eToro Review

eToro is een online broker, bekend om hun copy trading functie, opgericht in 2007. Deze makelaar biedt CFD’s, cryptocurrencies, aandelen en ETF’s aan. eToro heeft een groot klantenbestand van 11 miljoen beleggers. eToro is actief in meer dan 140 landen. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Israël, en het is entiteiten geregistreerd in vele tier-1 rechtsgebieden. Deze omvatten de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

eToro is een veilige makelaar, gereguleerd door top-tier autoriteiten. Wij bevelen eToro aan voor zowel gevorderde als beginnende handelaren die willen genieten van commissie-vrije aandelenhandel of die de transacties van professionele handelaren willen kopiëren.

Recensie Samenvatting:

eToro is een topmakelaarskantoor voor beleggers die op zoek zijn naar commissievrije aandelenhandel. Hun handelsplatform biedt concurrerende vergoedingen, een geweldige mobiele handelsapp, een breed scala aan beleggingsopties en een kopieerhandelsfunctie. We hebben eToro geselecteerd als de beste broker voor copy trading en crypto trading.

De belangrijkste aantrekkingskracht van eToro is copy trading. Hierdoor kunnen eToro gebruikers die niet willen handelen, de trades van succesvolle traders kopiëren. Het investeringsplatform maakt dit soort betrokkenheid tussen peers mogelijk door een berichtenfunctie, een feed voor sociale media en andere soortgelijke add-ons te bieden die we in meer detail zullen uitleggen.

eToro heeft meer dan 300 miljoen transacties gefaciliteerd. Het bedrijf is zijn activiteiten aan het uitbreiden en richt zich op het betreden van de Aziatische markten om makelaarsdiensten aan te bieden aan China en Hong Kong.

Hieronder volgt een lijst van geregistreerde dochterondernemingen van eToro:

Verenigd Koninkrijk: eToro (UK) Ltd. gereguleerd door Financial Conduct Authority (FCA)
Australië: eToro AUS Capital Pty Ltd. gereguleerd door Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Cyprus: eToro (Europe) Ltd. gereguleerd door Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)                                                                                                                  Verenigde Staten: eToro USA LLC gereguleerd door US FinCEN

Waarom zou u deze recensie lezen?

We onderzochten en schreven deze uitgebreide beoordeling. Het zal u helpen tijd te besparen bij het beoordelen van wat eToro te bieden heeft voordat u een beslissing neemt over met welke makelaardij u in zee gaat. U kunt dit, en andere soortgelijke beoordelingen, gebruiken om bepaalde belangrijke kenmerken en eigenschappen van handelsplatforms te vergelijken. U kunt ze op een shortlist zetten en ze uitproberen via hun demo-rekeningen – indien beschikbaar – om degene te kiezen die u zult gebruiken om uw transacties uit te voeren.

Er zijn veel details te overwegen. Het kan overweldigend lijken omdat u moet uitzoeken welk platform concurrerende tarieven biedt, de beste klantenondersteuning biedt, een gebruiksvriendelijke handelsinterface heeft en natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat uw geld veilig is.

Trading Platform Overzicht

eToro is een multi-asset handelsplatform. Het biedt een verscheidenheid aan beleggingsproducten, waaronder aandelen, fiat valuta’s, grondstoffen, exchange-traded funds, en populaire cryptocurrencies, onder anderen. U kunt sommige verhandelen via CFD’s en sommige als activa.

eToro was een van de eerste brokers die een sociale handelsfunctie aanbood. Zij waren de pioniers van de hele trend. Tegenwoordig bieden veel rivalen vergelijkbare alternatieven aan. eToro blijft op dit specifieke gebied de weg wijzen.

Social trading is een combinatie van een social-media-achtige omgeving binnen een platform. Handelaren kunnen via eToro met elkaar in contact komen en chatten. Dit betekent dat andere handelaren hen kunnen volgen en hun prestaties kunnen bekijken en welke instrumenten zij verhandelen.

Zij hebben twee innovatieve producten op dit gebied geïntroduceerd: CopyTrader™ en CopyPortfolios™.

Het eToro platform heeft zijn reputatie verworven als een veilige en aantrekkelijke online makelaar voor zowel ervaren als amateur daghandelaren. Dit is te danken aan zijn lage handelskosten en gebruiksvriendelijke platform.

In 2019 lanceerde eToro een cryptobeurs genaamd eToroX, die wordt gereguleerd door de Gibraltar Financial Services Commission.

Web-gebaseerd platform

eToro biedt een web-based en een mobiel eigen platform voor de handel. Er is geen desktopplatform beschikbaar.

De handelsinterface van deze broker heeft 26 verschillende talen. Het ziet er gepolijst en modern uit, aantrekkelijk voor een jong publiek in tegenstelling tot de klassieke handel die door andere brokers wordt aangeboden.

Een nadeel van eToro’s platforms is dat de werkruimte niet aanpasbaar is. Handelaren moeten zich comfortabel voelen met de interface zoals die is.

Mobiele app

Zowel het webplatform als de mobiele app – bieden een tweestaps login, wat hun veiligheidsniveau voor eToro-gebruikers verhoogt. Zoekfuncties zijn voorspellend. Ze stellen de handelaar in staat om te bladeren door eToro’s grote aantal beschikbare effecten op hun mobiele apparaat.

Beide versies omvatten marktprijswaarschuwingen en meldingen en kunnen worden verzonden via push-notificaties.

Rapporten zijn beschikbaar onder het tabblad portefeuille. Handelaren kunnen een samenvatting vinden van hun transacties, hun marktwaarde, en de betaalde vergoedingen. Er is een rekeningoverzicht beschikbaar met een samenvatting van de transacties die gedurende een bepaalde periode zijn gedaan.

eToro vergoedingen

eToro handelsvergoedingen zijn aan de lage kant van de industrie. Het platform rekent geen kosten voor de handel in Amerikaanse aandelen en ETF’s. eToro CFD handelskosten zijn laag en ze zijn ingebouwd in de spread.

Voor aandelenindexen is de S & P 500 CFD handelsvergoeding 0,75 terwijl de Europa 50 CFD handelsvergoeding 3 is.

Het handelen in crypto-activa heeft een spread van 0,75% tot 5%. Beleggers in cryptocurrency’s worden eigenaar van het activum, tenzij ze handelen onder ASIC.

Valutaparen zijn duur om te verhandelen met behulp van het eToro-platform, aangezien de kosten voor de handel in EUR USD 3 pips bedragen, terwijl veel andere platforms tussen 0,6 en 1 pip per handel in rekening brengen. Handelaren die op zoek zijn naar forex brokers zijn elders beter af.

Stortingskosten

Er zijn geen stortingskosten bij eToro. De meeste brokers rekenen geen kosten voor het storten van geld op rekeningen.

Opname kosten

eToro rekent $5 opnamekosten voor bankoverschrijvingen. Dit is in lijn met de industrie standaard.

Inactiviteitsvergoeding

eToro rekent $10 per maand aan inactiviteits-vergoedingen als de gebruiker 12 maanden lang niet inlogt op de rekening. Voor overnight rollover vergoedingen is het afhankelijk van de huidige marktomstandigheden.

Ordersoorten

eToro heeft vier soorten orders beschikbaar:

Markt: een marktorder wordt uitgevoerd tegen de prijs die is genoteerd op het moment dat de order wordt geplaatst.
Limiet: deze order stelt een maximum of minimum prijs in waartegen de financiële activaklasse moet worden gekocht of verkocht.
Stop-loss: dit order wordt uitgevoerd zodra de koers van het effect een bepaald niveau bereikt.
Trailing stop-loss: een order die de trader in staat stelt winsten vast te zetten, aangezien het de verkoop van het actief alleen uitvoert als de prijs daalt (of stijgt voor een short-positie) tot een bepaald punt, terwijl het inactief blijft terwijl de prijs blijft bewegen in het voordeel van de trade.

Markten & Producten

Handelaren gebruiken eToro om honderden financiële activa te verhandelen. Deze omvatten valuta’s, indicaties, ETF’s en crypto handel. Elke activaklasse wordt verhandeld met verschillende beleggingsstrategieën. Aandelenhandel is niet beschikbaar. eToro’s portefeuille van beschikbare financiële producten is niet de grootste. Het is divers om als fatsoenlijk en bevredigend te worden beschouwd voor de meeste handelaren.

Met eToro verhandel je echte aandelen, ETF’s, en crypto’s. U kunt deze activa rechtstreeks houden en niet via CFD’s.

eToro is een van de beste brokers voor handelaren in cryptocurrencies en biedt een grote portefeuille van beschikbare crypto’s voor handelaren die zich op deze specifieke markt willen richten. *Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevend kader.

Populaire cryptocurrencies beschikbaar bij eToro:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ripple (XRP)
 • Dash
 • LiteCoin (LTC)
 • Ethereum Klassiek (ETC)
 • Cardano (ADA)
 • Stellar Lumens
  plus 85 meer…

eToro biedt CFD’s voor andere financiële activa, waaronder grondstoffen en aandelenindexen, samen met bepaalde vermogensbeheeroplossingen die worden geleverd met zijn kopieerhandelbenadering, zoals eToro Copy Portfolios™ en Copy Traders™-oplossing.

Met de Copy Portfolio™ kunnen handelaren de transacties van eToro’s team of van andere handelaren kopiëren. Kopiehandel maakt het mogelijk om handelsstrategieën na te bootsen. Het platform neemt de leiding over de handelsrekening en wijzigt de portefeuille van de gebruiker op basis van de veranderingen die de gekopieerde portefeuille in de loop van de tijd maakt.

Met de Copy Trader™ oplossing kunnen handelaren door een lijst van handelaren binnen het platform bladeren om de best presterende handelaren te kiezen om hun portefeuilles te kopiëren.

Deze beide functies zijn aantrekkelijk voor passieve handelaren en voor onervaren handelaren. Beginnende handelaren kunnen inzichten krijgen van succesvolle handelaren.

eToro Portemonnee

De eToro wallet app is een veilige digitale wallet met meer dan 120 ondersteunde cryptocurrencies. De multi-crypto walled biedt veilig kopen, ontvangen en opslaan van crypto.

Onderzoek gereedschap

eToro biedt technische analyse tools samen met een aantal aanbevelingen door analisten, maar mist op de fundamentele gegevens.

Elke financiële activa heeft zijn eigen marktsentiment tracker. Het geeft het percentage van handelaren aan die geneigd zijn om het effect te kopen en te verkopen. U kunt commentaren van analisten vinden voor bepaalde populaire activa.

Charting tools zijn in orde, aangezien het platform over meer dan 70 technische indicatoren en grafieken beschikt. De langste tijdspanne die door de grafiektool wordt toegestaan is 6 maanden, wat teleurstellend is.

De nieuws feed is beperkt tot tweets en commentaren van handelaren binnen het platform. Grote mediakanalen zoals Reuters of Bloomberg zijn niet opgenomen.

De fundamentele gegevens voor het beleggen in aandelen bestaan uit financiële basisratio’s. Er zijn geen historische gegevens van balansen, winst- en verliesrekeningen, koersdoelen of winstramingen opgenomen.

De belangrijkste kracht van eToro is de sociale handelsfunctie. Dit stelt de eToro-gemeenschap in staat om handelsideeën te delen. Er wordt geen relevante analyse door derden aangeboden binnen de interface van het platform.

Onderwijs

Educatieve hulpmiddelen is niet de sterkste kant van eToro. Het educatief materiaal dat door deze makelaar wordt aangeboden is beperkt tot platform video tutorials en veelgestelde vragen. Deze zijn bedoeld om zaken te behandelen met betrekking tot de functionaliteiten van het platform, de beschikbare financiële activa, handelskosten, en soortgelijke onderwerpen.

De demorekening helpt beginners in hun leerproces zonder echt geld te hoeven investeren.

Klantenservice

eToro klantenondersteuning is behoorlijk, hoewel het op een paar gebieden ontbreekt. Het help centrum beschikt over een live chat functie, maar het is een beetje verborgen in de FAQ sectie. Handelaren hebben gemeld dat vertegenwoordigers druk zijn en er geen aandacht beschikbaar is tijdens het weekend. Er is geen e-mail of telefonische ondersteuning, omdat deze broker vertrouwt op support tickets die via de trading interface worden verstuurd. Het antwoord op deze tickets wordt naar de e-mail inbox van elke gebruiker gestuurd. De responstijd is snel – 24 uur of minder. eToro klantenservice is niet de beste, maar het is voldoende om basisproblemen te behandelen.

Opnames

Geld opnemen van eToro is eenvoudig. eToro rekent $5 opnamekosten. Het vereist een minimum bedrag van $30 per opname. Klanten nemen geld op met een bankkaart, elektronische portemonnee of bankrekening. Geld opnemen naar een rekening die een andere basisvaluta heeft dan de Amerikaanse dollar zal resulteren in extra omzettingskosten.

Voor cyptocurrencies is de eToro wallet beschikbaar (eToroX), dit is een multi-currency crypto wallet.

Credit, debit card, en elektronische portemonnee opnames zijn direct, bankrekening overschrijvingen duren tot 2 werkdagen.

Hoe een rekening te openen bij eToro?

Het openen van een nieuwe rekening bij eToro is eenvoudig en snel en het kan 100% online worden gedaan. Het zal een paar minuten duren om door de registratie te gaan. U kunt een kijkje nemen op het webplatform als u nog niet geregistreerd bent.

De handelsdiensten van eToro zijn beschikbaar in de meeste landen. Er is een aanzienlijke lijst van landen die verboden zijn om een rekening te openen bij eToro. Deze landen zijn onder andere Albanië, Canada, Cuba, Iran, Irak, Jamaica, Japan, Nicaragua, Pakistan, Syrië en Servië. Amerikaanse burgers buiten het Amerikaanse grondgebied kunnen geen rekening openen bij eToro.

Rekening soorten

Er zijn twee soorten rekeningen beschikbaar. eToro handelaren kunnen een particuliere rekening en een professionele rekening openen.

Retail rekening

Retail klanten krijgen toegang tot alle activa en copy trading of handmatig handelen. Hefboomwerking is beperkt, maar dekking door het beleggerscompensatiefonds en negatieve saldo bescherming is beschikbaar.

Professionele cliënten

Voor een professionele rekening moeten handelaren een test afleggen om hun kwalificatie te bepalen. ESMA beleggersbescherming zoals het beleggerscompensatiefonds en een beroep op de Financial Ombudsman Service is niet beschikbaar. Als professionele cliënt krijgt u toegang tot leverage.

Demorekening

Een demo-account is beschikbaar als u het platform van eToro wilt testen voordat u geld stort. Deze oefenrekening wordt geleverd met een beschikbaar saldo van $100.000. Handelaren beginnen met virtueel handelen met virtueel geld om het platform te leren kennen.

Populaire Belegger

Voor succesvolle handelaren biedt eToro een programma genaamd de populaire belegger. U krijgt een beheervergoeding betaald wanneer mensen uw transacties kopiëren.

Verificatieproces

Voordat u geld stort op de rekening moet u door een ID verificatie proces. Hiervoor is een identiteitsbewijs en een bewijs van ingezetenschap nodig. Het proces neemt minder dan een dag in beslag als ze alle vereiste documenten hebben ontvangen. U zult een snelle enquête moeten invullen om uw handelskennis en ervaring te beoordelen.

Het financieren van uw eToro-rekening

Geld storten op een eToro-rekening is eenvoudig en er zijn geen stortingskosten.

Stortingsmethoden

U kunt geld storten door gebruik te maken van credit- of debitcards of een elektronische portemonnee zoals PayPal of Skrill en het wordt in real time bijgeschreven. Bankoverschrijvingen nemen tot 7 dagen in beslag. Het platform zal in de nabije toekomst meer stortingsmogelijkheden toevoegen.

Minimale storting

De minimale storting om een retailrekening te openen is $200. Behalve voor het volgende:

Minimum voor klanten in Israël is $10.000.
Minimum voor klanten in de VS en Australië is $ 50.
Het minimum voor klanten in Rusland, China, Hong Kong, Taiwan, en Macau is $500.
Voor bankoverschrijvingen is de minimale storting $ 500.

De professionele rekening vereist dezelfde minimuminvestering. Het stelt de gebruiker in staat om meer hefboomwerking te nemen voor transacties. De handelaar moet aan bepaalde criteria voldoen om zich te kwalificeren als een professionele klant. eToro kan vereisen dat de eerste storting wordt gedaan via een krediet- of debetkaart. Latere stortingen kunnen worden gedaan met behulp van andere methoden die door het platform worden geaccepteerd. Een nadeel van deze broker is dat eToro één enkele valutabasis aanbiedt voor haar rekeningen, de Amerikaanse dollar. Andere online brokers bieden vijf of meer verschillende valuta’s aan voor hun rekeningen.

Handelaren moeten omzettingskosten betalen als zij geld storten op hun eToro-rekening door een betalingsmethode te gebruiken die een andere valuta dan de Amerikaanse dollar heeft. De omzettingskosten beginnen bij 50 pips, wat ongeveer 0,46% is van het bedrag dat op de rekening wordt gestort. U kunt alleen geld storten vanaf rekeningen op uw naam.

