FNV, wat een slappe vertoning

Deze week liep ik in het centrum van Groningen. Ik hoorde een paar straten verderop rumoer ontstaan en naarmate ik dichterbij het centrum liep, kwam ik allemaal mensen tegen die ook richting het geluid liepen. Sommige mensen schreeuwden leuzen en droegen t-shirts van de FNV en zwaaiden met vlaggen. Toen ik aankwam op de grote markt zag ik bij de Martinitoren een enorme mensenmassa wat me deed denken aan de WK finale. Kolkend zou niet het juiste woord zijn, maar het ging er fanatiek aan toe! Zelfs de toegestroomde politiemensen begonnen zenuwachtig rond te lopen en  in hun oortjes te roepen. Op een trappenblok stonden de dames en heren, nee, helden en heldinnen, het inmiddels gevulde plein toe te schreeuwen dat het genoeg was met het uitkleden van de hardwerkende burger en het volk beaamde dat door massaal en hard de mensen van het FNV toe te schreeuwen. Back to reality…

FNV

Zielig huilverhaal tijdens lachwekkend optreden

Grapje natuurlijk, nee, wat ik zag was lachwekkend en tenenkrommend tegelijk. Met alle respect voor de dames en heren die de moeite hebben genomen om een FNV hesje aan te trekken, maar toen ik daar voorbij liep en dit treurige hoopje analyseerde was het toch een sneu aangezicht. De mensen protesteerden tegen de slechte regeling dat hun werkgever aanbood ter afvloeiing van  het personeel. De passie was zo enorm af te lezen van de mensen dat de gemiddelde persoon die het zielige huilverhaal wel even wilde aanhoren, verder liep, even knipperde met de ogen en het spektakel alweer vergeten was.

FNV is jaren geleden al stilletjes gestorven

Bij een protestactie denk ik aan Braziliaanse toestanden, met z`n allen de straat op om de politiek en het bedrijfsleven een angstig gevoel te geven door zo`n massale macht te laten zien. Nee, de politiek en concerns lachen zich helemaal suf met zulke vakbonden en demonstraties. In tien jaar tijd heeft de Nederlandse werknemer alleen maar moeten inleveren en partijen als de FNV drammen en zeuren een beetje over de kruimels die ze van de politiek en het bedrijfsleven krijgen toegeworpen. Ze vechten een strijd die ze jaren geleden al verloren hebben. De verdeel en heers politiek lijkt ook in de vakbonden wereld een te werken tactiek.

FNV, gooi dat roer eens om!

En gaan ze een keer stoer “de straat” op, met de bijna verlegen mensen die er stonden, krijg je als toevallige passant het idee dat er iets te vieren valt met al die ballonnen en sporadisch toetertje dat geblazen wordt. Af en toe wat geklap, getoeter en een niet te verstane kreet uitroepen is in mijn ogen geen demonstratie, zeker niet als de helft lekker al zittend een peukie rookt. Het leek wel alsof sommigen dit als een leuk uitje ervaren. FNV, is dit nu echt het niveau waartoe jullie gezakt zijn? Noemen jullie dit “opkomen voor onze leden” waar jullie hardwerkende en eerlijke leden potverdomme nog 180 euro per jaar voor moeten betalen ook? Terwijl jullie baas Ton Heerts 100.000,- euro per jaar binnenharkt? FNV, met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig en het protest vat wat mij betreft de interesse van de gemiddelde Nederlander in hun eigen toekomst prima samen… Kansloos!

12 reacties

 1. Inderdaad volkomen kansloos Mr. Teun.

  Weet je wat overigens ook kansloos is?
  Trachten ABN-AMRO te verkopen voor de aankoopprijs + al het geld wat er naderhand in is gegaan. De teller staat op DERTIG MILJARD EURO!
  Ik zeg: kansloos en dit wordt een hele dikke strop. WIJ gaan er dik 15 MLD EUR op achteruit pissen. Of we raken het niet kwijt en zal de waarde nog verder dalen.
  Let maar op.

 2. Was de FNV eerst tegen de Wet Werken naar Vermogen en de herkeuring van alle Wajong’ers, met het sociaal akkoord stemt de FNV daar wel mee in.

  Is de FNV soms gekaapt door lieden die banden hebben met de Bilderberggroep?

 3. 50×180 euro= 9000 per jaar inkomsten, daar kun je wel een paar ballonnen voor kopen 🙂

  Was een kleine staking van 50 werknemers van distributiecentrum van V&D die gaat sluiten. Zo’n FNV moet natuurlijk wel wat doen voor z’n leden die elk jaar weer opnieuw betalen. Dat heet je leden zoet houden. Natuurlijk helpt dit allemaal niks, lijkt meer op een vrijgezellen party dan een staking.

 4. 2 jaar terug juist toen het er op aan kwam (pensioenakkoord) viel de fnv uiteen. Dat de leden daar in trapten blijft voor mij een groot raadsel. Trouwens hoe zit dat met het poldermodel, dat zouden we toch ook gaan exporteren?? Ach, eigenlijk was het hele poldermodel ook niets anders dan een mooie jurk gekocht met geleend geld.

 5. De Nederlander komt alleen nog naar manifestaties, wanneer de FNV, zoals in 2004, het treinkaartje betaalt. Het gros maakt er dan nog een leuk dagje Amsterdam van.

 6. Teun, je denkt toch niet dat de mensen in Nederland echt in opstand gaan komen? De overheid zorgt veel te goed voor de mensen. Want waar de burger aan de ene kant de ene na de andere belasting om de oren krijgt, heb je het gemiddeld genomen niet slecht als je niets meer hebt in nederland. In Brazilië sta je echt met lege handen, als het mis gaat, maar hier hebben een enorm sociaal vangnet. De bijstand alleen al, je krijgt als paar meer dan 1250 euro per maand. Een vermogen in vergelijking met andere landen. Nee, we hebben het veel te goed, ondanks de crisis, we worden financieel onderhouden en daardoor mak als lammetjes.

   1. Hee Koen, in je tweede link zie ik weer een heel ander bedrag
    namelijk € 1.257,35 voor een paar.
    Wil niet lopen mieren……., , maar het is wel een verschil van ruim
    € 200,–/pm.
    Welke overheid is de echte?

    1. hoi Papaloe,
     De enige overheid is die van 70 procent van je laatst verdiende minimum loon, alwaar ik 32 uur per week werkte. Ik ‘verdiende’ daar zo’n 1100 schoon in de maand. Mag jij uitrekenen wat ik nu krijg…….

  1. @ Dre,

   De meeste pulp tv kijkende mensen komen pas van bank af als er na twee
   dagen geen eten meer is. Maar dan is het te laat.

 7. al het werk is tegenwoordig uitzendwerk, zelfs bij de overheid, als je als uitzendkracht je nek uitsteekt ben je je baan kwijt en kom je op de zwarte lijst van het uitzendbureau, je kan als arbeider geen kant meer op, zeker voor het handenarbeiderswerk waar een hele rij polen/roemenen staat te wachten om aan de slag te gaan, zolang de bevolking niet massaal aan de grond zit gebeurt er niets, de bevolking heeft het nog steeds niet door en wat verwacht je ook met de ‘blije’ media waar iedereen naar kijkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: