Engeland pompt nog eens 59 miljard euro in economie

1

pound
De Bank of England (BoE) heeft donderdag besloten om boven op de 125 miljard pond die de Britse centrale bank in maart en mei al bijdrukte, nog eens 50 miljard pond in de economie te pompen. Het geld zal worden gebruikt om slechte leningen van banken en staatsobligaties op te kopen. De Bank of England doet er momenteel alles aan om banken weer geld te laten uitlenen aan consumenten en bedrijven sinds deflatie op de loer ligt.


De maatregel in Groot-Brittanië volgt na nieuwe economische cijfers en resultaten die illustreren dat het weliswaar iets beter, maar nog lang niet goed gaat in het Verenigd Koninkrijk. De economie is nog zieker dan werd gedacht. Als gevolg van de kwantitatieve versoepeling (ook wel quantitative easing genoemd), daalde het Britse Pond ten opzichte van de Dollar én de Euro. Momenteel is één pond (£1,-), $1,67 en €1,17 waard.

De BoE liet de rente ongewijzigd op 0,5%. De aandelenbeurzen reageerden positief op de ingreep van de centrale bank. De hulp zou voornamelijk de financiële sector ten goede moeten komen. Een verhoging van de intrestvoeten zal waarschijnlijk voorlopig niet aan de orde zijn.