Exscudo: de link tussen de reële economie en crypto?

20

Exscudo is een nieuwe financieel ecosysteem dat gebruik maakt van een eigen blockchain. Het belangrijkste doel van Exscudo is om cryptocurrencies te integreren in de traditionele financiële wereld. Momenteel is crypto en blockchain nog een niche binnen de gevestigde financiële bedrijven en diensten. De bestaande bankiers moesten in 2010 hard lachen als iemand over Bitcoin of de Blockchain begon, maar inmiddels zijn grote banken fors aan het investeren in deze nieuwe technologie, waar ze jaren geleden absoluut niets van wilden weten.

De integratie van bestaande financiële diensten in crypto en blockchain gaat maar mondjesmaat. De innovatie komt van nieuwe startups, maar de huidige spelers in het bancaire systeem zijn toch schichtig. Daar wil dit nieuwe project verandering in brengen door gewone gebruikers van financiële diensten toegang geven tot de cryptowereld. Via Exscudo moeten handelaren, beleggers en financiële instellingen eenvoudig in de nieuwe generatie blockchain fintech kunnen stappen. Exscudo heeft voor ogen om een nieuw financieel systeem te creëren.

exscudo

Hoe moet een nieuwe financieel systeem eruit komen te zien?

De ontwikkeling van het project is al in 2014 begonnen en er is in totaal al voor meer dan 4,5 miljoen dollar in geïnvesteerd. Exscudo mikt om te beginnen op verschillende financiële producten die via de blockchain een toegevoegde waarde moeten gaan bieden ten opzichte van de huidige bestaande services. Exscudo gaat zich onder andere bezig houden met:

– Exchange (Daytraden en investeren)
– Trading tools
– Data security & Analyses
– Juridische zaken & Compliance
– Channel Blockchain Apps
– Transactiesystemen (waaronder wallets en een debetkaart)

exscudo service

Partner van het Exscudo project is PricewaterhouseCoopers, afgekort PwC. Het is een bekende internationale accountants- en belastingadviseurbedrijf, met hoofdkantoor in Londen.

In de video hieronder vertellen de CEO, de CTO en de CFO over het project van Exscudo. Ze vertellen aan de hand van een aantal voorbeelden waar het Exscudo systeem allemaal voor gebruik zal kunnen gaan worden.

De Blockchain EON

EON is een eigen, flexibel en onafhankelijk blockchain die is ontwikkeld door de Exscudo Team. Het stelt het Exscudo Ecosysteem in staat om snel en veilig te kunnen functioneren. Je zou ook een externe blockchain kunnen gebruiken hiervoor (bijvoorbeeld van Ethereum), maar vanwege verschillende redenen (zoals snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit) hebben ze ervoor gekozen dit in eigen beheer te doen.

EON blockchain

EON Technology

EON is dus een flexibele nieuwe generatie blockchain technologie. De EON technologie kan worden gebruikt in veel verschillende gebieden, zoals financiën en het bedrijfsleven. De belangrijkste kenmerken zijn betrouwbaarheid, kracht en bescherming tegen verschillende soorten aanvallen (DDOS, 51% attack, etc). EON is tevens het crypto geld die als liquiditeit dient binnen het ecosysteem. Alle Exscudo diensten zijn verbonden met het liquiditeiten centrum via de eigen blockchain EON. Dit wordt gedaan om deze beter te beveiligen en is transparanter dan de bestaande crypto beurzen. De EON Technology kan tevens ook gebruikt worden voor SMS-berichten via een gedecentraliseerd netwerk. Gegevens zijn beschermd tegen onderschepping en decodering, overigens zonder extra druk op de EON blockchain zelf. Dit alles dus encrypted.

Juridische zaken

Exscudo streeft ernaar om activiteiten met cryptocurrencies te creëren in overeenstemming met de wetten in de verschillende landen, zowel voor particulieren als voor financiële instellingen. Dit is iets waar juridisch nogal wat haken en ogen aanzitten, omdat er voor veel nieuwe financiële technologische ontwikkelingen nog geen duidelijke richtlijnen en wetten zijn. Vandaar ook de samenwerking met PwC. In veel gevallen zie je in het huidige fintech landschap dat de compliance en juridische zaken eigenlijk steeds meer achter beginnen te lopen op de enorme snelle technologische ontwikkelingen. Hierin wil Exscudo een rol gaan spelen. Er wordt gestreefd om zeg maar de best of both worlds te creëren hieromtrent.

ICO ( Initial Coin Offering)

Er zijn al veel miljoenen geïnvesteerd in het project, maar om echt voet aan de grond te krijgen in de huidige financiële wereld is er meer funding nodig. Daarom is besloten om een ICO ‘Initial Coin Offering’ te organiseren. Een Initial Coin Offering is soort van vergelijkbaar met aandelen van een bedrijf verkocht aan beleggers in een IPO (Initial Public Offering). Meer hierover is de lezen op de Exscudo ICO pagina. Mocht je willen participeren, lees dan goed alle documentatie door en verdiep je in de gang van zaken rond deze ICO.

ico exscudo

Hoeveel EON worden er aangeboden?

Hierboven staat de procentuele verdeling van de totale hoeveelheid van 240 miljoen EON die beschikbaar komt. Voor de crowdsale, die 25 April van start zal gaan, zijn 15.072.0000 EON beschikbaar. Je kan EON momenteel al reserveren, met 10% bonus, tot 25-04-2017. De ICO zal 37 dagen duren, waarbij je in de eerste 10 dagen 5% bonus ontvang en daarna nog 10 dagen 2,5% bonus. De waarde van 1 EON zal bij de ICO 0.0002 bitcoin (BTC) bedragen en dit is een vaste prijs. Op het moment van schrijven is 1 EON het equivalent van ongeveer 23 eurocent. Na de ICO zal de cryptocurrency EON waarschijnlijk op veel verschillende crypto exchanges verhandelbaar zijn en zal de waarde, afhankelijk van de vraag en van het aanbod, gaan fluctueren.

De oprichter van Exscudo

zimine exscudoAndrew Zimine is de oprichter en CEO van Exscudo. Hij heeft meer dan 18 jaar ervaring in de IT business en hij heeft gewerkt op leidinggevende posities in de ICT branche. Hij is een expert op verschillende blockchain technologieen. Onder andere het DAPPS Ethereum. Tevens wordt hij ingehuurd als special door verschillende Russische financiële spelers op de markt op cryptocurrencies handel. Zijn cryptografische vaardigheden en kennis van datanetwerken heeft hem in staat gesteld dit project op poten te zetten, met een geheel eigen team.

The cryptocurrencies are changing the world right now. The crypto solves the problems of trust and security. And Exscudo solves the problems of accessibility, transparency and sustainability of the financial market. This is your personal access to the financial world. – Andrew Zimine (CEO Exscudo)

Er is van Exscudo tevens een Whitepapier beschikbaar dat hier (PDF alert) is te lezen.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie