Facebook: nu ook de populairste sociale media in crypto

0

De geruchten deden al langer de ronde: ook ’s werelds populairste sociale medium wil een eigen cryptomunt. De New York Times brengt het nieuws dat het project, hoewel top secret, in een vergevorderd stadium is. Een naam voor de munt die straks misschien wel door een derde van de wereldbevoking gebruikt wordt, is nog niet bekend. De prominente krant doet zelf dan maar een suggestie: de facebit. Facebook + bitcoin = facebit? Nog niet gek bedacht in feite. 2,3 Miljard Facebook gebruikers die a.h.w. de ‘facebit’ voorgeschoteld zullen krijgen. Wat zal dàt wel betekenen voor de wereldwijde acceptatie van cryptomunten in het algemeen?!

The Times they are a changin’

‘This is a momentous piece of news. Talk about widespread adoption: Facebook’s reach is so vast that “Facebit” may become a new global currency overnight, on par with the dollar and the euro.’

Wat we nu al weten

De NYT heeft dit van mensen zowel binnen Facebook als buiten het bedrijf. De cryptomunt zal een zogenaamde Stablecoin worden. Ze zal niét exclusief aan de Amerikaanse dollar gepegd zijn maar aan meerdere fiatmunten. De lancering is gepland voor Q2 2019. Het team telt meer dan 50 ingenieurs en werkt in absolute geheimhouding (nou ja…) De ‘facebit’ zal op meerdere cryptobeurzen kunnen gekocht, verkocht, verhandeld worden. De munt zal niet exclusief voor Facebookgebruikers dienen en dus tenminste deels gedecentraliseerd zijn. Geen token maar een echte cryptomunt.

Supermoney?

We kunnen ons voorstellen dat een gigant als Facebook buiten de overheden om wil werken. Onder vuur door net die overheden. De kop van jut voor allerlei beschuldigingen en verdachtmakingen omtrent privacy. Potentieel doelwit van juridische acties. De NYT besluit als volgt. ‘Who would have thought that Facebook, with all its centralized power, could emerge as the new model of decentralized payments? Blow the dust off your Facebook account, because it might just emerge as the new face of blockchain.’

Draagt u ook uw muntje bij?

Het team van Biflatie werkt hard om deze website gratis te houden voor haar lezers. De kosten van servers, onderhoud, technische aanpassingen en research zijn echter vooral de laatste tijd enorm gestegen. Meer en meer nieuwssites komen ook niet meer rond en vragen een ‘token’ bijdrage aan hun publiek. Ook Biflatie heeft het financieel niet makkelijk om alles gratis toegankelijk te houden voor u. Apprecieert u onze inspanningen, leest u graag onze interessante nieuwsgaring, inzichten en interessante artikels, geef ons dan uw fair share zo u wilt. Zelfs een vrijblijvende, kleine bijdrage kan ons helpen dit werk voort te zetten. Zoals de afgelopen tien jaar. Moesten we echt alle tijd en moeite en geld gespendeerd in rekening brengen, dan zouden we beter een ander beroep of business kiezen. Maar we doen dit heel grààg, vandaar. Echter: with a little help of our friends kunnen we nog een heel lange weg afleggen. Alvast bedankt! Op de homepage treft u de mogelijkheid voor een donatie aan.

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.