“Europese schulden stijgen met €100 miljoen per uur”

19

debtBovenstaande uitspraak komt van Daniel Stelter die jarenlang voor de Boston Consulting Group werkte, één van de belangrijkste adviseurs van de Duitse overheid. De enige oplossing volgens Stelter: een ‘Verenigde Staten van Europa’ en een eenmalige welvaartsbelasting van 6000 miljard euro!

Ook Nederlands geld is foetsie

Honderden miljarden belastinggeld zijn intussen in de Zuid-Europese landen gepompt, zeg maar de PIIGS groep van Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje.  Dat geld is voorgoed verdwenen..  Vooral de Duitse, Nederlandse en Franse burgers zijn daarmee de klos. Gooi gewoon alle schulden eindelijk op een hoop en stel een afbetalingsplan op over 20 jaar; neem nù de grote pijn in plaats van die eindeloos uit te rekken.

Iedereen zal moeten meebetalen

De rijken en de ondernemers moeten meer belastingen betalen.  De armen zullen het met minder sociale voorzieningen moeten doen“.  Zo vermijd je hyperinflatie en faillissementen van overheden en de weigering van lidstaten om nog langer voor de schulden van andere landen te betalen. Iedereen draagt bij volgens kunnen. Vindt u dit een goed plan? En zo niet: heeft u als bezoeker van Biflatie.nl dan misschien een reëel alternatief?

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie