Einde contant geld in zicht, lang leve de digitale euro!

De komende tijd zullen wij als gebruikers van de euromunt vaker worden geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom de digitale euro. Over deze CBDC(Central Bank Digital Currency) komen steeds meer publicaties beschikbaar, eerst in de vorm van werkdocumenten die openbaar worden aangekondigd op de websites van centrale banken. Lees hier wat Christine Lagarde, president van de ECB, zegt. 

Het gaat om ons geld

Gaandeweg de lopende studie wordt steeds meer duidelijk over de werkelijke bedoeling van de monetaire autoriteiten. Ze doen niets in het geheim maar betrekken economisch geschoolde bollebozen in hun studie om op die manier heel slim de toekomstige klanten, wij EU-burgers, klaar te stomen voor onontkoombare monetaire ontwikkelingen. Kritische analisten lezen ook mee en publiceren hun bevindingen. Ik kom af en toe wat tegen en probeer het hele proces kritisch te doorzien. Ben altijd wantrouwend als van hogerhand een diepgaande reorganisatie van systemen wordt aangekondigd. Het gaat hier wel om ons geld. Het fiduciair geldsysteem dat wordt onderhouden door onze systeembanken waar we allemaal een rekening hebben.

Zorg voor jezelf

Burgers en bedrijven, de overheid, iedereen die wil deelnemen in het economisch verkeer moet beschikken over een bankrekening anders sta je buitenspel. Contante betalingen worden niet geaccepteerd als je gas, water en licht moet afrekenen. Je bent verplicht deel te nemen in een digitaal betaalsysteem. Alleen de kluizenaar lacht. Hij die zelfvoorzienend zich in leven houdt met een windmolen, zonnepaneeltje, moestuintje, een koe, kippen en een geit op een stukje grasland, en een waterfilter in de sloot achter z’n erf. De nodige spullen aanschaft door middel van ruilhandel met de dorpsgenoten die langs komen voor melk, honing en  eieren. Misschien moeten we voorzichtig zijn met onze landbouwgronden en de polder niet helemaal bedekken met asfalt en stenen. Hoe dicht op elkaar wil je wonen? Een stukje landbouwgrond voor moeilijke tijden zou niet verkeerd zijn. Of moeten we kunnen vertrouwen op onze (ooster)buren in geval van hongersnood.

Gedram van WEF

Een beetje vergezicht, wat meer lucht en wat minder beton zouden kunnen helpen om ons te doen terug keren naar de zelfvoorzienigheid. Er doen theorieën de ronde die verkondigen dat de mensheid moet worden gereduceerd om te voorkomen dat we onze aarde uitwonen. Daarbij zou een besmettelijk virus van pas kunnen komen. Ik rangschik deze theorieën voorlopig onder de complottheorieën omdat ik denk dat deze beweringen (nog) niet zijn bewezen. Oei! Toch denk ik dat ons veranderingen staan te wachten. Eerst op monetair gebied of misschien alles tegelijk in “The Great Reset.” Ja, daar is-ie weer, het WEF met hun gedram dat we straks niets meer bezitten maar wel gelukkig zullen zijn, mits we de bevelen van de elite volgen natuurlijk. Laat ik daar eens op vooruit lopen en inschatten hoe we dat zouden kunnen beleven. Hier in Nederland zijn we compleet vastgelopen met de complexe wetgeving op fiscaal gebied en de inkomensherverdeling via de Toeslagenwet. Niet alleen de Belastingdienst als uitvoerende instantie maar zelfs een voltallig kabinet kreeg op z’n sodemieter.

Van democratie naar technocratie

Onze overheid is totaal van het padje geraakt met het opleggen van complexe fiscale regelgeving. Met toeslagen en heffingskortingen wordt geprobeerd om de belastingheffing op burgers enigszins draaglijk te houden. Maak het ondoorzichtig en doe aan herverdelen van inkomen. Hef hoge belastingen aan de bovenkant en verdeel aan de onderkant; deel toeslagen uit. Verdeel en heers. Dat is hoe het werkt in de 21ste eeuw. Politieke partijen die opkomen voor hun achterban en doorlopend wetsvoorstellen en amendementen indienen. Er is een woud van fiscale en sociale wet- en regelgeving gecreëerd waarvoor grote ministeries zijn gebouwd. Kijk hoe lelijk ze uittorenen aan de skyline langs de oude binnenstad van Den Haag. Daar maken duizenden juridisch geschoolde ambtenaren de beleidsregels voor de uitvoerende instanties waardoor bijvoorbeeld de Belastingdienst al duizenden ambtenaren tekort komt om de burger op een nette manier te behandelen. Onze democratie is een technocratie geworden. We zijn vastgelopen in een brei aan wet- en regelgeving. Leg daar nog eens een noodwet vanwege een virus bovenop en we hebben een totale technostaat.

De dingen vallen samen

Kabinet Rutte beloofde een totale reorganisatie van het toeslagensysteem binnen de fiscale wetgeving. Echter zou dat nog wat jaartjes duren. De maatschappelijke problemen rondom toeslagen zijn al lang bekend en zouden binnen een correct werkende democratie al lang tot een nieuw systeem hebben geleid. Waarom duurt het zo lang? Wel, er spelen wat andere zaken op de achtergrond die belangrijker zijn. NL doet mee in een EU die een wereldspeler moet worden. Dat vereist veel politieke aandacht met de nodige financiële bijdragen. Het belang van de burger komt daarmee op het tweede plan. Niet zeuren beste mensen, er zijn belangrijke zaken af te wikkelen in een groter plaatje. Zoals de CBDC o.a. Veel dingen vallen samen op een goed moment, of zo u wilt op een verkeerd moment. We leven met een noodwet, er zijn sociale spanningen op velerlei gebied, er zijn monetaire spanningen, geopolitieke, klimatologische en virologische. Spanningen escaleren vaak. De elite wil dat voor blijven en roept bij monde van het WEF dat ons betere tijden staan te wachten. Iedereen kent inmiddels de beroemde uitspraak van clown Schwab: “You own nothing, but you will be happy!”

Basisinkomen

Bij een volk vol emotie moet leiderschap worden getoond. Dat schijnt te werken als er dictatoriale bevoegdheden worden toegekend aan de hoogste beleidsmakers. Daarom zijn Rutte en Hoekstra gebonden aan de besluitvorming op Europees niveau. Met belangrijke beslissingen op de agenda, zoals een digitale euro en een wazige discussie over een basisinkomen voor iedere EU-ingezetene. De Europese Commissie en het Europees Parlement willen geleidelijk Europese belastingheffing invoeren en wat past daar beter bij dan het tegelijk invoeren van een basisinkomen. Denk aan wat clown Schwab roept. Pas dan kun je hier de toeslagenwet afschaffen en de heffingskortingen in de inkomstenbelasting. Alle EU-lidstaten kennen belastingheffingen waarbij vrijstellingen en kortingen een rol spelen. Ook subsidiëring in de vorm van inkomensafhankelijke toekenningen speelt daarbij een rol.

Ik zie ze vliegen

Schaf alle lastige fiscale regels en sociale toekenningen af en doe dat tegelijk met de invoering van Europese belastingheffing. Als koekje van eigen deeg ontvangt de burger een vast basisinkomen, gratis verstrekt door bijvoorbeeld de ECB wat past bij de invoering van de digitale euro. “Tracken & tracen” van de burger is dan een feit als we ook afstand doen van contant geld en een bankrekening bij onze bank. Denkt u dat ik fantaseer of dat ik voorkennis heb? Laat het weten in uw reactie. Natuurlijk bezit ik als columnist een rijke fantasie anders krijg ik mijn column niet vol. Mijn fantasie is echter ingegeven door de vreemde gebeurtenissen die zich om mij heen voltrekken. Er was ooit een auteur die werd weg gezet als een fantast. Het boek “1984”, een dystopische toekomstroman van George Orwell was ook een waarschuwing voor een totalitaire technostaat. Zie ik ze vliegen, of zijn ze al geland? De minidrones met mini cameraatjes, op afstand bestuurbaar. Mooi speelgoed, ik houd er van.

GW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: