Er zijn leugens, Grove Leugens…en statistieken

Eén van die Allergrootste Leugens wordt met statistieken gefabriceerd. De Amerikaanse werkloosheidcijfers over mei 2020 in dit geval. Degene die het publiek voorgehouden worden, die officieel gepubliceerd worden? Die zijn dus helemaal niét waar. Vals, verdraaid, onvolledig, gelogen, you name it. Want met cijfers is alles te ‘bewijzen’ plus het tegendeel. Vallen ze in je nadeel uit? Tonen ze een realiteit die niet goed uitkomt? Dan verander je ze toch? Past ze aan. Geen haan die erom kraait. Of toch, één iemand die cry wolf roept. Jim Rickards dus en het is géén blijde boodschap die hij brengt…

De eersten zullen…de eersten blijven

Om volledig te zijn, er was nog iemand die al eerder op Twitter opmerkte dat de recentste officiële Amerikaanse werkloosheidcijfers vals waren. ‘May sees biggest jobs increase ever of 2.5 million as economy starts to recover from coronavirus’, kopte cnbc.com op 5 juni 2020. Eenzelfde bericht werd door zowat heel de MSM overgenomen. De financiële markten riepen in koor Hosanna! Zoveel jobs erbij, de Amerikaanse economie herstelt! Niet dus. Close but no cigar. Ondergetekende las de tweet die de waarheid vertelde. Vier komma zeven miljoen werklozen waren geteld als werkenden (en het zijn er nog meer zelfs aldus Rickards)! Kleine vergissing of…? In ieder geval maakt precies dit het verschil tussen weer een toename van de werkloosheid moeten melden, voor de negende of tiende week op rij…of een opvallende àfname ervan. Een heel opvallende want niet verwachtte afname. Natuurlijk was die totaal onverwacht door de markten. Het was ook niet wààr!

Geen illusies

We kunnen u de tweet in kwestie gelukkig nog tonen. We lazen hem…en lazen verder. Drukdrukdruk, zoveel meer nog te lezen, zoveel nog te schrijven. Move on, move on. Wel herinneren we ons nog vaag toen gedacht te hebben: ‘zie je wel? ’t is weer bogus’. Iets in die aard. Zozeer zijn we al aan dergelijke ’terechtwijzingen’ gewend, van officiële leugens en andere verdraaiingen van de werkelijkheid. Zo weinig illusies koesteren we nog. U vast ook, beste lezers? Dus bleven we er ook niet bij stil staan; move on, move on. Maar al dit komt nu wel terug boven. Is opnieuw aan de orde nu niemand minder dan Jim Rickards er ook over begint. Wikipedia.org: James G. Rickards is een Amerikaanse advocaat, spreker, goudspeculant, mediacommentator en auteur op het gebied van financiën en edele metalen. Hij is de auteur van Currency Wars: The Making of the Next Global Crisis en vijf andere boeken.

Rickards:

‘The BLS report has tables and a lot of data in it. I read it closely because it lets you take a deeper look within the headline number.

It seems 4.9 million people who were absent from work may be technically unemployed but not counted as such.

Another 6.3 million were counted as dropped out of the labor force (and not unemployed) but that number is an estimate and seems high by customary standards. When you factor in these considerations, the actual unemployment rate may be 17.1%, not 13.3%.

So there’s a lot of noise in these employment statistics.’

Klikt u hier zo u wilt voor een belangrijke boodschap van Jim Rickards…

‘Alert Jim Rickards Warns Prepare For Economic Collapse – You May Never See ‘Normal’ Again’:

https://www.youtube.com/watch?v=omCMOIVeFI4

Waarom we ‘normaal’ waarschijnlijk nooit meer terug gaan zien:

4 reacties

 1. We doen nu net of er iets nieuws gebeurt. Even dichter bij huid luchthaven Schiphol daar wordt de geluidsoverlast niet gemeten maar berekent en zo blijft het altijd binnen de normen.
  Data vervaling is zo oud als de mensheid en wordt overal toe gepast.

 2. Er is niets nieuws onder de zon aangezien deze cijfers altijd altijd al gemanipuleerd zijn geweest, alleen nu ziet iedereen het pas omdat ze andere cijfers hadden verwacht. Alle vorige regeringen voor Trump deden precies hetzelfde. Alleen de MSM gaat hier niet over rapoorteren want dan krijgen ze wederom de boomerang in hun gezicht, want dan zal Trump en de zijnen laten zien hoe het hiervoor op de exact dezelfde manier is gegaan 🙂

 3. Of anders de kromme coronastatistieken. De coronacrisis zorgt voor de (economische) ontmaskering. Omdat het niet meer om tienden gaat, maar om tientallen procenten, waarmee de conjunctuur zal krimpen.

 4. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

  Er zijn al vele machten verdwenen in de oudheid, laten we recent blijven kijken.

  Het Romeinse militaire macht is gevallen, als alternatief, het Romeinse Religieuze macht gaat bijna ten onder, het Derde Rijk ging ten onder, blijven er nog 2 verrotte over en deze staan ook voor het drijfzand.
  Terug is geen optie meer, moeras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente reacties

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: