Federal Reserve geeft manipulatie aandelen toe

manipuatie fedManipulatie aandelen |  Al jaren wordt er in de blogosphere gesproken over de ‘onzichtbare hand’ (= de manipulatie) van de FED. Op 21 februari liet Dick Fisher, president van de regionale Federal Reserve in Dalles, in een interview weten dat de FED de aandelenmarkten jarenlang heeft gemanipuleerd. De winsten op de beurzen in de afgelopen jaren zijn dus niet alleen bewerkstelligd door betere resultaten van de bedrijven, of het economische herstel. Nee, de ‘centrale bank’ van de Verenigde Staten heeft kunstmatig de koersen hoog gehouden in de afgelopen jaren. Verschillende partijen werden weggezet als complotters, als ze schreven over de opmerkelijke stijging van de aandelenmarkten, aangezien de economische cijfers helemaal niet zo positief waren. Zij blijken nu gewoon gelijk te hebben gehad. De FED geeft nu openlijk toe, dat het de aandelenmarkten heeft gemanipuleerd. Waarschijnlijk is dit overigens nog steeds bezig.

Wat is de reële waarde?

Dat de beurzen in Amerika naar de hoogste niveaus sinds de kredietcrisis zijn gestegen, komt mede door de constante stroom liquiditeit van de FED. Hoewel deze openbaring voor sommige beleggers en analisten niet zo schokkend is, geeft het wel te denken over wat nu de reële waarde is van een aandeel of zelfs een aandelenmarkt. Op wat voor niveau zouden de S&P en de Dow Jones momenteel staan zonder hulp van de Federal Reserve?

Gemanipuleerde beurskoersen

Sinds 2008 heeft de Federal Reserve voor honderden miljarden dollars aan kwantitatieve verruiming toegepast. Een groot deel van de miljarden van QE’s, Operation Twist, en andere stimuleringen, zijn doorgesluisd naar de aandelenmarkten. De uitkomst zoals de Fed die nu ziet? QE heeft effect gehad, omdat de beurskoersen zijn gestegen. Ondanks dat de FED zijn macht primair hoort in te zetten om de werkloosheid tegen te gaan en om economische groei te genereren, zien ze klaarblijkelijk de aandelenmarkt als hulpstuk om dit te bewerkstelligen. Feit is wel dat helemaal niets meer is dat het lijkt. Ook de forse correctie op de beurzen, toen de FED deze week bekendmaakte dat het de stimuleringen waarschijnlijk eerder gaat stopzetten dan eerder was geraamd, valt opeens op zijn plaats. (Via: Examiner)

64 reacties

 1. Ga de netto contante waarde van de aabdelen uitrekenen en jekomt tot de conclusie dat praktisch alle banken een negatieve waarde hebben en de bedrijven 50% lager.

  1. Wat denk je zelf Moin? Ik denk dat Black Monday een picknick is in vergelijking met wat er aan zit te komen; een volledige ontwrichting van het financiele syteem. Maar dat is alleen maar goed. Het alternatief is wereldwijde competitie in arbeidskosten en “debt slavery”. Na vele maanden van chaos ga je weer naar de boer voor je andijvie, zoals het hoort. Zo schat ik het in althans, hoop doet leven.

 2. Ongelovelijk die macht die de amerikaanse centrale bank heeft.
  Als je naar de economieboeken op de de universiteiten kijkt van eind 20e eeuw en begin 21e eeuw danmoet het dividendrendement (dividend:koers van het aandeel) 5 % uitkomen.
  Die 5 % moet je dan zien als vervanging van gemiste rente. Als je het geld op je spaarrekening zou zetten, kreeg je ongeveer ook 5 % alhoewel in de jaren 90 nog wel. Aangezien we nu nog maar 2 % rente krijgen op een spaarrekening mag de dividendrendement anno 2013 (dus na 2008, of 2007 toen de nieuwe economische werklijkheid begon) dus ook 2 % zijn.

  1 voorbeeld
  Het aandeel Aegon gaat een dividend uitkeren van 11 eurocent. Het aandeel heeft dan een intrinsieke waarde van 5,5 euro.
  Aegon is vandaag gesloten op 5,76 euro en dus 21 eurocent overgewaardeerd.

  voorbeeld 2
  Als je op 5 % dividend rendement wilt uitkomen (de ratio van de oude economische realiteit dus voor de zomer van 2007) dan is het aandeel Aegon met een dividend van 11 eurocent 2,20 euro waard.

  Maar goed als de centrale banken in europa het aandeel aegon 7 euro waard vinden in 2013 ondanks de 11 eurocent aan dividenduitkering dan is het aandeel 7 euro waard.

  Ik weet niet precies wat er op die FED vergadering is besproken afgelopen week maar er zaten een paar mensen bij de bestuurstafel die Helicopter Ben duidelijk maakte dat dat gestrooi met geld toch maar ingeperkt moest worden.

 3. Patronen worden zichtbaar. Overal ter wereld worden er de afgelopen 25 jaar willens en wetens luchtbellen in de markten en op de beurzen gedreeërd door de elite. Internetbubble, bubbels in de Spaanse vastgoed en elders in Europa, bubbles in de financiële markten. Het bubbelt al decennia.
  Maar al deze bubbles zijn zijn het werk van een geslepen, criminele elite. Een achterbaks masterplan gebaseerd op bedrog, illusie en manipulatie.
  Onderdeel van het plan is op het juiste moment te incasseren en daarmee de bubble door te prikken. Gevolg is dat daarna de burger de rotzooi kan opruimen met zijn zuurverdiende spaarcentjes, middels genadeloze bezuinigingen, het opkopen van banken met belastinggeld enz. Dit alles uiteraard met instemming van politici, die daar ongetwijfeld ook goed aan verdienen, en het volk lachend een dolk in de rug boren.
  Dit patroon van opblazen en doorprikken heeft er voor gezorgd dat in Amerika de elite ( ligt er een beetje aan wat tot de elite gerekend wordt, maar laten we zeggen 5 à 10 procent van de bevolking ) extreem veel rijker is geworden terwijl ze ( een deel van deze elite ) onnoemelijk veel schade hebben toegebracht aan de maatschappij, en dus in feite een negatieve waarde hebben voor de economie.
  Daar tegenover heb je de werkende klasse ( t/m de middeninkomens ) die er met al hun geploeter NIETS op vooruit zijn gegaan. Maar het is nog erger beste biflaten, want dit is niet het hele verhaal. De elite is nu aan het voorbereiden dat de werkende mens met een bescheiden inkomen straks na een arbeidzaam leven, zijn spaarzame centjes moet inleveren voor als hij ziek wordt of verzorging nodig heeft. Dus als je niet meewerkt aan het toenemen van de nationale schuldenlast wordt je medogeloos gepakt als je wat spaarcentjes hebt.
  En dan heb ik het nog niet gehad over de pensioenen. Oh wat een drama gaat dat worden. Het valse spel dat hier gespeeld wordt is van het aller laagste morele niveau ooit vertoond. Ze willen iedereen nu laten geloven dat het noodzakelijk is dat de pensioenen gekort worden zodat er voor de jongeren nog wat overblijft. Klinkt redelijk, en dat zou het ook zijn ALS HET WAAR WAS. De echte waarheid is dat de elite op dit moment geld uit de pensioenkassen aan het ontvreemden en wegsluizen is, en dat gebeurt zeer onzichtbaar en subtiel.
  Die psychpaten aan de top zijn vijand nummer één voor de werkende klasse ( en voor de werkwillende maar om welke reden ook niet in staat zijn ).
  Alleen een breed gedragen velle volksopstand kan uitkomst bieden.
  De dood of de gladiolen.

  1. De onhoudbare schuld gaat naar de publieke balans, en de echte assets (luchthavens, energiebedrijven, goud, zilver, havens) gaan naar de private balans. Dan mag het klappen, de financiele elite is dan in het bezit van de infra, ‘gekocht’ met lucht.

 4. Het is natuurlijk wel de vraag waarom de FED nu ineens met dit bericht naarbuiten komt. M.i. is dit een bewuste actie, Totnutoe in het geniep en ineens met zo’n bericht naarbuiten komen, om chaos te creeren. Overigens de verwoording van VB is precies waar het om gaat.

  1. Helemaal waar. Ik geloof allang niet meer in toeval in de financiële wereld. Alles, maar dan ook alles wordt zeer zorgvuldig voorbereid en geregisseerd. Laten we wel wezen. Alles loopt ook volgens plan. Een kleine minderheid wordt steeds rijker juist door die extreem op en neergaande bewegingen in de economie. De kruimels zijn nog niet eens voor het volk.
   Niks toeval, we zijn met z’n allen getuigen van een masterplan in werking.
   Life is a bitch and the you die.

 5. Presidents Workgroup on Financial Markets; ‘Homeland Security’ en het Plunge Protection Team.

  http://www.law.umaryland.edu/marshall/crsreports/crsdocuments/RL3187303162004.pdf

  De FBIIC, Financial and Banking Information Infrastructure Committee, allemaal protectie van de ‘kritieke financiele infrastructuur’.

  Dit is inclusief een pistool op het voorhoofd van Sprott als die teveel fysiek zilver wil inslaan. Die Sprott heeft het de laatste tijd meer over goud en platina dan over zilver, hooguit nog wat herhalingen.

  Financieel fascisme. Als de vuile was ooit op straat komt gaan de muppets van deze aardkloot compleet door het lint.

  1. Het probleem, houtskool is dat het grootste deel van die muppets het verstandelijke vermogen ontberen om het spel door te hebben, of eenvoudigweg niet met de waarheid kunnen leven, en dus ontkennen.
   Het helpt wel ( op media als deze ) de waarheid er in te pompen. Dat is voor verlichte mensen als jij een heilige plicht.
   Zo zie ik het tenminste.
   Ik doe dat op een meer volkse manier, jij meer intellectueel. Zo wordt meer mensen bediend.
   Verschil moet er zijn. 🙂

  2. En laat datzelfde DHS, Department for Homeland Security, nu 450 miljoen stuks ‘hollow point’ munitie hebben ingekocht in 2012. Hollow points zijn bedoeld om zoveel mogelijk inwendige schade te berokkenen, en is dus geen oefenmunitie.

   1. Klopt ; een 9 mm kogel(punt) klapt open na impact, en wordt tot wel de diameter van een 2€ muntstuk, zo een hele ‘trechter’ aan vlees, orgaan of bot wegslaand.
    Hollow points zijn faliekant in strijd met alle Conventies, en zelfs in oorlogstijd verboden door ‘Genève’.

 6. Goede analyses hier zeg !
  En VB, inderdaad, de gecreërde chaos op financieel gebied is totaal kunstmatig en volgt grofweg een strak plan dat met militaire precisie wordt uitgevoerd, stap na stap na stap. Roep ik jaren trouwens, maar goed, ik weet dan ook teveel, hè ?

  🙂

  Hieronder nog een zeer goede reaktie, afkomstig van ene Gopal, die het volgende inzond op KLOL (www.klokkenluideronline.nl) :

  ***********************************************
  Gopal
  22 februari, 2013 at 16:28

  Eerst hebben de Illuminati systeembanken (in Nederland ABN-AMRO, ING, RABO & SNS) gecreëerd die zo groot zijn dat ze niet failliet mogen gaan, vervolgens laten ze die systeembanken een voor een het ravijn in tuimelen, met uiteindelijke bedoeling de Staat naar rand van de afgrond te voeren.

  Staten behoren immers tot de Old World Order instellingen, net als de religies en gezinnen, die de afgelopen decennia ook al zulke ondermijnende klappen te verduren hebben gekregen. Het hele EU-project was bedoeld als NWO-aanval op die ouderwetse Natie-Staat toonde Thierry Baudet reeds aan in “De aanval op de Natiestaat” (juni 2012).

  De euro is bewust geïntroduceerd als een bom onder de banken. “Alles zal goedkoper worden, want de wisselkoersen zullen verdwijnen”, hield lachebek Mr. Euro Bilderberg Abn-Amro-Bank CEO € 925.000 p/j de voormalig Minister Gerrit Kweekzalm ons destijds voor. Het koersverschil aan & verkoop + de transactiekosten waren juist een geweldige vaste en onmisbare bron van inkomsten voor de banken. Gerrit Zalm en z’n EU-kornuiten hebben de hele Europese bankensector de vernieling ingedraaid op kosten van de belastingbetalende burger-kiezer-consument, die bijvoorbeeld in Nederland f 2,20 voor de euro moest neertellen, die bij girale introductie al dadelijk niet meer dan f 1,80 waard bleek voor de internationale valutahandel.

  We hebben het allemaal zien gebeuren. We stonden erbij en we keken erna en we zagen machteloos toe. We zullen die jaar wel heel Europa en Noord-Amerika in elkaar gecontroleerd in elkaar zien storten, gelijk de twee torens van de twin-towers van het WTC op 11/9-2001. Dat was maar een metafoor van wat ze met ons voor hebben. Wanneer we straks niet meer hebben onderwerpen de Illuminati ons aan die Bilderberg-dictatuur, waar zij al sinds 1776 van dromen.

  ***********************************************

  1. Over die torens gesproken, zou het kunnen zijn dat…..
   Hoe dan ook de beurzen stortten destijds volledig in. Het gebeurde wel ‘toevallig’ op een moment dat er ongelooflijk veel lucht zat in de aandelen.
   Neeeee, nou draai ik door.
   Of …..

 7. Hier, nog eentje van KLOL :

  **************************************
  Klaas
  22 februari, 2013 at 16:11

  Het nieuws wordt echt met de dag gekker:
  Wat de denken van de ‘starters-hypotheek’. Die blijkt namelijk bij nadere bestudering een STOPPERShypotheek te zijn. Deze is namelijk op termijn gemiddeld 60.000 euro duurder dan de reguliere hypotheken: hahahaa !

  http://www.deondernemer.nl/deondernemer/650729/Extreem-dure-startershypotheek.html

  O ja, de regeling is bedacht door de ING: whoehaha ! Dit verzin je niet ! Uiteraard ook geen groot nieuws in de MSM: werkelijk waar hylarisch….

  De mensen worden in snel-temo-vaart wakker. Wellicht waren wij gekke-complotters toch niet zo gek. Het antwoord van onze ‘leiders’: meer Europa! Dit gaat nooit en te nimmer werken, zelfs de massa zal er niet intrappen: we gaan dus winnen, met dank aan mensen als Micha: hulde !

  ************************************

  1. Ik zal even bellen met Emile. Zijn ze nou helemaal betoeterd ha ha.
   Wat een schitterend woord trouwens: betoeterd. Zo bedenken ze ze tegenwoordig niet meer.
   Een haartje betoeterd, dat is echt helemaal geniaal.
   Vroeger was alles beter, ook de taal.

  2. Die kapitale denkfout maken er velen.
   Ons goud…..
   Bij elkaar gestolen ja met een onvervalste VOC mentaliteit.

   Sorry, mag ik een teiltje?

   1. Klopt ; achter ieder ‘nederlands’ kilobaartje goud ‘zitten’ tientallen overzeese doden, duizenden verwoeste levens en honderdduizenden tranen verschuild …

    … gelukkig zat de Indische Oceaan en De Kaap er tussen om ze op te vangen-gn-gnn …

    Afijn, misschien is het historisch gezien wel terecht dat we binnekort worden teruggeworpen in de 15e eeuw 😉

   2. Wat een BS zeg. In 1950 hadden we een kleine 300 ton, in 1978 1703 ton, in 1993 1090 ton en nu dan nog op papier weliswaar 612 ton, waarvan zo’n 60 ton werkelijk schijnt te bestaan. Als dat onze VOC mentaliteit moet voorstellen dan zijn we blijkbaar heiligen, want we geven alles gewoon weg of misschien zelfs wel terug.

  3. Volgens mij betekent geman / duits…..
   Moet eerlijk zeggen dat ik het hele artikel niet heb gelezen.
   En tja wij worden ook wel nederduitsers gnoemd .

 8. Ons is geleerd dat inheemse volkeren , zoals de aboriginals en de indianenstammen , de onderontwikkelde volkeren waren….

  Volkeren die zichzelf konden voorzien door in harmonie met de natuur te leven.

  Kijk om je heen en vraag je af wie er nou eigenlijk onderontwikkeld is…..

  Hoogmoed komt voor de val .

 9. Wat heeft een mens werkelijk meer nodig dan eten drinken en onderdak, waar de aarde ons allen in kan voorzien?

  Dat is nou echt eens de ultieme vraag.

  1. De enige keuze aan ons gelaten , zoals ktm zei , teruggaan naar de basis, want de elite met al hun moderne truukjes zullen de mensen daarmee proberen te beheersen…

   Truukjes die ons willen doen HEBBEN , en daarmee ons kopen.

  2. Zoals zo vaak heb je gelijk grote filosoof. Maar je hebt onvoldoende oog voor de kwaadwillendheid van de elite.
   Ze hebben niet alleen een niet te stillen honger naar geld en macht, maar ze worden ook niet blij als het volk genoegen neemt met veel minder. Ze willen je vernederen, dus ze zullen je dat mooie kleine geluk van een knus huisje met dak, voldoende eten van eigen grond etc wel ontnemen.
   Bij macht hoort onderdrukking en geen vrijheid.
   Het is tijd voor havikken en niet voor duiven anders hebben we straks niet eens meer te eten.
   De kwaadaardigheid moet weggesneden worden.

 10. @ktm, wat je beschrijft…. is dat ook niet gemanipuleerd?

  Ik denk dat je dieper moet gaan… en beseffen dat we nu verder zijn.
  En vooral verder dan gemanipuleerd verder.
  Ik weet niet hoe ver je er in zit , maar wat mij betreft , ik ben bereid om terug te gaan naar de ultieme basis.
  Ik wil niks meer te maken hebben met waarde.
  Iedereen is evenveel waard.
  Of ie nou goud of zilver heeft, werkt of niet.

  We zullen het gaan meemaken, geloof me maar….
  We zullen een tijd gaan meemaken van overleven.

  En dan zal onze menselijkheid aangesproken gaan worden.

  1. Het is prachtig wat je allemaal zegt, en je meent het, dat maakt het nog mooier om te horen.
   Maar het kan niet ( althans de komende tientallen jaren ) iedereen terug naar de basis, en daarom moet je toch stelling nemen op een heel politiek ( en dus primitief ) niveau.
   Je bent je tijd gewoon te ver vooruit, en daarom is wat je zegt nu niet zo relevant. 😉

  2. Goed gezegd !!!
   IK snap ook wat je denk ik bedoelt.
   Hij wordt zo gemanipuleerd dat een ieder straks in opstand komt.
   Ook dit is voorzien.
   Wat een ieder kan doen is kijken wat de bassis is.
   Maar velen zullen daar niet mee om kunnen gaan.
   Laat staan er aandenken.

 11. Ik denk dat terug naar de basis voor een gedeelte goed is. De mens leeft veel te materialistisch. Aan de andere kant: Ik zou het niet prettig vinden als ik met koud water moet douchen of dat ik het wasgoed opeens met de hand moet gaan doen. Kijk maar eens naar landen als Roemenie en Bulgarije waar mensen helemaal niks hebben. Ik vind dat mensonterend. Terug naar de basis is een nogal ruim begrip wat veelal geidealiseerd wordt.

  1. Moon, dat is nou net heel het feit waar het systeem ons bang mee maakt.

   Maar er zijn vele manieren om te leven in natuurlijke omstandigheden, en toch in luxe, met behulp van ontdekte manieren.
   Maar daar moeten we onszelf mee gaan bezighouden.

   In plaats van aandacht te schenken aan de angstzaaiers en hun bangmakerij.
   Zoals ik al zei, de mogelijkheden zijn legio, maar je moet ze wel ontdekken. Nu is de tijd om daarover informatie in te winnen. Nu het internet, de gezamelijke informatie nog vrij is…want nog een paar stappen verder en naar mijn idee zal deze bron door de elite afgesloten gaan worden. Natuurlijk voor onze eigen veligheid….

   1. Daar sla je de spijker op zijn kop.
    Niet alleen een elite kan internet sluiten.
    Als het echt slecht gaat dan kan infrastructuur gaan haperen…
    Voor je het weet is de vanzelfsprekendheid van Internet foetsie.
    Het hoeft niet eens de verbinding te zijn. Die website staat ergens gehost. Als mensen de facturen niet betalen dan gaat de website offline. Als de hoster failliet gaat wellicht ook.

  2. Moon, mijn schoonmams douched koud en wast met de hand. Maar in de tropen is dat lekker en heb je weinig te wassen. Ze is in ieder geval niet vies en heel gezond en gelukkig. Die polder gaat straks leeg lopen. Ik heb nooit gesnapt waarom er zoveel mensen wonen. Allemaal goudzoekertjes…

  1. Nou nog niet veel want na me weer opnieuw aangemeld te hebben zij ze weer verschwunden.
   Hij gaat morgen weer even kijken. Ik snap het toch niet.

  2. Vb, deze website is qua code een waar gedrocht. Al die zware computers en zware websites zijn decadent en kosten wereldwijd per jaar waanzinnige hoeveelheden energie. Koen had beter kunnen kiezen voor een light weight CMS. Koen, ik weet wat ik schrijf!

 12. Overigens, klopt het wat ik een tijd geleden al zei: de europes commissie gaat NEVER NOOIT NIET een boete opleggen AAN GEEN ENKEL LAND, en ONDER GEEN ENKELE OMSTANDIGHEID.
  Laat dat duidelijk zijn, want dan blazen die slemielen hun eigen huis op.

 13. De angst waarop de powers that are teren is doodsangst.

  De moeder van alle angsten.
  Ze willen ons doen geloven dat we materieel grijpen moeten omdat we maar 1x leven.

  Nou vriendjes, ik heb nieuws voor jullie allemaal.

  Doodgaan is een deurtje. En door dat deurtje kun je geen materie meenemen. Maar slechts geestelijke geleerdheid.

  Eenmaal door dat deurtje zul je jezelf voor je je kop slaan dat je zoveel waarde hechtte aan materie.
  En je zult jezelf vervloeken, en ikzelf mij ook , dat je dat niet meer beseftte.

  We zullen zien he.

 14. Oneindig bewustzijn, de grootste vijand van de lage machthebbers, ze weten dat het er is maar dat proberen ze op alle manieren ons mensen te onthouden.

  Liever angst en eenmalig leven, dan oneindigheid van het bewustzijn…

  Wij mensen zijn er…. en de natuurkundige wetten zeggen dat energie nooit verloren gaat…. ook al sterven wij.

  Amen.

 15. @Madman : ‘Angst’ is jou subjectieve interpretatie van mijn bijdragen hier. Is je goedrecht, daar niet van. Maar volgens mij is de grootste vijand van de elite zoals jij het noemt, niet ‘angst’, maar ‘kennisvan en ontwaken in de door die (K-)elite geschapen NEP-werkelijkheid” (‘Matrix’ zo gij wilt)

  En de ENIGE van ons tweën die ‘de elite’ het liefst vermenigvuldigd zou willen zien, zijn in-slaap-sussende (vredelievende overigens) individuutjes zoals jij, en geen ‘wakker-schudders’ zoals ik mezelf zie. (of ‘waan’ wanneer ik er volkomen naast zit, maar voor mij acht ik dat (inmiddels) uitgesloten)

  Wat ik wil zeggen is dat ‘de elite’ zich voedt met/ kan voeden DANKZIJ een ONWETENDE en (daardoor kunstmatig) DOMME, IN SLAAP GESUSTE MASSA, en NIET met mensen die feitelijke (vaak historische) objectieve informatie komen aandraven, zoals ondergetekende.

  Zeeuwse Slapert dagge d’r bent ..!

  Oké, Madman, ik probeer je een stapje ‘hoger’ op de (K-)ladder mee te nemen, waarvoor je dus iets meer moet gaan denken zoals ‘zij’, onvermijdelijk, helaas :
  Kijk, mensen die een goede inborst hebben zoals JIJ, kunnen zich simpelweg NIET voorstellen met wat voor (intens gore en psychopathische) tegenstander je hebt te maken, zodat jou Roze Visie hen zéér goed uitkomt, omdat ‘ze’ jou in je (op zich goede/rechtvaardige) Roze Matrix hebben weten te houden, die GEEN ENKELE DREIGING VOOR ‘HEN’ VORMT, INTEGENDEEL !

  Denk dààr maar eens over na, IllegaleZeeuwse Pier dagge d’r bent ..!

  1. Weer spijker op zijn kop!
   Menigeen kan zich niet voorstellen hoe slecht de lieden aan de top over het algemeen zijn. Daarom zitten ze er vaak ook. Psychopathie floreert bij de gratie van een anonieme maatschappij waar streepjes en sterren belangrijker zijn dan empathie..
   Madman, KTM heeft hier echt een punt.
   Soms laat ik mij ook meeslepen met je roze wereldbeeld.
   Prima als je een rozentuin nastreeft echter ziet een realist de huidige struiken met stekels. Be a man, deal with it.

   1. Dat je je soms laat meeslepen, is natuurlijk logisch en begrijpelijk. Madman, is een idealist, die zijn mooie verhaal erin wil slijten. En het IS een mooi verhaal, daarom sta je er open voor.
    Maar het is tegelijkertijd te mooi om waar te zijn. Er moet nog het een en ander uitgevochten worden. En dat zie jij ook.
    Vandaar.
    KTM zegt terecht dat velen niet willen inzien hoe slecht de elite is. Het zijn veelal psychopaten en narcisten. Ze willen heersen, en een ander moet weten dat zij de macht hebben en het is de bedoeling dat je dat voelt. Ik bedoel dus niet zoals MM zal tegenwerpen en zeggen “dat is precies wat ik bedoel, ze teren op angst”
    Nee, het is realiteit, zij zien niet graag een wereld waarin mensen onafhankelijk, en tevreden zijn. Dan voelen zij zich niet machtig, en dus gaan zij zo’n wereld onmogelijk maken. Er is dus maar one way out, en dat ik een bikkelharde klassenstrijd.
    Basta di pasta.

  2. Denk je nou werkelijk dat ik niet besef wat er gaande is en waar de machthebbers toe in staat zijn.

   Ik ben er alleen niet bang voor. En wat je probeert , anderen zgn te verhogen.. iemand die niet wil zien die gaat nooit zien.

   De intentie , daar gaat het om, of je iemand wil helpen ten bate van die persoon, of om je eigen alwetendheid te etaleren.
   Das een verschil.

 16. Anders gezegd:

  Er is nog iets natuurlijks aan ? Euro en Eu-ropa ?

  Even een vergelijking: de situatie is als bij en met de gen-tech gewassen als maïs en als bij gen-tech product als aspartaam en ons vlees welk vol zit met resten van hormonen en ontstekingsremmers-antibiotica’s.

  Er is nog iets natuurlijks aan. ?
  Je verandert het DNA van een plant beschiet deze met round-op een glyfosaat en kassa.

  Je verandert de DNA van de Nederlandse economie- pensioenen- laat je mensen werken tot 67- je laat per jaar nu 13.000 MKb en ZzP failliet gaan. Je schept een enorme werkeloosheid .

  Dat een multinat -Google 0%- geen of GSachs e.a.slechts 1.2 % belasting betalen is
  Brengt het geld ermee verdient-bespaart naar Brussel ESM en het IMF (zie de jager per jaar gemiddeld 15 miljard weggeven: mag niet in de media komen)

  Red banken omdat dezen z.g. onmisbaar zijn voor hun economie.
  Spaanse-Cypriotische-Griekse-Ierse Banken worden ‘ gered’ met
  Eu-ropees geld uit Brussel. Nederlander is verweg hoogste nettobetaler aan Eu-ropa.
  SNS (en eerder Ing en Abn ) wordt gered met alleen jouw geld i.p.v. europees geld. Reken dat maar eens door en wrijf de ogen uit.

  Het eten van een gentech gewas en producten lijdt altijd tot kanker. Dat kan 20 of 45 jaar duren doch is onomkeerbaar. Kanker =Crisis.
  Gelijkende vindt plaats in onze economie en financiën.
  De vraag : waarom wordt er crisis=kanker gezaaid in de Nederlandse economie en finance.?

  Nu heeft spiritueel-religieus gezien het beschadigen van ons DNA betekenis. Het wordt gedaan omdat bedrijven als Mons*nto en G.S*chs willen bewijzen dat ze Übermensch zijn boven god staan. Hoewel dit een deels onbewust gebeuren is en teruggrijpt tot de diepste wortels van hun aard en wezen dezer bevolkingsgroep en nooit uitgesproken d.w.z. verwoord mag worden.

  Eu-ropa sloopt je DNA zowel in je fysieke lichaam als in je economie en financiële huishouding.
  Ze laten er kanker groeien want kanker =crisis moet tot een Europese eenwording leiden. Schauble als Eu-ropees Krisenexpert:
  Bei einem Interview in New York sagte er schließlich: ‘ Wir können die politische Union Europa nur erreichen, wenn wir Krisen haben.’ en ‘ Crisissen bieden interessante mogelijkheden. We kunnen dingen gedaan krijgen die we niet zouden kunnen doen zonder een crisis’.

  En daar is de grote denkfout (en nazi fout WWII) welke gemaakt wordt door een Duitser. Kanker = Crisis leidt nooit tot een eenwording. Het leidt tot decay en ontbinding.

  De staat van ontbinding van onze economie o.a. Mkb is in volle gang.
  Het brengt geld op voor slechts een zeer kleine groep.

  Eu-ropa daar zit weinig natuurlijks meer aan en in. Eu-ropa is de expressie en het beeld van gen-tech-kanker. G.Sachs gebruikt de gen-tech methode op financieel gebied. Ze veranderen het financiele DNA van een heel land (zie o.a.Griekenland) en een heel continent. Monsanto/Bayern op lichamelijk medisch vlak.

  Het lijkt vergezocht . De realiteit is al zo. Nu gaat t erom. Hoe verberg en verbloem deze realiteit voor de Nederlander. Ook daar hebben ze aangedacht.(Zie o.a. de trollen)
  Hun Eu-ropa is een gezwel en U mag met de uitzaaiingen leven.

  Eu-Kanker = Eu-ropa crisis lijdt nooit tot een eenwording. Het leidt tot decay en ontbinding. Begrijp de fout welke o.a. Schauble en Meurkel maken.

  Er zijn meer voorbeelden: de jaarlijkse wereldproductie, voeding- vlees,- kruiden specerijen,- zilver,- kleding katoen, olie, mineralen en grondstoffen meer dan 6 Maal verhandeld worden.

  Het natuurlijke is verdwenen het is een ‘Gentech zooi’ geworden. Gen tech = manipuleren. Banken e.a. zijn gentech. Jij betaalt hun feest ,hun bonus en de resultaten en gevolgen van hun gokken.
  Laat maar vallen die gentech euro.

 17. Prima reacties hier alleen is het vechten tegen de Centrale Banken een ongelijke strijd. In eerste instantie was de bedoeling van QE dat banken meer geld over hadden om uit te lenen in de werkelijke economie. Uit recente cijfers blijkt dat de uitleningen een stuk minder zijn geworden. Dus dat geld is gewoon de beurs op gevlogen om te renderen. In 2008 schreeuwde iedere politieker dat banken te groot waren geworden. Welnu we zijn ruim 4 jaar later en de banken zijn alleen maar groter geworden. Sterker nog, ze zijn geholpen door de FED, BOJ en alle andere Centrale Banken. Wat ze met het geld hebben gedaan zal bij de volgende ontploffing van een derivatenbom duidelijk worden. Natuurlijk heeft de FED indirect gezorgd dat Wall Street kan verdubbelen. Groei en inflatie zijn van de agenda geschrapt en Wall Street is bovenaan komen te staan. De Occupy beweging is succesvol neergeslagen want het was maar een zooitje ongeregeld. Toch had deze groep het bij het rechte eind en de 1% wordt rijker en de 99% wordt armer. In de toekomst zullen de schandalen weer naar buiten komen. Enron is maar een klein voorbeeld van hoe mensen met te veel geld te grote risico’s nemen. Ik geloof best dat de FED middels een hulpje (Morgan bijv) S&P futures opkoopt om het volk rustig te houden en de bankmannen weer rijker te maken. Veel pensioenen zijn belegd in aandelen en wanneer Wall Street crasht gaat het volk de straat op. Met zoveel wapens in omloop lijkt me dat geen goed idee. Dat dit systeem zal omvallen is duidelijk maar zover zijn we nog lang niet.

 18. Beste papalou,

  Ik heb AdBlockPlus, werkt als een charme.
  Daarnaast heb ik sinds een week NoScript.
  Nu zie ik ook waarom het zo traag is.
  Onbegrijpelijk dat steeds meer websites zinvolle functionaliteit verliezen. Alles wordt aangepast op tablets en sociale media. Zo hou je alleen nog domme verkwistende media over. Vijftien jaar terug had je hele informatieve websites. Daar zat in veel gevallen ook database technologie achter. Men maakt het ingewikkelder dan nodig. Maar leg dat al die egotrippende autisten bij IT firma’s maar eens uit.

 19. Papalou, stomtoevallig attendeerde iemand mij vandaag hierop.
  Gezien! Jammer dat de eerdere 3 afleveringen niet meer zichtbaar zijn.

  Wat betreft Internet. Mijn verbinding is traag.
  Al die klote WordPress templates en die mega bytes aan google, facebook en twitter shit verneuken het voor mensen als ik.

 20. Indiaantje, het is geen angst maar het besef van machteloosheid, boosheid en frustratie. Met een roze bril op verandert er geen fuck. Sterker nog, je blijft op je plek zitten. Honger wordt gestild met voedsel en niet een roze brilletje. Dat voedsel moet je verbouwen, inslaan of met point blank verkrijgen.
  Ik zou met jou weleens in een zweethut willen zitten.
  Be a man!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.