Is eToro veilig?

eToro is veilig en gereguleerd door de hoogste financiële autoriteiten. eToro staat onder toezicht van tier-1 financiële regelgevers. Deze omvatten de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk, de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), de Amerikaanse FinCEN, en de Australische Securities and Investments Commission (ASIC).

Britse beleggers worden beschermd door het Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Europese beleggers worden beschermd door het Beleggerscompensatiefonds dat is opgezet voor klanten van Cypriotische beleggingsondernemingen.

Wat is het beste aan dit handelsplatform?

Er zijn veel goede dingen te zeggen over eToro. Positieve elementen zetten deze broker bovenaan de lijst van de beste brokers om te overwegen als u wilt beginnen met handelen.

eToro biedt nul-fee handel in aandelen en ETF’s voor in de VS genoteerde effecten. Dit is een groot voordeel en zet het platform op de top van veel van zijn rivalen.

eToro’s vergoedingen voor CFD’s liggen onder het marktgemiddelde, hoewel zijn forex brokervergoedingen hoger zijn in vergelijking met andere brokers.

Het sociale platform van eToro heeft een ongelooflijk ontwerp en het is een boeiend alternatief voor degenen die hun reis beginnen. Handelaren kunnen in contact komen met meer ervaren collega’s of potentiële handelsideeën zoeken om mee te beginnen door gebruik te maken van de sociale feed.

U moet zich ervan bewust zijn dat CFD’s complexe instrumenten zijn en komen met een hoog risico om geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. Houd er rekening mee dat 75% van de rekeningen van particuliere beleggers geld verliezen bij het handelen in CFD’s. U moet begrijpen hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico van het verliezen van uw geld te nemen.

Conclusie

eToro is een veilige en gereguleerde effectenmakelaar zonder commissies. Het heeft een eenvoudig, gemakkelijk te gebruiken handelsplatform en een geweldige mobiele handelsapp. eToro biedt beleggen in aandelen, CFD’s, forex-paren en ETF’s. Het is het beste voor kopiëren en cryptocurrency handel. Het openen van een rekening is eenvoudig en de klantenondersteuning is goed.

Deze online broker is actief in meer dan 140 landen en heeft meer dan 11 miljoen klanten.

Er zijn 30 landen die verboden zijn om een rekening te openen. De minimale storting om een rekening te openen bij eToro is $200. Dit bedrag varieert voor inwoners van Israël, Rusland, China, Hong Kong, Taiwan, Macau, Australië, en de Verenigde Staten. Voor bankoverschrijvingen is de minimale storting $500. Er zijn geen stortingskosten.

Gebruikers kunnen zich aanmelden voor een demo-account voordat ze geld storten op eToro. De virtuele handelsrekening wordt geleverd met een saldo van $100.000. U moet de ID verificatie voltooien, voordat u geld op de rekening stort.

eToro is een multi-asset platform dat een fatsoenlijke selectie van US-genoteerde aandelen, ETF’s, valutaparen, cryptocurrencies, en CFD’s biedt. Het handelsplatform is beschikbaar in 26 verschillende talen. Charting tools omvatten meer dan 70 technische indicatoren.

Samenvattend kunnen we eToro aanbevelen als het beste sociale handelsplatform en hun nul-commissie aandelenhandel.

 

Let op. eToro is een multi-asset platform dat beleggingen in aandelen en crypto activa biedt, evenals de handel in CFD’s.
Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en, vanwege het hefboomeffect, een hoog risico houden om snel geld te verliezen. 68% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. Je moet daarom zeker weten dat je begrijpt hoe CFD’s werken en of je het hoge risico dat je jouw geld verliest kunt veroorloven.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De getoonde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren en is mogelijk niet voldoende als basis voor een beleggingsbeslissing.

Copy Trading is een portefeuillebeheerdienst die wordt aangeboden door eToro (Europe) Ltd., die is geautoriseerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission.

Cryptoassets zijn volatiele instrumenten die in zeer korte tijd sterk kunnen fluctueren en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. In tegenstelling tot CFD’s is de handel in cryptocurrency niet gereguleerd en wordt daarom niet gecontroleerd door enig regelgevend kader van de EU.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: