Europa wil de waarheid niet zien

27

Ondank alle inspanningen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Francois Hollande zal het bereikte akkoord in Minsk het papier waarop het geschreven staat niet waard zijn. In feite waren de onderhandelingen een schaamteloze vertoning van Russische zijde. Putin heeft tot nu toe bij hoog en bij laag beweerd niets met de pro-Russische separatisten in de Oekraïne van doen te hebben. Maar waarom zat hij dan in Minsk aan de onderhandelingstafel en niet een vertegenwoordiger van de separatisten? Vandaag, nog geen etmaal na het nieuwe bestandsakkoord begint Rusland al afstand te nemen. Het Kremlin noemt de uitvoering van het Minsk-akkoord ‘niet onze zaak’. De separatisten hebben eveneens te kennen gegeven zich niet aan het bestand te willen houden.

poetin rusland

Europa wil de waarheid niet zien

In de nacht dat de onderhandelingen met de Russische president plaats vonden hebben onafhankelijke getuigen minimaal 50 Russische tanks en 40 stuks zware artillerie de Russisch-Oekraïense grens zien passeren, evenals 350 Russische militairen. Eerder zijn via de zogenaamde hulpkonvooien Russische wapens en manschappen de grens overgebracht.

Cynischer kan het machtsspel door Putin niet gespeeld worden. Onderhandelen en tegelijkertijd wapens naar de pro-Russische separatisten sturen. Een wapenstilstand afdwingen die pas 72 uur na het gesloten akkoord in werking zal treden. Hoe verzin je het. De man die openlijk spreekt over Noworossija.

De westerse wereld laat zich compleet voor de gek houden door Putin. Dat staakt het vuren zal, als het er al van komt, niet lang duren en dan begint de strijd opnieuw. Putin weet dat het westen bang is voor een confrontatie en maakt daar schaamteloos gebruik van. Zo heeft hij de Krim verleden jaar veroverd en zo zal hij ook het oostelijk deel van Oekraïne via de separatisten in zijn bezit krijgen. Het lijkt wel of Europa de waarheid niet wil zien.

Het uiteindelijke doel is Oekraïne als land destabiliseren. Rusland is militair de belangrijkste factor in de Oekraïense oorlog. In de Noordwestelijke Russische stad Pskow, vlak bij de grens met Estland zijn vorige week de lijken begraven van Russische parachutisten die bij gevechten in de Oekraïne om het leven zijn gekomen. De familie van de gesneuvelde soldaten worden monddood gemaakt. De begrafenissen vallen onder het Russische staatsgeheim.

Putin moet koekje van eigen deeg krijgen

Putin is op een kinderlijke maar gevaarlijke manier bezig het westen uit te dagen. Niet alleen door annexatie van de Krim en het ontketenen van een oorlog in de Oekraïne, maar ook door middel van het kat-en-muisspel dat de Russische luchtmacht met het westen speelt. Russische langeafstandbommenwerpers die hun transponders uitzetten en een gevaar voor de burgerluchtvaart vormen. Demonstratief maritiem vertoon in het Kanaal en rond de Baltische staten. Het schenden van de territoriale wateren van Zweden en de incidenten waarbij NATO jachtvliegtuigen Russische gevechtsvliegtuigen naar de uitgang begeleiden zijn niet meer te tellen.

De economische sancties van het westen maken op Putin weinig indruk. De erbarmelijke staat van de Russische economie is, in zijn optiek, de schuld van het westen en zorgt voor nog meer steun voor Putin. Hij heeft zijn handen vrij. De binnenlandse media zijn monddood gemaakt en de propagandaoorlog die in Rusland gevoerd wordt is ronduit schaamteloos. Ook op de westerse internetfora zijn Russische propaganda-activisten bijzonder actief.

Merkel & Co hebben te kennen gegeven dat Europa het conflict diplomatiek wil oplossen. Andere mogelijkheden, behoudens de economische sancties, zijn er niet. De bewapeningsoptie mag en kan niet. Dat is vreemd, zeker tegenover een machofiguur als Putin. De vrede tijdens de Koude Oorlog kon alleen bestaan vanwege een militair machtsevenwicht tussen het Warschau Pact en de NATO. Niet voor niets is het bekende gezegde ‘Wie de vrede lief heeft bewapent zich voor oorlog’.

Een appeasement houding tegenover het Rusland van Putin werkt averechts. Putin, met zijn primitieve instelling, kan alleen gestopt worden wanneer hij een koekje van eigen deeg krijgt. Het westen mag best de spierballen laten rollen, dat is de beste remedie om een werkelijk toekomstige oorlog te vermijden. Immers, wanneer een roofdier bloed ruikt en proeft is het niet meer tegen te houden. Ook Putin zal bij verdere successen overmoedig kunnen worden en dan zijn de poppen pas echt aan het dansen.

Joost de Weter, via Opinieplatform Citareg

27 REACTIES

 1. Ik vrees een beetje dat het Westen zichzelf voor de gek houdt, laat ons dat rustig voortzetten om het nadien over oplossingen te hebben. Maar goed, er zal geen tijd voor zijn omdat er teveel problemen zijn. We hebben dat nog eens gehoord, een tijdje geleden, zelfde scenario. Angst is een slechte raadgever, zegt men in de boekjes.

 2. De auteur van dit artikel is slecht geïnformeerd met betrekking tot het conflict in Oekraïne, de pro westerse oorlogs retoriek straalt van het artikel af.
  Het uiteindelijke doel van het Westen is om Oekraïne als land destabiliseren, het Westen is het conflict immers begonnen en heeft het enorm laten escaleren door een onrechtmatige staatsgreep van extreem rechtse Nazis te steunen en de democratisch verkozen overheid van Oekraïne met grof geweld door middel van het ontketenen van een burger oorlog te verwijderen.
  Het Westen wil koste wat kost een geweldadig extreem rechts ondemocratisch pro westers regime steunen onder het mom van vrijheid en democratie.
  Europa en Amerika grijpen werkelijk waar elke gelegenheid aan om het conflict nog verder te laten escaleren, en vervolgens wijzen ze met de vinger naar Rusland als boosdoener.
  Hetzelfde is in Syrië gebeurt waar het Westen ook door middel van het uitlokken van een burger oorlog en het promoten van geweld de boel heeft laten destabiliseren en escaleren.

 3. Oei, oei. Voer voor discussie. Had deze columnist hoger ingeschat. Erg eenzijdig belicht. Veel mensen begrijpen de onderliggende oorzaak nog niet. Ukrain is een gevaarlijk kruitvat met Obama als onruststoker en oorlogshitser op de achtergrond. Ik denk dat Merkel heel goed begrijpt hoe gevaarlijk de situatie is. Ze wil absoluut niet militair ingrijpen, maar wordt waarschijnlijk afgetroefd door de andere EU-oorlogshitsers, van Baalen en cs. Als GB en de VS hun zin krijgen dan wordt dit een wapenwedloop met alle nare gevolgen van dien. Putin duldt geen NAVO-cordon en dat lijkt heel begrijpelijk. Wat moeten wij in de EU met een land als de Ukrain? Wordt net als Greece een bodemloze put. Wie gaat er zo dadelijk voor die enorme puinzooi daar opdraaien? Het land lag daar als een mooie buffer tussen twee verschillende culturen in Europa. Ze moeten hun eigen regionale problemen oplossen, wij hebben daar niets te zoeken. Het materialistische Amerika met z’n enorme schuldenberg zoekt met z’n handlangers met een zelfde schuldenstructuur naar een afleidingsmanoeuvre om de nietsvermoedende burgers af te leiden van een naderende val van ons fiat-geldsysteem. De geschiedenis heeft ons geleerd dat oorlogen altijd worden veroorzaakt door een economische ineenstorting, meestal de val van muntunies, en door botsende religies/culturen. Aangezien wij mensen nooit leren van de fouten van vroeger zullen we ook nu weer in herhaling vallen.

 4. Het klopt inderdaad dat Europa de waarheid van hun eigen falen, foute en totaal onethische optreden en tiranieke acties in onder andere Oekraine niet wil zien.
  Oekraine is ondertussen al helemaal leeg geplunderd door Europa en Amerika en zijn nu totaal afhankelijk van noodleningen van het IMF om het wegkwijnende land overeind te houden en niet in totale anarchie weg te laten zakken.

  Oekraine is een belangrijk doorvoer knoop punt voor Russich aardgas bestemd voor de Europese markt, door Oekraine te destabiliseren willen de Amerikanen Europa minder afhankelijk van Russische grondstoffen maken en dwingen naar alternatieven te zoeken.
  Zoals bijvoorbeel de optie om Syrie nog verder te laten destabiliseren en in een orgie van geweld te storten om daar de controle over te nemen door een ondemocratische Westers gezinde marionetten regering te installeren en daar een pijpleiding doorheen aan te leggen om aardgas uit Qatar (grondstof toevoer waar de Amerikanen meer controle over kunnen uitoefenen) naar de Europese markt te brengen.

  Dit is allemaal een grote farce en heeft helemaal niets met het welzijn van de bevolkingen van Oekraine of Syrie of met vrijheid en democratie te maken.
  De Westerse motieven om deze conflicten te ontketenen, te promoten en te laten escaleren zijn zo egocentrisch als het maar kan, en de volkeren moorden die zij daar plegen met totale onverschilligheid en minachting voor de meest basale normen en waarden worden met de goedkeuring en steun van Europees belasting geld uitgevoerd.

  Europa en vooral de Europese bevolkingen willen de waarheid niet zien dat zelfs onze zogenaamde Amerikaanse zaken partners complete schijt hebben aan Europa of zoals Victoria Nulland al eens profetisch zei “F*ck the EU!” en iedereen die ook maar een beetje bekend is met dit conflict zal de kern van waarheid in deze uitdrukking wel moeten erkennen.

 5. De waarheid ligt iets eenvoudiger………Het Westen denkt misschien suprieur te zijn, maar is de realiteit kwijt geraakt. Een “ouderwetse oorlog” voeren doen we niet meer, daar zijn we te beschaafd voor! Wij praten alleen, dat is ons geleerd.
  We zijn niet in staat slachtoffers op te offeren voor het doel, ongeacht of dit militairen of burgers zijn.

  Daarbij zijn we niet in staat om uberhaupt oorlog te voeren. OK, we kunnen 3 vliegtuigjes sturen of zo, maar tanks, kanonnen of schepen zijn weg bezuinigd. Het was natuurlijk veel belangrijker om Griekenland bij de EU te houden, dat mag ook wat kosten, daarom was geen geld meer beschikbaar om een goed leger in stand te houden.

  Tja, je kan je geld nu eenmaal maar een keer uitgeven.

  We hebben dus helemaal geen leger meer, behoudens wat restanten, die nog niet ontmanteld of ontslagen zijn. Daarbij zit de helft in Mali, daar moeten we ons natuurlijk ook mee bemoeien. De overige jongens zijn niet getraind, en kunnen moeilijk naar het front. Bovendien hebben we geen kogels en granaten meer. Tja, de wapenfabrieken in Nederland zijn al jaren gesloten, die waren niet nodig, toch! Bovendien heel onveilig zo’n fabriek die explosieven maakt, weg ermee.

  Misschien hebben we wel een grote bek, maar de spierballen zijn niet aanwezig, dan krijg je meestal harde klappen. Helaas is dit op heel de EU van toepassing!

  Nee, het is veel belangrijker, je geld uit te geven, aan corrupte bankiers, stelende politici, en een mega leger werklozen en gelukzoekers.

  O, die Amerikanen zijn iets slimmer, daar kunnen we iets van leren. Het Amerikaanse burgerschap in ruil voor 6 jaar vechten in het lager. Tja, er zitten alleen huurlingen in het Amerikaanse leger (en arme studenten, waarvan de ouders de studiekosten niet kunnen betalen)
  Volgens mij zitten er wel een half miljoen gelukzoekers in Nederland, als die nou eens willen blijven, dan mogen ze daar ook iets voor doen, toch? En arme studenten zijn in opkomst met het afschaffen van de studiebeurs, die kunnen ze natuurlijk ook verdienen, met een tegenprestatie.

  Jammer, dat onze slimme politici dit niet kunnen bedenken, ze kunnen heel veel leren van die Amerikanen.

  Europa is vervallen tot een paradijs van dromers en weldoeners, die denken met praten alles glad te kunnen strijken…….dat wordt nog lachen!

  • Dat krijg je ervan als al je zogenaamde welvaart op schuld papier is gebouwt en je erin gaat geloven dat je echte welvaart uit hete perslucht kan creëren, als het niet door geautomatiseerde machines werd gedrukt dan zou je het beheren van de geldpers natuurlijk ook als eerlijk en hard werk kunnen zien…

 6. Dit artikel is een misplaatste grap, of misschien CIA/mossad infiltratie op de redactie van deze website?

  Regelrechte Leugens (met hoofdletter) en schaamteloze pro-westerse propaganda.

 7. Zo. Geen enkele positieve reactie op dit artikel, dat regelrecht van de NOS overgenomen lijkt te zijn.
  Er zijn nog mensen die een beetje nadenken. Er is nog hoop.

  • Mensen worden zo langzamerhand helemaal kots misselijk van het gelieg en bedrieg van deze ondemocratische Europese en Westerse leiders waarvan het enigste bestaanrecht is om de belangen van een handje vol bevoorrechte mensen te beschermen.
   Deze zogenaamde onverkozen Westerse leiders die telkens met hun dikke vette weldoorvoede vingers naar het Oosten als schuldige wijzen als ze zelf de boel weer lopen te besodemieteren en te bestelen in plaats van eens kritisch naar hun eigen door en door corrupte en bespottelijke gedrag te kijken.

   • Precies. De krant openslaan, of de televisie aanzetten, zonder een teiltje ernaast is al niet meer mogelijk. Maar nu ook op Biflatie… Dat is toch wel zorgelijk.
    Blijf kritisch kijken naar wat je voorgeschoteld wordt.

    • Ja inderdaad, van de door de overheid gecontroleerde staats media had ik het wel verwacht.
     Normaal gesproken neem ik niet eens de moeite om hier te reageren maar het artikel van deze slecht onderwezen auteur is zulke ongegeneerde pro westerse propaganda dat ik het niet kon laten.
     Erg jammer dit soort eenzijdige beschamende en hersenloze tunnelvisie troep op Biflatie word geplaatst.

    • ksta der ook van te kijken wanneer ik hier af en toe nog eens lees..
     (en dat wordt ook steeds minder , met wat zich hier ontwikkeld)

     daarom kijk ik ook geen nieuws meer en focus me op zaken die kunnen bijdragen aan het verbeteren van lokale omgeving door actie te nemen en zo te laten zien dat het ook anders kan.
     Dat zet meer zoden aan de dijk dan constant discussieren over de oneerlijkheid en ellende binnen de matrix.

 8. De enigsten die hier overmoedig zijn geworden zijn de overmoedige Europese en Amerikaanse politici die voor hun eigenaren als ware roofdieren alle welvaart uit zowel het noorden en westen als het zuiden en oosten van Europa proberen te roven ten behoeve van het winstbejag van hunzelf en een paar bevriende heersende personen/families/bedrijven.

  • Joost de Onweter met zijn lachwekkend misplaatste Westerse exceptionalisme gelooft nog in achterlijke fabeltjes zoals de illusie dat de EU Oekraine werkelijk welvaart, vrijheid en democratie gaan brengen terwijl de EU zelf op al die punten al moraal en financieel falliet is.

   Joost de Onweter zou eens met de lokale bevolking van Oekraine moeten gaan praten, die mensen zijn echt enorm vereerd en dankbaar voor alle elende en de burgeroorlog die we ze totaal onzelfzuchtig geschonken hebben en om als speelbal tussen Oost en West te dienen.

 9. Ik weet ook niet wie ik moet geloven inzake Oekraïne. Wat zullen de gevolgen zijn voor ons als burgers hier in Nederland wanneer Europa in oorlog komt met Rusland? En zal dat samen met de Griekse problemen leiden tot de totale ineenstorting van de Eurozone en daarmee ook tot de verwoesting van het huidige monetaire en financiële systeem?

  • Men voorspelt al veel langer een wereldconflict, men weet enkel niet waar het lont ontbranden zal. Er zijn ook alternatieven om een dergelijk scenario te vermijden en een andere weg te kiezen. Maar misschien is het daar al te laat voor.

 10. Ho, ho Biflatie.
  Er zat een vijfde onverwachtse niet uitgenodigde partij aan tafel, de Seperatisten.
  Denkt u echt dat de Seperatisten zich aan een bestand zouden houden als ze niet uitgenodigd waren?
  Nou ja, bestand. Het is een fase van orde op zake stellen om vervolgens weer in alle hevigheid door te kunnen gaan met de activiteiten.
  Daar kan geen Merkel of Hollande verandering in brengen!

 11. Ik had Biflatie al uit mijn favorieten verwijderd. Nog eens rondkijkend springen mij de tranen in de ogen. Gelukkig voor dit soort oorlogshitsers is de neeeederlandse bevolking olie dom.

 12. Laat hem de EU maar snel overnemen en de guillotines klaarzetten. Ik zie de hoofden van onze landverraders al rollen. Die van Jan Kees wil ik als eerste zien rollen. Kan dit mijnheer Poetin ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.