Faber: ‘Oorlog op komst, investeer in landbouwgrond en edelmetalen’

2

Investeerders doen er goed aan hun geld in landbouwgronden en edelmetalen te steken. Verder bereiden ze zich best voor op ‘een nakende vuile oorlog’, waarbij drinkwater wordt vergiftigd en het internet wordt gesloopt. Dat heeft Marc Faber, de Zwitserse beleggingsgoeroe en schrijver van het Gloom, Boom & Doom Report, tegen een publiek van investeerders op het CLSA-forum in Tokio gezegd.

Faber werd wereldbekend toen hij zijn klanten een week voor de beurscrash van 1987 adviseerde hun aandelen te verkopen. ‘De volgende oorlog wordt een vuile oorlog. Wat gaat u doen wanneer uw gsm niet langer werkt, het internet uitvalt of het drinkwater vergiftigd raakt,‘ vroeg Faber aan zijn publiek.

‘Geweld, biologische aanvallen en andere gewelddadige aanslagen zullen vooral de steden treffen, dus beleg je geld in huizen op het platteland’, was Fabers advies. Hij voegde er aan toe dat een gedeelte van je rijkdom best in edelmetaal wordt belegd, omdat dit transporteerbaar is.

In een ander doemscenario had Faber het over oplopende militaire spanningen tussen de VS en China over de beschikbare oliereserves. De VS hebben vandaag een voordeel in de strijd om toegang tot oliereserves. Vooral hun strategische militaire aanwezigheid in Centraal-Azië is een doorn in het oog van Beijing.

‘Wanneer ik mensen zeg zich voor te bereiden op een ‘vuile oorlog’, vragen ze me: ‘Amerika tegen wie? Ik zeg hen: ‘Ze zullen wel iemand vinden’. Faber is zijn geloof in een heropstanding van de Amerikaanse economie volledig kwijtgespeeld. Hij is er dan ook van overtuigd dat de VS failliet zullen gaan. Binnen de 10 jaar zouden de terugbetalingen op het deficit van de VS tot 50% van de totale belastingsinkomsten van het hele land bedragen, aldus Faber.

Via: Express.be