Federal Reserve manipuleert de goudprijs

20

manipulate goudVolgens Paul Craig Roberts, manipuleert de Federal Reserve de goudprijs. Dat blijkt uit een bericht van de Telegraaf. Roberts was in de jaren ’80 werkzaam als onderminister van de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagon. In februari 2013 liet Dick Fisher, president van de regionale Federal Reserve in Dalles, al in een interview weten dat de Federal Reserve de aandelenmarkten jarenlang heeft gemanipuleerd. De vrije markt wordt duidelijk verstoord.

Ongedekte shortposities

De Federal Reserve en de daarn gelieerde banken proberen de goudprijs te drukken door ongedekte shortposities in te nemen. Dit heeft een negatief effect op de goudprijs. De FED zou deze maatregelen nemen, omdat door een stijgende zilver- en goudprijs het lastig wordt voor de FED om de rente laag te houden. De FED heeft zich voorgenomen om de historische lage rente nog tot 2015 te handhaven om de economie te stimluleren.

manipulatie

Manipulatie goud en zilver

In de afgelopen tijd is gebleken dat de prijs van goud en zilver vanaf het begin van de handel in Amerika op de COMEX tot het einde van de handel in Europa, flink daalt. De snelle dalingen in deze tijdsperiode kunnen heel goed het werk van de Federal Reserve zijn, die op die momenten shortposities inneemt. De Amerikaanse ‘centrale’ bank is klaarblijkelijk bang voor een verdere opmars van de prijs van edelmetalen.

Overwinning voor GATA

De Gold Anti-Trust Action Committee (GATA) is een Amerikaanse organisatie die sinds het begin van de stijging van de goud en zilver 12 jaar geleden, meerdere malen heeft laten weten dat de goudprijs door centrale banken kunstmatig laag worden gehouden. Het laatste nieuws van GATA kunt u hier volgen. Ook Ruben kwam er eerder al achter dat de prijs van goud en zilver word gemanipuleerd. Uit een rapport van de Amerikaanse staat South Carolina bleek dat prijsmanipulatie op de edelmetalenmarkt de normaalste zaak van de wereld is.