De elite en hun grip op uw vermogen

72

Jim Rickards zet op ‘The Crux’ zijn bevindingen uiteen over de globale vernietiging van welvaart. Dat lijkt in ieder geval het plan van het IMF, de G20, overheden, de Verenigde Naties, de centrale banken – laten we ze ‘de elite’ noemen.

de elite en waarde vernietiging

We kennen inmiddels al sommige vormen van deze desastreuze werktuitgen. Een van de bekendste is ‘inflatie’. Overheden snoepen al jaren van opgebouwde vermogens door deze jaar in jaar uit met enkele procenten te laten zakken. Hoewel de inflatiecijfers momenteel aan de lage kant zijn, kunnen we er gerust van uitgaan dat de elite een oplopende inflatie reeds geruime tijd aan het voorbereiden is.

De elite gaat verder dan dit

Vandaag de dag is er een ander vernietigingswapen dat uw vermogen geen goed doet: de lage en zelfs negatieve rente. Institutionele beleggers moeten er al aan geloven, maar ook vermogende particulieren beginnen ondertussen de negatieve rente aan te voelen. De kleine spaarder loopt al niet eens meer warm van spaarrente die steeds dichter tegen de 0 procent aankruipt.

Maar de elite heeft nog meer in petto. Negatieve rente zou kunnen betekenen dat steeds meer mensen hun contanten liever zelf gaan beheren. Daarom maakt de elite het verkrijgen van contanten steeds moeilijker. Degene die grote bedragen van de bank haalt worden geregistreerd. Dit geldt overigens ook voor particulieren die grote hoeveelheden edelmetaal aanschaffen. Beter doe je dit in porties (gespreid) bij verschillende aanbieders van goud en zilver. Over goud gesproken, de ‘war on cash’ is al een tijdje begonnen, een ‘war on gold’ hoeft misschien niet eens ver in de toekomst te liggen!

In de States zijn de briefjes van 500 dollar al in 1969 uit de roulatie gehaald. Vanaf dat moment heeft de dollar al 85 procent van haar koopkracht verloren. Ook de Europese Centrale Bank heeft aangekondigd de 500 eurobiljetten niet langer te gaan vervaardigen. Deze biljetten worden dus meer waard dan de nominale waarde wegens schaarste. Deze ‘premie’ boven de nominale waarde kan eigenlijk al gezien worden als negatieve rente op cash!

De elite probeert de massa slechts een kant op te duwen: ‘maakt uw vermogen zichtbaar voor ons!’ Het goud en grote geld is voor terrorismefinanciering en geldwitwaspraktijken. Nu heeft de elite het nog over cash. Wanneer ze het gaan hebben over goud, dan weet u hoe laat het is. In ieder geval bent u op dit ogenblik nog op tijd.

Door Richard de Feber voor SlimBeleggen.com

Over de auteur

Richard is altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van de macro-economie, geopolitiek en de goud- en zilvermarkt. Technisch directeur van Goud-Portal & Goudvergelijken.nl.