Ruim 30% van de gemeenten in Nederland verkeert in financiële nood. Veel gemeenten verhogen de lokale belastingen, omdat ze de rekeningen anders niet meer kunnen betalen. Deskundigen noemen de financiële problemen bij de gemeenten een tikkende tijdbom. Via Huizenmarkt-Zeepbel. & EenVandaag

[youtube id=”pDxd9bJwDOE” align=”center”]

En dan hebben we het nog niet eens over de grootschalige boekhoudfraude bij gemeenten.

3 reacties

  1. Ik had niet anders verwacht. Ambtenaren in zaken met een enorme kassa. Gevuld door de domme makke schapen. De wal zal het schip keren en we zitten met Nederland al behoorlijk tegen de kant. Ik zal mijn best doen om zo weinig als mogelijk bij te dragen aan dit land, eens mijn vaderland waar ik vroeger trots op was. Nu schaam ik me dood.

  2. Gemeenten hebben veel te veel risico’s genomen met grondspeculaties en veelal eeuwig durende contracten gesloten met ontwikkelaars/aannemers waar de gemeente te grond heeft voorgefinancierd. Nu deze project niet doorgaan moeten de gemeenten wel de rentelasten dragen op de financiering van de grond bij de BNG en/of commerciële banken. Wederom worden alle kosten bij de burgers neergelegd en de verantwoordelijke bestuurders komen er mee weg. Mijn inziens zouden dat soort bestuurders aansprakelijk moeten kunnen worden gesteld en worden vervolgt.

  3. Daar komt nog bij dat de centrale overheid met ingang van 2014 eigen kerntaken ‘over de schutting gooit’ (decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten op de gebieden van jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen.

    Van de gemeenten wordt verwacht dat zij voor minder geld een betere zorg kunnen bieden.
    In feite komt dit er op neer dat moet worden ‘ontzorgd’ en dat juist de meest kwetsbare groep mensen meer zelf zal moeten doen of de hulp van vrijwilligers moet inroepen (‘participeren’).

    Wederom een botte bezuinigingsoperatie ten laste van de gemeenschap, als bijdrage in de extra bezuinigingen. Die er wel mede voor zorgt dat bij de gemeenten in 2017 een tekort onstaat van ruim € 6 miljard.
    Om de verplichte sluitende begroting te kunnen presenteren zullen gemeenten het gat moeten dichten door belastingverhogingen en het verminderen van het voorzieningenniveau.

    Op korte termijn levert dat een negatieve economische impuls op, met nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid en de economie. Op de langere termijn komt de kwaliteit van wegen, riolen en gebouwen dan onder druk te staan.

    http://www.harenerweekblad.nl/vng-decentralisaties-leiden-tot-forse-bezuinigingen-voor-gemeenten/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: