Elon Musk: ´U kunt een Tesla kopen met bitcoin´

Inderdaad, en dat zat er eigenlijk ook aan te komen, achteraf gezien? (Altijd makkelijk om ´achteraf´ de dingen helder te zien; geen betere toekomstvoorspellers dan zij die over het verleden voorspellen!) Alle gekheid op een digitaal stokje: opnieuw slaagt Elon erin de markten te bewegen. Voor zijn eigen bedrijf, vast, wanneer de Amerikaanse beurzen voor Europa ook straks openen. En op moment van schrijven voor de bitcoin koers, die er meteen 2000 dollar bij doet. Twee bijkomende opmerkingen en het zijn geen details. Mister Future – mogen we hem zo noemen? – zal de ontvangen BTC ook in BTC aanhouden (kan ook tellen als statement?!) Plus: voorlopig alleen nog toegestaan aan Amerikaanse kopers

Sparen voor en in bitcoin

Ondergetekende maakt denkt hij ook een saillante, pittige opmerking met het volgende (maar dat is aan de lezer om over te oordelen, let wel op de feiten, daarover dadelijk meer). ´U kunt een Tesla kopen met bitcoin´, zo gul is Elon wel. Gesteld, wat te verwachten is, dat de rest van de wereld buiten de VS dit in de nabije toekomst ook zal ´mogen´ doen. Maar…wat indien u het geld ervoor niet bezit? Dat u géén hele BTC bezit, nog altijd een kleine 50.000 euro? Niet direct zakgeld voor de meeste stervelingen, toch? Dan…kunt…u…er…toch…gewoon…voor…spáren? Sparen, u weet wel. Neen, niet bij AMRO of ING want dan duurt het tot u een ons weegt, aan 0,00000001 procent rente (ik doe er effe een gooi naar, uit de losse pols).

In bitcoin we trust

Neen, u spaart gewoon…in bitcoin! Elke maand koopt u voor een vast bedrag BTC, zo koopt u hoog maar ook laag, en wie weet, binnen een jaartje of zo mogen (nou ja) ook Europeanen met bitcoin betalen. En bezit u misschien wel al zo´n hele BTC? Geen financieel advies, dat spreekt. Maar de markt ziet er technisch wel uitstekend uit voor bitcoin, en vele altcoins niet te na gesproken, die soms nog sneller vooruitschieten. U kunt dit zo u wilt zelf hier controleren: hogere toppen en hogere dalen, in versnelling, sinds begin 2021. Een bijna koersverdubbeling van bitcoin in nog geen drie maanden ook – beseft u wat dit betekent? Dat u mogelijk nog sneller zo´n bitcoin in bezit krijgt. Ik help het u wensen. In God we trust. In Elon we trust? Hmm… In USD we trust? Nee hoor, het zal eerder zijn: In Bitcoin we trust! Kan natuurlijk alleen maar voor mezelf spreken. En een slordige 100 miljoen anderen, vast. Wat u?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: