Wat we eerder hier op Biflatie schreven blijkt inderdaad te kloppen. Dat op zich is geen wonder. Maar de geruchten omtrent een Facebook cryptomunt blijken inderdaad waar te zijn. Eén miljard dollar in venture capital (durfkapitaal) wil de sociale mediagigant ophalen. Feit is dat te zijner tijd zowat een derde van de wereld (2,3 miljard Facebook gebruikers) met digitale munten in het algemeen kennis zal maken. Het gegeven kan een enorme opwaartse stoot betekenen voor de cryptobusiness. Op naar massale acceptatie, het stimuleren van technische ontwikkelingen, in één woord: een gigantische doorbraak?

‘Biggest Boon for Crypto Ever?’

Is dit de grootst mogelijke ‘duim omhoog’ of ‘meevaller’ ooit, vraagt ccn.com zich af. Andere commentatoren zien het nog veel groter. Wat zal die Facebook munt in wording betekenen voor de Amerikaanse dollar? Het lijkt ongehoord, hoewel wij (en een aantal andere doordenkers) al lang de waarde van de dollar als kunstmatig zien. De positie als wereldreservemunt van de Amerikaanse dollar als bijzonder wankel beschouwen. Als niet blijven durend, als eindig.

‘Facebook Isn’t Going After Bitcoin. It’s Going After the Dollar’

Dat is wat de stichter van cryptomunt Kin schrijft. Facebook heeft in principe het platform. De technologie (blockchain.) De macht. En het geld. Dat ze met zakenman Zuckerberg aan het hoofd ook zo op tafel kan leggen. Maar slim genoeg is om er anderen bij te betrekken. Kan Facebooks cryptomunt wel eens belangrijker worden dan de wereldreservemunt? Aan de andere kant: het zal hoogstwaarschijnlijk een stablecoin worden. Een cryptomunt gelinkt aan een stabiele waarde. Waarbij meestal voor de Amerikaanse dollar gekozen wordt. (In enkele gevallen ook wel aan goud zoals G-Coin, of slechts indirect aan dollars, zoals DAI.) Een tegenstelling op het eerste zicht? In ieder geval zijn dit ontwikkelingen die nauw gemonitord moeten worden. Een eigen Facebook coin dus, en de invloed die zij zal krijgen. Misschien wel over héél de (crypto)wereld…

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: