Elrond

Elrond is een blockchain project dat razendsnelle transacties mogelijk maakt dankzij sharding. Het is een allesomvattend ecosysteem met onder andere toepassingen in fintech.

Bovendien biedt het sharding systeem ook een oplossing voor schaalbaarheid en biedt Erlond een ultiem beveiligingssysteem dankzij het secure proof-of-stake consensus mechanisme.

Elrond is niet zomaar een copy-paste crypto en onderscheidt zich duidelijk van de massa. De snelheid en schaalbaarheid kunnen doorslaggevend zijn in de toepasbaarheid van de technologie en de groei van het systeem.

Laten we daarom eens dieper induiken op de precieze werking.

Snelheid en schaalbaarheid

Toen Elrond in 2017 ontwikkeld werd door de 2 broers Beniamin en Lucian Mincu, was een van hun grote ambities om een oplossing te bieden aan het probleem van schaalbaarheid. De oplossing die hiervoor gebruikt wordt is het systeem van “shards”, letterlijk vertaald “scherven”. Deze shards zijn kleinere onderverdelingen van het netwerk die elk verantwoordelijk zijn voor een deel van de accounts, smart contracts en ook voor de verwerking van transacties.

Het systeem van “adaptive state sharding” waarbij de voordelen van alle drie sharding types, (state, transacties en netwerk), gecombineerd worden, verbetert de communicatie tussen de shards en zorgt voor een verhoogde capaciteit wat zich vertaald in een ongeziene snelheid en schaalbaarheid. Het smart contract executie platform is in staat om 15000 transacties per seconde te verwerken, met een latentie-tijd van 6 seconden en een transactiekost van $0,0001 USD.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Elrond gebruikt een secure proof-of-stake concensus (sPoS) algoritme. Hierbij moeten de nodes hun ELGD-tokens staken om te kunnen deelnemen aan het validatieproces. Elke validator krijgt een score die gebaseerd is op eerdere deelnames, en bij een te lage score zal deze beboet worden en niet meer geselecteerd of zelfs verwijderd worden.

Elke node in de shard bepaalt dus welke validators zullen deelnemen aan het proces. Bovendien wordt de uiteindelijke selectie van validators elke validatieronde opnieuw willekeurig geselecteerd op basis van het laatste block. Op regelmatige basis worden de validators ook nog eens extra willekeurig verdeeld tussen de nodes. Elrond slaagt erin om in minder dan 100ms de consensus groep te selecteren.

Naast de “standaard” decentralisatie zoekt Elrond ook naar oplossingen voor cross-chain interoperabiliteit. Het team wil het gebruik van exchanges als belangrijkste punt voor de interactie tussen blockchains verminderen.

Het Elrond netwerk heeft plannen om de volledige communicatie te voorzien tussen externe diensten, beginnend bij de ontwikkeling van de Elrond Virtual Machine (EVM). Deze ondersteunt smart contracts zodat er betrouwbare transacties kunnen plaatsvinden tussen Elrond, Ethereum en andere ERC-20 tokens zonder het gebruik van een exchange.

Elrond koersDe prijs van Elrond

De EGLD-token wordt onder andere gebruikt door ontwikkelaars die moeten betalen om het netwerk te mogen gebruiken. Validators kunnen op hun beurt dan weer EGLD-tokens ontvangen voor de service die zij op het netwerk aanbieden. En uiteraard kan jij door de investering in EGLD mogelijks meesurfen op het succes van Elrond.

De token is nog niet lang publiekelijk verkrijgbaar, maar de vroege investeerders die er in september 2020 al bij waren hebben de waarde van de token al stabiel zien klimmen en zagen hun investering in februari 2021 al vervijfvoudigd! 

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Elrond. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Elrond koers verwachting 2021 – 2025 – De laatste Elrond prognose

De missie van Elrond is om iedereen toegang te geven tot de digitale economie. Bovendien willen ze dit doen met een gigantische verbetering in snelheid, schaalbaarheid, kostenplaatje en gebruikerservaring. Het netwerk zou momenteel al 250.000 transacties per seconde kunnen verwerken. De combinatie van schaalbaarheid, door het bijkomen van extra nodes, en de parallelle verwerking van gegevens dankzij sharding maakt dat Elrond op dit gebied echt een enorme voorsprong heeft vergeleken met andere blockchain netwerken. Als het platform dit weet te vertalen naar relevante toepassingen en adaptatie bij het grotere publiek, dan kan Elrond en de EGLD-token verzekerd zijn van een sterke positie binnen de cryptowereld. 

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter Elrond dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Elrond toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

Elrond kopen of verkopen

Wil je Elrond kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit en Binance

Beste websites om Elrond (ERD) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 data-lazy-src=

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 data-lazy-src=

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 data-lazy-src=

Nederlandse exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkLitebit
 data-lazy-src=

Grote broker voor crypto en aandelen

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

100

BekijkBitpanda
 data-lazy-src=

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Elrond kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Elrond zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.