Het einde van de winkelstraat?

0

high streetKleine winkeliers zitten in de grote problemen, bijvoorbeeld in de bekende “high streets” van Groot-Brittannië.  Zeker de helft zal moeten sluiten.

Betalingsproblemen

Nog in Engeland worstelen maar liefst 20.000 winkeliers al met inkomsten; ook daar woedt de economische crisis maar er komen de toenemende online verkopen bij, hoge parkeertarieven en hevige concurrentie van winkelketens, de doodsteek voor misschien wel 2 op 3 winkels, aldus onderzoeksbureau Company Watch.  In vele landen is het niet anders, zoals in België waar dit jaar al 7824 zelfstandigen stopten, een stijging met 59 procent.

Cooking the books

Het enige “positieve” is dat banken en andere schuldeisers zich slechts in uiterste nood zullen permitteren massaal zaken failliet te laten gaan – want dan wordt er een reëel verlies geleden.  In deze denktrant moeten we ons afvragen hoeveel van die zombiewinkels en-bedrijven er nog in de boeken staan als gezond – terwijl ze dat al lang niet meer zijn.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie