jobWie in Nederland na 1 januari 2014 nog personeel wil aanwerven van buiten de EU zal scherpere regels moeten volgen, want we gaan Fort Nederland streng bewaken! De Eerste Kamer stemde een herziening van de Wet van Arbeid Vreemdelingen.  Als reden noemt men dat het onwenselijk is dat werknemers van buiten de EU worden ingezet terwijl er in Nederland genoeg werkzoekenden zijn.  We beschermen dus onze binnenlandse arbeidsmarkt, met andere woorden : eigen volk eerst…

De maatregelen…

Tewerkstellingsvergunningen worden dan slechts voor één jaar toegekend en dat moet steeds verlengd worden.  De verloning zal minstens het minimumloon moeten zijn, zelfs al betreft het een deeltijds baan, en zo is er nog een aantal beperkingen, allemaal bedoeld om het moeilijker te maken nog vreemdelingen aan te werven.  Vindt u dit nu een goede maatregel of…net niet? Moet Nederland, Europa inderdaad eerst naar haar eigen belangen kijken, haar eigen werkzoekenden?

…en de vragen die dit oproept

Maar wat dan met bepaalde functies die alleen door niet-Europeanen kunnen worden vervuld? En bemoeilijkt een en ander niet net de concurrentiekracht van onze ondernemingen? En nog iets : vanaf 1 januari worden niet-Europeanen geweerd of toch de aanwerving ervan erg bemoeilijkt – wat als we straks besluiten ook de Europeanen te weren, de Duitsers, de Belgen, de Fransen? Gaan we ons dan niet eerder opsluiten in plaats van ontsluiten? Allemaal moeilijke vragen en kwesties maar wij achten uw kennis en inzicht hoog…

7 reacties

 1. Overal op de wereld geld, eigenvolk eerst. Alleen volgens de domme onnozele NEEderlanders niet. Weg met ons en alles delen met de wereld. Het delen natuurlijk niet met eigen verdient geld. Nee, met door de belastingdienst afgeperst geld. Gelukkig zijn we bijna uitgedeeld en begint men een beetje uit het nationale coma te ontwaken. Helaas te laat , het blijft geen 5 voor 12.

 2. Het punt is dat wij als Nederland geen oplossing kunnen bieden voor dit probleem. De minimumlonen moeten worden opgetrokken in plunderpolen besteelbulgarije en roofroemenië.

  De EU creëert een probleem en zal na aandringen van het volk ook met een oplossing komen. Ik ben bang dat de oplossing wordt het verlagen van het minimumloon in het westen. Onder het mom van concurrentiepositie.

 3. Daar hebben we dus niets aan.Het zou moeten gelden voor werknemers buiten Nederland!Nu kunnen dus nog allerlei andere nationaliteiten onze baantjes inpikken!

 4. Wassen neus. Het gaat om buiten-eu potentiele werknemers. Op het moment dat ze een residentie van enig land in europa hebben, kunnen ze zo aan de slag.

 5. het minimumloonverhaal geldt toch niet voor ZZP -ers, vooral niet als zij uit het oosten van Europa komen, dus er is genoeg aanbod dat voor een schijntje komt werken

 6. Natuurlijk eigen volk eerst , andere vormen horen niet thuis op onze krap wordende arbeidsmarkt .
  Als men toch voor een andere variant kiest om de Oost-Europeanen tegen hongerlonen te laten werken hebben wij nog steeds niet geleerd om koppelbazen die de arbeidsmarkt in het verleden hebben gebroken te weren of zelfs te verbannen op de markt.
  Ben zeer benieuwd of zij in Den Haag er ook zo over denken.
  Vele Eurofielen kamer leden verloochenen hun afkomst nu voor het pluche , en zitten tegen wil en dank de rit in de kamer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: