Celente & Forbes: ‘Goudstandaard komt terug’

Sinds de kredietcrisis wordt er steeds vaker gesproken over de herintroductie van de goudstandaard, die in 1971 door Nixon van tafel werd geveegd. Russia Today had vorige week een item over de gouden standaard. RT pakt er even een quote bij van Steve Forbes, u kent hem wel, van dat business blaadje.

‘A return to the gold standard by the United States within the next five years now seems likely, since that move would help the nation to solve a variety of economic, fiscal and monetary ills’. Hij zou dus helemaal niet gek opkijken als het systeem waarin de economische rekeneenheid een vast gewicht aan goud is, zou wederkeren.

Een paar jaar geleden dacht Forbes daar nog anders over en daar wordt hij op gewezen door trendforecaster Gerald Celente in dezelfde uitzending van RT. ‘Een goudstandaard is geen oplossing van alle problemen, maar het geeft wel een stabiel fundament voor andere landen, die momenteel nog vastzitten aan de Amerikaanse dollar’, aldus Celente, die tevens denkt dat de Amerikaanse dollar ooit evenveel waard zal zijn als een Zimbabwaanse dollar in 2009.4 reacties

  1. Gerald Celente is een trentwatcher; dit betekent dat hij op basis van de gegevens, die hij nu heeft een analyse maakt wat in de toekomst mogelijk zou kunnen gebeuren. Ondanks zaken met extrapoleren duidelijk te maken is en kinken in de kabel bloot te leggen, wil nog niet zeggen dat men voor die ene oplossing gekozen wordt. En soms doet hij uitspraken, die op zijn zachtst gezegd wel erg gewaagd zijn.

    Voor mij staat wel vast dat dit huidige centrale bank / fiat geld systeem vast aan het lopen is en er een alternatief nodig is. Mede omdat het centrale banken systeem geld produceren uit lucht en tegen rente op de markt zetten en er meer geld gedrukt moet worden om de rente terug te kunnen betalen. (inflatie – aka geldontwaarding). Ook gaat dit systeem van groeidwang niet samen met tanende resources, waarvan peakoil en de klimaatcrisis de bekendste zijn.

    Voor mij staat vast dat de centrale banken systeem uberhaupt aangepakt moeten worden, maar ik denk dat er zeker andere (wellicht elegantere) oplossingen zijn dan de goud standaard.

    Zoals the Money Masters the wonderful wizard of Oz met hun greenbackers systeem is ook een mooie oplossing, waarbij de overheid makkelijk en tegen betrekkelijk lage kosten in de samenleving(en) geinvesteerd kan worden .
    Ook bartner (LETS) systemen is ook een manier waarop met geld omgegaan kan worden en met wat creativiteit valt er zoveel meer te bedenken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: