Euro op hoogste punt in twee maanden

4

Ondanks de schuldenproblemen in Europa is de waarde van de euro in de afgelopen drie weken met bijna 6% gestegen ten opzichte van de dollar. De koers van de EUR/USD staat momenteel op het hoogste punt in de afgelopen 2 maanden. De actuele waarde schommelt momenteel tussen de $1,36 en de $1,37. De euro zit in een stijgende lijn sinds de ECB kenbaar heeft gemaakt dat de inflatie goed in de gaten gehouden wordt. De inflatie in de Eurozone kwam voor het eerst in lange tijd uit boven de 2%, het streefdoel van de centrale bank. Ondanks dat de ECB de rente eerder deze maand op 1% handhaafde, verwacht de markt wellicht dat de rente in Europa eerder zal worden verhoogd dan de rente in Amerika. Hierdoor stijgt de koers van de euro. Valutahandelaren en hedgefondsen krijgen afgelopen weken meer vertrouwen in de Europese munt. Uit cijfers van de Chicago Mercantile Exchange blijkt dat het aantal termijncontracten die uitgaan van een hogere eurokoers zijn gestegen tot 8 miljard dollar. Die cijfers zijn wel eens anders geweest. Ongeveer een half jaar geleden stonden er voor 7,4 miljard dollar aan contracten uit die uitgaan van een lagere euro en slechts 688 miljoen dollar die uitgingen van een sterkere euro. De eurodollar markt is de grootste financiële markt ter wereld en bereikt dagelijks een handelsvolume van meer dan $4 biljoen.

4 REACTIES

 1. De euro en de dollar zijn allebei zwak, helemaal als je beide valuta ga vergelijken met andere valuta van onder andere de opkomende economieën!

 2. De reden van de euro stijging had ik 2 maanden geleden al geschreven op dit forum. Het zal nog wel even doorstijgen (tot maart).
  Erg slecht dat ook forexnews dit niet zag, en nog steeds niet ziet.

  De reden is simpel!
  2 redenen:
  1. De Chinezen hebben de USD losgelaten als handelsmunt. Ze zijn “biljoenen” contracten aangegaan met o.a. Rusland voor de levering van olie in YUAN. NIET meer in USD.

  2. De Chinezen dumpen hun stroom USD weer gelijk terug in de VS. Dit deden ze o.a. door massaal goud en zilver te kopen in USD. Maar ook in steeds hoger tempo andere grondstoffen zoals koper en aluminium.

  Gevolg: De USD is de wereldmunt steeds meer aan het verliezen. Dat betekent dat al die duizenden miljarden USD steeds meer terug naar de VS stroomt.
  En wat gebeurt er dan met de munt? Dat laat zich toch wel raden neem ik aan….

 3. 3. nog. Ook de staatsleningen USD worden steeds minder versleten in het buitenland. De rente van dat geld gaat voortaan naar de FED en andere VS banken.

  En reken maar de de Engelse pond ook rake klappen krijgt de komende tijd. Die gaat fors dalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.