‘Europeanen moeten vrezen voor hun geld’

cyprus no handsDe Duitse econoom Peter Bofinger heeft in een interview het Duitse weekblad Der Spiegel laten weten dat de onteigening van spaartegoeden in Cyprus niet alleen funest voor de Cyprioten, maar ook een extreem groot gevaar vormt voor het financiële systeem in de EU.  Een bankrun in andere Europese landen sluit Bofinger dan ook niet uit.

Dit is het slechtste dat je je kunt voorstellen, zegt Bofinger. Kleine spaarders laten opdraaien voor de bailout is gevaarlijk. Alle mensen met spaargeld in de EU zullen vanaf heden in hun achterhoofd houden dat ze het wellicht kwijt kunnen raken. ”Europeanen moeten vrezen voor hun geld”.

Op de vraag van Der Spiegel over een eventuele besmetting naar andere eurolanden antwoordt hij: ‘De kans is aanwezig dat de Spaanjaarden, Italianen en Portugezen ook naar de bank zullen gaan. Zodra er weer iets fout gaat met de eurocrisis, zullen de mensen zich Cyprus herinneren. Ze zullen naar de bank rennen en hun geld opnemen, waardoor de crisis natuurlijk steeds erger wordt.’

Lees het hele artikel: ‘Europe’s Citizens Now Have to Fear for Their Money’

21 reacties

 1. De EU is een product van hoogmoedswaanzinnigen. Komisch dat vele burgers nog steeds voor dat soort mafkezen stemmen.
  Inderdaad, democratie is een trieste, dommige bestuursvorm. Korte termijn genieten, lange termijn ellende.

  1. Wie zegt dat burgers voor dat soort menzen stemmen?

   Geloof je nu werkelijk dat de laatste verkiezingen eerlijk zijn verlopen? Dat mensen werkelijk kiezen voor een partij die constant liegt en bedriegt en het land kapot wil bezuinigen, waarvan men weet dat die partij de belangen van de elite behartigt en niet van de gewone arbeider?

   On topic: Al sinds 2008 heb ik geen vertrouwen meer in banken, en heb mijn geld dan ook van de bank afgehaald en veilig thuis bewaard. Natuurlijk zeggen banken dat het thuis niet veilig is, maar bij banken is het nog het minst veilig, banken, overheden, deurwaarders en iedereen die geld nodig heeft kan er bij banken terrecht om het zonder je toestemming er van af te halen. Een noodwetje is genoeg om de geld automaten te blokeren en je spaargeld in de EU te pompen. We hebben dat gezien met pensioenen en aan cyprus.

   Concluderend: “Je bent een rund als je geld bij banken runt.”

 2. ‘Cyprus’ is gewoon een (europees) ‘wapen’ dat (expres) is ‘ingezet’ in de (zogenaamde !) ‘Currency War’ die nou pas ‘lekker’ begint te lopen.

  Wat u echter NERGENS zult horen, zowel in de MSM als op ‘alternatieve sites’, is dat àlle economiën op àlle contintineneten (dus ook àlle munteenheden) onder TOTALE CONTROLE van de Rothschil staan.

  ‘Vreemd’ hè ?

  Ktm says : Welnéé joh, niemand ziet gewoon de (monetaire) Rhotthen Matrix, afgeleid als ze zijn door duizenden ‘detail-theorieën’.

  Wat is het toch fijn dat ‘Nederland’ Ktm heeft, hè ?

  Dabbedoelik !

  … stelletje ongesgoolden-gn-gnnnn …

  1. Ik weet dat je het enorm met jezelf getroffen hebt jonge man, MAAR wij delen dat met je, en laten ons graag door jou verlichten en verheffen.
   🙂

 3. Inwoners van de EU moeten hun gezonde verstand gebruiken en zien wat er gebeurt is.

  Ze moeten de persoonlijke middelen, hun fiat geld , waar ze nu nog beschikking over hebben gebruiken om zich zo veel mogelijk af te wenden van het huidig gemanipuleerde geldsysteem.

  Dus alles wat je aan je aan schuld gekocht hebt proberen te verkopen. En alles wat je er voor krijgt besteden aan zelfvoorzienendheid. Bv eens stuk land kopen in een gebied waar dat nog betaalbaar is, en daar een leven opbouwen.

  Doe alles wat mogelijk is om jezelf terug te trekken uit de op materie gerichtte maatschappij, en probeer zoveel mogelijk terug te keren naar de basis…

  Want alles staat op instrorten, en meer dan leven op natuurlijke wijze zal er niet overblijven…

 4. Kijk, en zo’n fictieve Bitcoin mag wèl van 10 naar 37$ stijgen hè ?

  Maar goud of zilver, the one and only true assets in times of a major financial crisis … nééééé, natùùùùùrlijk gaat dat Edele Koppel naar beneden ; loooo-gisch hè ?

  HOEZO is dit GEEN totààl KUNSTmatige (wereldwijde) monetaire crisis waar we momenteel in zitten ..?

  DE TWEE ULTIEME MONETAIRE KANARIES zijn de vleugeltjes gewoon (tijdelijk!) afgeknipt, THAT’S what happening … en de meest belàchelijke, virtuele SHIT mag ‘vliegen’ ??
  Na-tùùùr-lijk …

  Néé, Ktm-etje, jij bent vanavond gewoon paranoïa bezig, jongen !

  Ktm says :

  Maar na-tùùùùùr-lijk, waarde vrinden ..!

  (ps: nog ééntje dan, omdat jullie zo aandringen-gn-gnnnn…)

 5. Nee hoor , Marx Rutte zwaaide nog en zei dat het bij ons niet zal gebeuren. Ik las in de krant dat hij het er niet mee eens was. Inderdaad, in de televaag. En het domme onnozele Nederlandse volk sliep nog lang en arm verder.

 6. En toch is het allemaal vrij simpel. Als een politici roept NEE, DIT GAAT NIET GEBEUREN, bedoeld hij gewoon ja, dat gaat wel gebeuren.
  Als hij zegt we krijgen ons geld terug betekend dat we krijgen niks terug. Als hij zegt, we zijn het beste jongetje van de klas…..vul zelf maar in!

  Simpel lijkt mij…

  Nog een paar van die uitspraken:

  Onze banken zijn veilig: NIET DUS
  Hier is zoiets niet mogelijk: WEL DUS
  Wij hebben een sterke economie: NIET DUS, (noem het maar nep krediet economie)

  Ik heb het in 2009 misschien wel 20 keer geroepen. Nederland staat er nog slechter voor dan Griekenland. Ook in Griekenland kwam de waarheid pas boven toen er flinke economische krimp kwam.Maar toestand van Griekenland was in 2002 t/m 2007 net zo erg als vanaf 2008 Zo zien wij hier nu ook steeds meer waarheid naar boven komen drijven.
  Verschil is dat Griekenland zijn onderdanen al die jaren lang voor ongeveer 40% exploiteerde, Nederland zit al op 98%!!!!
  In feite is wat Nederland gedaan heeft nog schandaliger dan Griekenland. Want de inkomsten waren hier misschien wel het honderdvoudige van Griekenland.Alle vrouwen werken hier bijna,lage werkeloosheidscijfers gas inkomsten,haven rotterdam, Shell etc etc En met zo een gigantische inkomsten er nog zo een zooitje van maken?

  En geloof me, de echte schandalen moeten nog bekend worden gemaakt…

  1. De bv Beatrix kan als groot(?)aandelhouder van de Koninklijke Shell haar onderdanen met een pennestreek uit de brand helpen. “Zo waarlijk helpe mij god.”

 7. “Ze willen de kleine spaarder in Cyprus nu geloof ik 3% afnemen”

  Nog zoiets….

  Als regeringen direct geld van spaarders afneemt door hun spaargeld te verrekenen word iedereen hysterisch.

  Ik wil iedereen eraan herinneren dat wij Cyprus al voor zijn gegaan. Het beestje heeft hier een andere naam maar het resultaat komt 100% overeen met het truucje in Cyprus.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2013/11/hoogste-inflatie-eurozone-in-nederland.xml

  Juist ja, 3,2% inflatie !!!!

  1. goed gezien! hetzelfde principe, ander woord, en hier slikt iedereen die roof van ruim 3% (waarschijnlijk veel meer!), jaar na jaar (!!!) dankzij jarenlange propaganda, manipulatie, desinformatie en hersenspoeling!

 8. De olifant, de porceleinkast, het sentiment…

  http://www.silverdoctors.com: This afternoon we reported that the Cypriot Parliament vote on the depositor banking haircut had been delayed until Monday as the banking cartel was 33% short of the necessary votes needed to pass the bail-in/ wealth confiscation. In a desperate attempt to appease Cypriots and pass the measure Monday, RT reports that the IMF is discussing reducing the wealth confiscation for deposits under €100,000 to 3%, and compensating by raising the tax to approximately 13% on larger accounts (i.e. wealthy foreign Russian oligarchs).

  http://www.godlikeproductions.com/anonymous coward reageert: Cyprus won’t be taken anyone’s money but Russian Oligarchs at 15.6% WOW They want Putin to nuke Europe. That is the only thing that I can see that makes any sense. They want Putin to blow them up and start a fucking war. Take 15.6% or all of the Russian Oligarch’s wealth, Umm yeah that will play out well…NOT! The Euro Trash needs to be take out by the Euro Trash Collectors!

 9. De gewone burger die in de economische crises geen enkele schuld heeft moet aan diegeen die de rotzooi hebben gemaakt gaan betalen!!! De omgekeerde wereld. De rechtsstaat is niet meer!!!
  In trouw vandaag: Er is voor ongeveer 15 miljard euro aan Russisch geld gestald bij banken op Cyprus waaronder zwartgeld en maffiageld. De eurogroep wil eigenlijk geen crimineel Russisch geld redden, maar ontkomt er niet aan in het noodplan.
  Dus de gewone burger moet de russische maffia betalen; hoe gek kun je het maken.

 10. Dat verhaal van Russisch mafia geld en witwas geld is overigens een GROTE SPIN verhaal om de comaschaapjes weer op het verkeerde been te zetten.
  Het doet helemaal niet ter zake van wie of waarvan dat geld is. Dit roepen ze om hun daden te rechtvaardigen.
  Banken en politici hebben er een zooitje van gemaakt, alleen dat is de kern van het verhaal. En nu willen ze net doen alsof de Russische mafia de boeman is in dit hele gedoe.

  Onderschat die duizenden spindoctors niet die onze nieuws berichten bepalen!

  Cyprus was overigens een belastingparadijs voor veel multinationals,ook niet Russische. Er zitten dus ook miljarden van bedrijven op die rekeningen. Hoezo hypocriet trouwens, Nederland is zelf een belastingparadijs voor multinationals

 11. Het establishment heeft zo’n 12 jaar van de euro kunnen snoepen. Nu is de tijd gekomen om de bevolkingen van Europa de verliezen voor de voeten te werpen. Dat mag inmiddels wel duidelijk zijn biflaten.

 12. Aantal goede reacties boven.00.14 snap ook niet waarom de pers niet durft te schrijven over de Rotschild banken, terwijl het aantoonbaar is dat zij de complete geldmarkt bezitten en daar ook voor uitkomen. Dus niks geen anti- semitisme of wat dan ook. En inderdaad als politiek zegt het gebeurt niet dan kun je vanuit gaan dat het gaat gebeuren. Kan mensen alleen het advies geven om zosnel mogelijk je geld van de bank te halen. Nou Ivo schakel je super speurders in en kom maar met je straf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.