Eerste Coronavirus/Covid19 dode in Europa!

9

Het eerste dodelijke slachtoffer van het Coronavirus buiten Azië en in Europa is een feit. In Parijs, Frankrijk, op zaterdag 15 februari 2020 overleed een 80 jarige Chinese dame. Zij was daar als toerist. Er zijn 11 bevestigde besmettingen ondertussen in Frankrijk. Hier volgen we alles wat betreft het Coronavirus/Covid19 voor u op. Met 7/7 updates om de paar uur; het laatste nieuws, de recentste video’s van over heel de wereld. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers en hun nabestaanden. Mensen, het komt akelig dicht bij Nederland, nietwaar…

Ondertussen in Nederland

9 REACTIES

  • De financieel geograaf Ewald legt met een aantal stellingen heel duidelijk uit dat globalisering te ver is doorgeschoten. “………..De geografie hiervan heeft niets te maken met specialisering en locatievoordelen, maar alles met arbeidskostenontwijking, regelontwijking en belastingontwijking…….”

   en

   ……….Hoeveel van dit soort storingen in hun ketens kunnen Apple en Fiat zich permitteren voordat ze tot de conclusie komen dat het anders moet, dat regionalisering, nabijheid, eenvoud en transparantie het antwoord zijn?………..

   De komende tijd zal duidelijk worden hoe groot de verstoring van de “afmaakprocessen” in Europa en de VS wordt.

   • Duidelijk zal ook worden hoezeer de westerse welvaartsmens de afgelopen decennia heeft geprofiteerd van de slaafse armoede in voormalige ontwikkelingslanden, zoals China.
    Zie wat er ginder, maar vooral hier, gaat gebeuren zonder de uitbuiting van de lage lonen en hun leefomgeving. Het goeddeels wegvallen van de goedkope maakindustrie en een flink afzetgebied voor m.n. de agrarische sector. Terug kan niet meer.

  • Exact! Geen problemen bij beleggers in de VS. De FED komt in actie als het mis gaat. En daarna fiscale stimulering, want verkiezingsjaar toch? In Europa is het een ander verhaal. ECB heeft munitie verschoten. Madame Lagarde roept naar Dld, NL en nog een paar om fiscaal te stimuleren. M.a.w. als de losse flodders van de ECB op zijn dan schakelen we over op de oorlogsmunitie van de afzonderlijke lidstaten. Let op, de barometer van de EU, dat is de euro dus, is al flink aan het dalen. Slecht weer op komst.

 1. Op https://joop.bnnvara.nl/opinies/als-straks-de-pest-het-leven-in-nederland-tot-stilstand-brengt “Als straks “de pest” het leven in Nederland tot stilstand brengt”:

  Als straks “de pest” het leven in Nederland tot stilstand brengt

  De Nederlandse autoriteiten zwijgen uiteraard over wat zij van plan zijn als het Corona-virus hier te lande werkelijk om zich heen grijpt. Dat zou immers te veel onrust veroorzaken. Het voorbeeld van de Westerdam maakt voldoende duidelijk dat zal worden gekozen voor de Chinese weg.

  Het gehele land in quarantaine wanneer het Covid-19-virus om zich heen grijpt. Dat wordt chaos en anarchie. Is dit virus soms bedoeld om de huidige naoorlogse wereldorde te vernietigen, waarna de Nieuwe Wereld Orde wordt ingevoerd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.