Exporo Vastgoed? Vast goed? In ieder geval digitaal!

Wat als je alle voordelen van het bezitten van vastgoed kunt genieten, zonder alle nadelen? Wat als je een (stukje) onroerend goed kunt kopen met het gemak van eender welke online aankoop? Maar evengoed terug kunt verkopen op dezelfde manier. Exporo vastgoed biedt iets nieuws. Je houdt ook nog eens je investering ten allen tijde liquide. Dan combineer je in feite geïndexeerde huurinkomsten met waarde aangroei op termijn van een pand, zonder je druk te moeten maken om het vinden van huurders, opvolging, reparaties en ander onderhoud. Want dat wordt je volledig uit handen genomen door professionals. Wat als je dit in alle veiligheid kunt doen en met maximale controle, omdat je investering (een obligatie) in de blockchain zit? We hebben het dan over een trouvaille. Iets volstrekt nieuws dus: Exporo: een getokenizeerde vastgoedobligatie.

Blockchain: de toekomst is nù

Van de blockchain heeft u vast wel al gehoord. Het is een digitaal, gedecentraliseerd logboek. Dit is hét van hét en: de toekomst. (Die toekomst is nù, trouwens). Zowat alles kan en zal gaan, en het gebeurt sinds een paar jaar reeds: in de blockchain, de blokketen. Daar bestaat een gezegde over, namelijk: ‘if you can touch it, you can tokenize it.’ Vastgoed, aandelen, obligaties, auto’s, noem maar op. Inn4science.com: ‘The World Economic Forum forecasts that 10% of global GDP will assemble into cryptographic assets in the next decade, comprising 10 trillion dollars. Thereby, tokenization market size will reach $2.67 billion in only four years from now, with North America predicted as the largest market, according to the recent MarketsandMarkets research.Transparency Market Research, in their turn, are forecasting the asset tokenization market to grow up to $6.9 billion dollars by 2026.

Exporo Vastgoed platform: zelf kopen en verkopen

Het Duitse bedrijf EXPORO kwam op het lumineuze idee om vastgoed makkelijker toegankelijk te maken voor de particulier. Want niet iedere investeerder heeft honderdduizenden, laat staan miljoenen euro’s beschikbaar. Maar duizend of een paar duizend euro wel. Dankzij het platform dat Exporo oprichtte in 2014 is het voor iedereen, dus ook internationale beleggers, mogelijk om voor relatief weinig geld te participeren in de vastgoedboom. U wordt via een obligatie mede eigenaar van een of meer panden. Waardoor u het recht verwerft,  à rato van uw inleg, op huurinkomsten. En tevens deelt in de verwachte waardestijging op termijn van het vastgoed in kwestie. Sinds kort is Exporo ook beschikbaar voor de Nederlandse markt, vandaar dat we u hiervan op de hoogte brengen via dit artikel.

Alles en allen in de blockchain

Die obligatie komt net als het volledig project in de blockchain te staan. Te allen tijde zichtbaar en beschikbaar, tot in de kleinste details. Te controleren dus ook, zonder enig risico op malversaties. Want eens in de blockchain, voor altijd in de blockchain, is nog zo’n waar gezegde. Dat wil zeggen dat er wel informatie kan aangevuld worden, bijvoorbeeld schilderwerken, reparaties of nieuwe huurders, maar nooit meer veranderd. Vergelijk het met een auto die in de blockchain staat (reëel voorbeeld). De complete gegevenshistorie, heel de voorgeschiedenis is dan zichtbaar, met de vorige eigenaar(s), het verrichte onderhoud, de kilometerstand en zo meer.

Vertrouwen

Zoiets geeft vertrouwen aan elke potentiële koper, nietwaar? Wel, hetzelfde gebeurt dus ook met woningen, gebouwen. Dat is ook nog eens kostenefficiënt (een van de grootste troeven van de blockchain, onder meer door het uitschakelen van tussenpersonen.) Exporo: ‘Met Exporo profiteert u net zoals een eigenaar, maar wordt uw investering vastgelegd dmv blockchain technologie. Hierdoor wordt het vastgoed effectief losgekoppeld van traditionele en hoge kosten zoals overdracht, administratie, bemiddeling, etc. In tegenstelling tot een vastgoedfonds met instapkosten en een fondsmanager, geeft Exporo u volledige controle en informatie over uw investering.’

Demografie en trek naar de steden

De vastgoedsector boomt wereldwijd. Het is een van de verschijnselen van een teveel aan fiatgeld dat in de diverse economieën wordt gepompt. Groeien de huizen(prijzen) dan tot in de hemel? Zeker niet, maar we zien dit (bij)verschijnsel nog wel een hele poos doorgaan. (Dit is geen beleggingsadvies, zoals u wel zult begrijpen, maar alles louter informatief; u bent zelf verantwoordelijk voor wat u doet of niet doet.) Allereerst om demografische redenen. Vanwege de aangroei van de bevolking, zelfs tot overbevolking leidend. En omwille van de beperkte bouwoppervlakten. Dit is het bijzonder in de grote steden, met een trek naar die steden voor werk, ook dit wereldwijd. Dat voor wat het geoplaatje betreft.

Mogelijkheden

Specifiek dan over Duitsland (want daar staat ‘uw’ onroerend goed): het betreft de grootste en sterkste economie van de Europese Unie. In het bijzonder zijn er aan dit begin van 2020 drie panden beschikbaar om in te participeren. Gelegen in twee belangrijke steden: Hannover en Berlijn. Met respectievelijk 536.000  en 3,7 miljoen inwoners.

Twee Duitse grootsteden, drie projecten

Hannover: hoofdstad van Nedersaksen, een zeer belangrijke zakelijke locatie en de zetel van internationale bedrijven zoals Volkswagen, Continental, Bahlsen, TUI, TÜV Nord en Rossmann. Ook de Beurs van Hannover is er gevestigd. Economische spelers van dit formaat creëren een aantrekkelijke arbeidsmarkt, zodat de stad in de toekomst gestaag zal blijven groeien.

Berlijn dan, met de Regeringszetel; hoofdstad en centrum van vele culturele, wetenschappelijke en politieke instellingen. Bovendien is de stad het centrum van de metropoolregio Berlijn-Brandenburg met ongeveer 6 miljoen inwoners, een sterke aantrekkingskracht op overheid gerelateerde instellingen, op de toekomstgerichte bedrijven en ook op kunstenaars en creatieve geesten. Berlijn kent al een aantal jaren een opmerkelijke bevolkingsontwikkeling. De stad heeft tussen 2011 en 2015 evenveel inwoners erbij gekregen als Hamburg, Keulen, Frankfurt en Düsseldorf samen. De drijvende kracht hier is de hoge instroom van buitenaf. Maar ook het constante positieve geboortecijfer van de afgelopen jaren draagt bij aan de bevolkingsgroei.

Solide partner

Exporo is een betrouwbare partner en is even open en helder over haar interessante voorgeschiedenis als de blockchain waarvan hij gebruik maakt. Gegroeid uit een crowdfunding project tot een bedrijf met meer dan 150 medewerkers en het belangrijkste platform voor digitale vastgoedinvesteringen in Duitsland. En dit in luttele jaren. Ondertussen realiseerden ze 220 vastgoedprojecten, hebben ze 573 miljoen euro aan geïnvesteerd kapitaal, en keerden ze reeds 213 miljoen uit aan investeerders, particulieren en professionelen. Exporo kreeg de afgelopen jaren trouwens heel wat onderscheidingen voor zijn werk en initiatieven.

Praktisch

Met Exporo kunt u al vanaf € 1.000 profiteren van de voordelen van vastgoedbezit, zonder de extra kosten en tijdsinvestering. Hier vindt u een video met hoe e.e.a. praktisch werkt. En hier treft u ook alle details aan over genoemde drie projecten die momenteel beschikbaar zijn.

De voordelen van beleggen via Exporo vastgoed:

  • Geregistreerd bij de AFM en staan in Duitsland onder toezicht van de BaFin
  • Betalingsgaranties via een externe pandhouder (zogenaamde ’trust’)
  • Financiering met een zeer solide overwaarde (‘loan to value’) van gem. 50%
  • Technische vastgoed beoordeling en taxatie door externe partij (DEKRA)
  • Focus op middelgroot vastgoed met een aantrekkelijk rendement op lange termijn door professioneel beheer en een optimale risicospreiding door meerdere eenheden/huurders
  • Focus op goed gelegen vastgoed met bovengemiddeld potentieel
  • En last but not least: een team van Nederlandstalige relatiemanagers dat graag voor u klaarstaat.

Show me the money

Afhankelijk van het pand (met momenteel genoemde drie beschikbaar voor verdere financiering) geschiedt de uitbetaling van het dividend driemaandelijks of jaarlijks. Met een verwacht netto rendement tussen 4,60 en 5,60 procent op jaarbasis.

Krijg €100,- als welkomstgeschenk

Als Biflatie.nl zijn wij gemachtigd om tijdelijk iedere participant 100 euro aan te bieden via het Exporo vastgoed platform. Dit is bij een minimale investering van 1000 euro ( dat is alvast een eerste tien procent opbrengst). Alstublieft! Meer informatie over de actievoorwaarden kunt u hier bekijken.

Disclaimer: Dit is een gesponsorde bijdrage en geen beleggingsadvies van Biflatie.nl of diens auteurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen beleggingsbeslissingen, dus informeer jezelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: