alleen wat als een studentengrap begon naar ´the next level´ werd getild. Maar ook dat hij er nu nooit meer mee zal kunnen stoppen. Omdat Musk houdt van populariteit, en aandacht. Het is ook allemaal gratis publiciteit voor de man en zijn ondernemingen. Vast staat denkelijk wel dat het een bijzonder volatiele munt zal blijven…

´SpaceX launching satellite Doge-1 to the moon next year.

– Mission paid for in Doge

– 1st crypto in space

– 1st meme in space

To the mooooonnn!! – Tweeted Musk.´

Dunno

In India twijfelt de administratie al meer dan een jaar aan welk standpunt in te nemen over cryptomunten. Dan weer is de regering absoluut tegen, en wilt ze – letterlijk – gebruikers in de gevangenis stoppen (!) Dan weer wilt ze de handel toelaten op zekere voorwaarden. Cryptobeleggen is heel populair in het land. Het laatste standpunt is weer eens iets helemaal anders: zoek het zelf maar uit, is de boodschap aan de nationale banken! Dan moet je als regering echt wel wanhopig zijn…

Kritiek

´Cryptomunten worden gebruikt om geld wit te wassen, ze hebben geen intrinsieke waarde en wie erin handelt moet bereid zijn al zijn geld te verliezen!´ Wauw, die zit, dat kan tellen… Niet echt het soort boodschap dat je zou verwachten in deze Cryptonieuwsbrief? Die trouwens uniek is in het Nederlands sprekende deel van de wereld, jawel, en op moment van schrijven in no time reeds 3.615 and counting lezers telt, jawel. Op naar de 10.000 lezers? Dat zouden we nu eens echt fantastisch vinden. Als u dit alles graag leest, zeg het dan door zo u wilt, ja? Tweet eens over de Cryptonieuwsbrief, schrijf er wat over op Facebook, Instagram, noem maar op. Vertel familie, vrienden, collega´s erover, heel graag. Wij zullen u daarvoor heel dankbaar zijn! Dit terzijde en back to business. Dus: ´niet echt het soort boodschap dat je zou verwachten?´ Waarom niet? We brengen u al het belangrijke crypto & blockchain nieuws, zowel het positieve als het negatieve, dus… Het zijn echter niet onze woorden, maar die van de ECB-voorzitter Christine Lagarde. Hier geen grapjes. Mevrouw Lagarde bevestigt hiermee onder meer aan de kant te staan van een andere prominent, de gouverneur van de Bank of England, de Britse centrale bank. 

Not welcome

We horen trouwens meer en meer negatieve geluiden vanwege het establishment. De traditionele wereld der (centrale) banken en financiën. The powers that be! Van het VK tot de EU en van de Federal Reserve, Amerikaanse centrale bank tot… Ja, noem ze maar op de landen waar bitcoin, cryptocurrencies, handel in digitale munten niét welkom is. Bolivië, Algerije, China (!), Marokko, Noord-Macedonië (in Europa) en Saoedi-Arabië. Turkije past vandaag strengere regels toe voor cryptohandel, sinds de fraude bij twee belangrijke nationale cryptobeurzen. Nigeria als grootste land van Afrika en waar cryptobeleggen enorm populair is…eerst werd een officieel verbod ingesteld (crypto werd als een bedreiging gezien voor de nationale munt, de naira). En dan klonken er weer stemmen uit de administratie op dat het ´zo niet bedoeld´ was… Nog een twijfelaar dus, zoals voorgenoemd India.

Verbod

Denk hierbij aan het volgende, geachte lezer, zo u wilt: overheden, nationaal en internationaal (IMF, Wereldbank, BIS,…) zullen de controle over het Geld niet zonder slag of stoot opgeven. Ze zullen het beste van de digitale revolutie overnemen, dat is de blockchain technologie. Daarmee zijn ze CBDC´s aan het fabriceren, central bank digital currencies. Eens die bestaan, live zijn en traden (waarvoor ze wel één of enkele blockchain bedrijven nodig hebben) zullen alle cryptomunten als concurrentie worden aanzien. En verboden worden. Zoals het bitcoin mijnen verboden zal worden eens de Chinese digitale yuan de nieuwe nationale munt wordt. Dit is een heel persoonlijke visie van ondergetekende, géén financieel advies, maar het is m.i. The Big Picture. Nieuws – neen. Een mening – ja. Misschien of waarschijnlijk een mening die een meerderheid niét graag hoort debiteren – het zij zo.

Waarschuwing – Danger!

Laat u niet vangen aan scams, oplichterij, YouTube filmpjes die net echt lijken en u gratis munten (DOGE. XRP, BTC,…) aabieden! Op dit eigenste ogenblik staan er verschillende van dergelijke video´s online, YouTube kanalen waar dit soort malafide praktijken plaatsvindt. Om iets te vieren, te laten meedelen in succes, gratis coins, vanwege Elon Musk of Brad Garlinghouse – trap er aub niét in! Bedenk eerst atijd het volgende, en dan hebben we het eveneens over tal van dergelijke video´s als ´3 Coins to become a millionaire´. ´The only coin you need to get rich!´ Waarom zou iemand, eender wie, waar ook ter wereld, u GRATIS rijk willen maken…?

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.