Nadat het CBS afgelopen week de woningmarktcijfers publiceerde, waaruit bleek dat de huizenprijzen 8% zijn gedaald, was het woensdag tijd voor een stevige discussie bij het economenpanel van BNR Nieuwsradio. Onderwerp was natuurlijk de woningmarkt. De meningen van Rabobank econoom Wim Boonstra, hoogleraar financiele geografie Ewald Engelen en Kees Cools lopen sterk uit een over het verleden, het heden en de toekomst van de huizenmarkt.

Met dank aan @huizenprijzen

6 reacties

  1. Mooi he recht praten wat krom is.. en vanmorgen zo’n bobo van de Rabobank doodleuk op het nieuws lopen verkondigen dat er woning tekort dreigt.. Het irritante aan dit soort verslaggeving was dat er geen enkel kritisch geluid tegenover stond, vaag weer!.. Even wat zendtijd om de mensen angst aan te praten, lekker enkelzijdig..

  2. Het “interessante” aan al deze zgnde experts die aan totaal verschillende dingen beweren, dat je als gewone burger het ook niet meer weet en uiteindelijk denkt dat het wel los zal lopen. De waarheid ligt immers ergens in het midden… En dat is weer goed voor partijen als VVD en CDA

  3. Erger is dat er een de problemen loopt te ontkennen en dat er helemaal niet over oplossingen van de totaal verziekte huizenmarkt wordt gepraat. Dit soort ontkenningsgedrag acht ik als levensgevaarlijk, want je kan zo geen inschatting maken over de echte situatie. En het is al veel vaker voorgekomen dat personen, bedrijven en instellingen problemen ontkennen, terwijl deze op ploffen staat.

    @1 Ik denk ook dat er een woningtekort al is en zeker in de betaalbare sector (sociale huur). Dat is niet de sector waar de Rabobank met hun hypotheken geld mee kan verdienen. De enige oplossing is om leegstaande kantoorruimte om te bouwen tot goedkope woonruimte. En groot speculanten zouden eens echt aangepakt moeten worden.

  4. @S7P: ze zitten nog midden in hun Pavlovreactie dus oplossingen hoeven we niet te verwachten, ook niet na 12 september. Het heeft 20 jaar geduurd om dit prijspeil te bereiken. We zullen minstens even lang nodig hebben om dit fatsoenlijk weer af te bouwen tot normale proporties. Ze kunnen ook kiezen voor een cynische oplossing: slopen! Dan maak je het aanbod kleiner. Ze houden het aanbod al laag door veel minder te bouwen terwijl er progressief meer mensen bijkomen. Als de prijzen nog meer gaan dalen zullen de banken steeds verder in het huizenmoeras wegzakken en de rest van de economie in het omliggende drijfzand meenemen. Zie daar maar eens uit te komen.

  5. De achteraf hoogleraren. Zo ken ik er nog wel een paar. Er zijn er maar een paar die hebben gewaarschuwd en die waren echt geen hoogleraar. Genegeerd en uitgelachen zijn ze. En deze zelfde onnozelen moeten de kar nu weer op de rail krijgen. Laat me niet lachen. Jan Kees, nog zo een clown.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: